Ρεπορτάζ | Κάποιοι επιδιώκουν την τεχνητή σύγκρουση για να φτιάξουν «μαγαζιά»

 

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μία ύποπτη κινητικότητα από κάποιους οι οποίοι υποδαυλίζουν έριδες μεταξύ Παριανών. Προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα «μέτωπο» δήθεν σύγκρουσης προκειμένου να πολώσουν την ήρεμη ζωή της Πάρου για να διαμορφώσουν συνθήκες συσπείρωσης σε κόμματα με την έννοια που αυτό γίνεται μεταξύ οπαδών.
Πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα…
diafimisi_entipa_mikro_teliko…διαμορφώνουν αυτό το κλίμα δημοσιοποιώντας προκλήσεις μέσα από το ίντερνετ. Αφορμή σκέφτηκαν να πάρουν από την απόφαση του «Συντονιστικού Φορέων» Πάρου – Αντιπάρου που επέλεξε κατά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα στις 11|02 να μην συναντηθεί στη Βουλή με αντιπροσωπεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Αυτό κάποιοι από την Αθήνα που διατηρούν δεσμούς (φιλικούς και επιχειρηματικούς στην Πάρο) και οι οποίοι συμβαίνει να ανήκουν στη Χρυσή Αυγή, προσπαθούν να το αναδείξουν ως μέγα θέμα για σύγκρουση. Το κάνουν για προκαλέσουν τεχνητά την αγανάκτηση Παριανών οι οποίοι στις τελευταίες βουλευτικές επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν ψηφίζοντας Χρυσή Αυγή και άλλων οι οποίοι ανήκαν από παλαιότερα σε αυτό το κόμμα, που είναι σαφώς πολύ λιγότεροι. Θέλουν να τους κάνουν να νοιώσουν ότι η επιλογή του «Συντονιστικού» τους προσβάλλει προσωπικά και με αυτό το συναίσθημα να τους οδηγήσουν σε μία οπαδική συσπείρωση. Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία οργάνωσης και γραφείων αυτού του κόμματος στην Πάρο.

Υπάρχουν «συνεργάτες» σε αυτή την προσπάθεια τους. Υπάρχουν δηλαδή «ενδιάμεσοι» που μιλούν με κομματικούς χώρους και οργανώσεις της αριστεράς που αντιστρατεύονται τη σκοπιμότητα της Χρυσής Αυγής. Έτσι, μεταφέροντας τους διάφορες πληροφορίες (άλλες από τις οποίες είναι αληθείς, άλλες όχι) επιδιώκουν να προκαλέσουν την δημόσια αντίδραση των αριστερών οργανώσεων του νησιού, ώστε να εκδοθούν ανακοινώσεις.
Οι ανακοινώσεις αυτές, ούτως ή άλλως, θα ρίξουν νερό στο μύλο της πόλωσης. Δηλαδή, αριστεροί, θα ρίξουν νερό στο μύλο εκείνων που αντιστρατεύονται. Βέβαια, και αυτοί θα είναι κερδισμένοι, αφού γυρεύουν να συσπειρώσουν πολίτες των νησιών μας υπέρ τους, επιδιδόμενοι σε «αντιφασιστική γυμναστική».

Τα «παιδεία παίζειν εν ου παικτοίς»

Για να φτιάξουν τα «μαγαζάκια» τους κάποια πρόσωπα θέλουν να χωρίσουν τους ανθρώπους των νησιών μας, όπως το έχουν κάνει  με τα παλαιότερα κόμματα. Όπως γίνεται ξανά, αυτή την εποχή με τα νέα κόμματα που γέννησε η εποχή των μνημονίων και τους τοπικούς παράγοντες που θέλουν να τα εκπροσωπούν με ιδιοτελείς σκοπούς τις περισσότερες φορές.
Η απάντηση των πολιτών του νησιού μας σε αυτές τις δραστηριότητες πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη ότι η Πάρος και η Αντίπαρος επιβίωσαν στους αιώνες με το εμπόριο και τις συναλλαγές με όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ιδεολογικών απόψεων, χρώματος, φυλής ή θρησκείας. Συνεπώς οι διαχωρισμοί για τους λόγους που προαναφέραμε, δεν συμφέρουν. Συνεπώς, η λογική αντιπροτείνεται και η αδιαφορία με γνώση, συστήνεται.
Στη συνέχεια παραθέτουμε ανακοίνωση που αποδεικνύει το ρεπορτάζ μας και η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 23|02|13:

«Με αφορμή την πρώτη οργανωμένη εμφάνιση της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο νησί μας, θέλουμε να εκφράσουμε την άποψή μας. Ως ιδιωτικοί υπάλληλοι και γενικότερα ως εργαζόμενοι ή άνεργοι, αντιλαμβανόμαστε ξεκάθαρα τον ρόλο αυτής της φασιστικής οργάνωσης στην Ελλάδα της κρίσης και θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ανάδειξη του. Γνωρίζουμε ξεκάθαρα ότι η Χρυσή Αυγή μαζί με την τρικομματική κυβέρνηση συνεργάζονται στην εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, έχοντας κατανείμει άψογα τους ρόλους εκεί που πρέπει. Όπου χρειάζεται συνεργάζονται και όπου πρέπει το παίζουν αντισυστημικοί. Πάντα όμως, ο αποκρουστικός της ρόλος είναι ο ίδιος. Να συκοφαντεί τους εργατικούς αγώνες, όπου αυτοί πάνε να γίνουν επικίνδυνοι και να βγάζει αλώβητους αυτούς που πραγματικά φταίνε.

Ο ρόλος της Χρυσής Αυγής αρχίζει και γίνεται ξεκάθαρος αν δούμε μερικές από τις πράξεις της:

  • Λειτουργεί γραφεία εύρεσης ανασφάλιστης εργασίας χωρίς ένσημα και δικαιώματα με μεροκάματο 18ευρώ!
  • Ψήφισε μαζί με την κυβέρνηση τις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές στους Έλληνες εφοπλιστές και το ξεπούλημα της Αγροτικής τράπεζας.
  • Υποστήριξε τον εργοστασιάρχη Μάνεση στην απεργία της Χαλυβουργίας και άλλους βιομήχανους κατά καιρούς με το σκεπτικό ότι είναι Έλληνες ,αθωώνοντας τους για τις απολύσεις και τις περικοπές.
  • Υποστήριξε την συγκάλυψη του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρτ.
  • Χωρίζει τους εργαζομένους σε Έλληνες και ξένους, βάζοντας τους να αλληλοσκοτώνονται την ώρα που κάποιοι πλουτίζουν εις βάρος όλων μας.

Ένας ακόμη λόγος για εμάς που στην πλειοψηφία μας δουλεύουμε σε εποχιακές δουλειές που στηρίζονται στον τουρισμό, είναι ότι γνωρίζουμε ότι το νησί μας έχει μόνο να χάσει από την παρουσία μιας τέτοιας ακροδεξιάς οργάνωσης. Δεν είναι λίγες οι υποθέσεις όπου χώρες έχουν εκδώσει τουριστικές οδηγίες για την Ελλάδα υπό το φόβο ρατσιστικών επιθέσεων.

Δεν χρειαζόμαστε λοιπόν κανένα περιφερόμενο κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής από την Αθήνα να έρθει και να διασπείρει το μίσος του στο νησί μας, όπου εδώ και δεκάδες χρόνια ζουν αρμονικά και εργάζονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Με βάση τα παραπάνω ως Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΠάρουΑντιπάρου καλούμε όλους τους εργαζομένους και ανέργους του νησιού, Έλληνες και ξένους, αλλά και όλα τα σωματεία και τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο νησί, να πάρουν ξεκάθαρη θέση ενάντια σε αυτό το φασιστικό μόρφωμα.

Έχουμε ήδη αναλάβει την πρωτοβουλία συντονισμού των αγωνιστικών σωματείων, συλλόγων, και δημοκρατικών φορέων του νησιού μας, με στόχο την οργάνωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην παρουσία τους στο νησί. Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι!».