Μία «Σονάτα» στα σοκάκια της Παροικιάς

ritsos_foto

Τη δραματοποιήσηση του έργου του μεγάλου Έλληνα ποιητή Γ. Ρίτσου «Η σονάτα του σεληνόφωτος» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Παριανοί φίλοι του θεάτρου σε τέσσερεις παραστάσεις. Θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο Δημητρακόπουλου στον παραδοσιακό οικισμό της Παροικιάς στις ημερομηνίες: Κυριακή 24|2, Τετάρτη 27|2, Σάββατο 2|3 και Κυριακή 3|3. Όλες οι παραστάσεις θα ξεκινούν στις 8 μ.μ. Η παραγωγή της παράστασης υποστηρίζεται από την ΚΔΕΠΑΠ.
Λίγα λόγια για την παράσταση από τους δημιουργούς της:
———————————————————————————–

diafimisi_entipa_mikro_telikoΓΙΑΝΝΗ   ΡΙΤΣΟΥ:  Η σονάτα του σεληνόφωτος

Την εποχή που όλα καταρρέουν δύναμή μας είναι η Ποίηση. Σ’ αυτή καταφεύγουμε, στο ανυπέρβλητο μεγαλείο της ψυχής και του λόγου. Μια ηλικιωμένη Γυναίκα αμφιβάλλει για τη στάση και την πορεία της ζωής της. Έστω και αργά, θέλει να ξεφύγει, αλλά δεν μπορεί, γι’ αυτό και ζητά βοήθεια από τον Νέο. Τρυφερή, σπαρακτική, φιλοσοφημένη, αμφισβητίας, ερωτική, μόνο δυνατή δεν είναι. Τη βοήθεια που γυρεύει δεν τη βρίσκει. Ο Νέος την ακούει, αλλά με περιφρόνηση και σαρκασμό αρνείται την παρακμή που εκείνη εκπροσωπεί.

Εμείς; Κρίνουμε τη ζωή μας, την πορεία μας; Θέλουμε να ξεφύγουμε; Οι Νέοι; Θα γυρίσουν την πλάτη στην παρακμή που τους παραδίδουμε; Την εσώτερη, προσωπική μοναξιά μας πώς τη χειριζόμαστε; Μέσα από δυνατό και λυρικό λόγο ο Ρίτσος υποδαυλίζει τους προβληματισμούς. Οι απαντήσεις και οι αποφάσεις είναι θέμα δικό μας.