Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου

Περίεργα «συμπεράσματα»

Blue-Star_sto_limani

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου και του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου, Στ. Γαβαλά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 14|2 με σκοπό οι εκπρόσωποι των εμπόρων να ενημερωθούν για κάποια συγκεκριμένα έργα που προτίθεται να κάνει ο φορέας και τα οποία αφορούν επαγγελματικές τάξεις. Στη συνέχεια, παρατίθεται το κείμενο των εντυπώσεων των εκπροσώπων του εμπορικού συλλόγου που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 22|2|13, δηλαδή 8 ημέρες μετά τη συνάντηση. Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα κατανόησης του κειμένου του εμπορικού συλλόγου κυρίως ως προς τα συμπεράσματα στο τέλος του.
Και αυτό το λέμε, διότι…
diafimisi_entipa_mikro_teliko…κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου που πραγματοποιήθηκε στις 20|2 και στην οποία συζητήθηκε για να λάβει έγκριση ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ξεκαθαρίστηκε πλήρως ότι ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του οργανισμού δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εκτελεστού μέχρι του ποσού των 4,7 εκ. ευρώ. Με την εμπειρία των τελευταίων ετών γνωρίζουμε ότι το πολύ να εκτελεστεί έργο συντηρήσεων και εξωραϊσμών μέχρι του ποσού των 400 – 450 χιλιάδων ευρώ το πολύ.
Η αποτύπωση των 4,7 εκ. ευρώ γίνεται μόνο για λογιστικούς λόγους, προς το παρόν. Αυτά τα παραδέχτηκε ακόμη και ο Δήμαρχος Πάρου Χρ. Βλαχογιάννης. Που εδράζεται λοιπόν η πεποίθηση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου ότι θα εκτελεστούν εφέτος έργα «μαμούθ» 4,7 εκατομμυρίων;
Ακολουθεί το κείμενο του Εμπορικού Συλλόγου:

 

«Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τα τρία χρόνια των μελετών τελείωσαν  και τώρα αρχίζει η ανάπτυξη και τα έργα. Κατά την προγραμματισμένη συνάντηση στις 14/2 του Προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου -Αντιπάρου, Αλιπράντη Αποστόλη, του Γραμματέα Κρητικού Ηλία και του Τριαντάφυλλου Αναστάσιου μέλους του Δ.Σ, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαβαλά Στέφανο,  για ενημέρωση σε θέματα που άπτονται στην λειτουργία του λιμενικού ταμείου, έγιναν από την πλευρά μας προτάσεις και τέθηκαν ερωτήσεις σε ζητήματα που  αφορούν σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους.

Δέκτη έγινε, κατ αρχήν η πρόταση μας, για την διοργάνωση  πανκυκλαδικής εμπορικής έκθεσης από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Πάρου – Αντιπάρου στο χώρο του νέου λιμανιού, τον μήνα Ιούνιο, καθώς και το αίτημα για  η πρόσληψη φύλακα για το παραεμπόριο που θα γίνει για ένα δίμηνο με δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Για το ζήτημα της αίθουσας αναμονής και  της διαμόρφωσης του χώρου,  πληροφορηθήκαμε ότι για φέτος θα γίνει προσωρινή διαμόρφωση και θα τοποθετηθεί  τουαλέτα και ηλεκτρονικός πίνακας ανακοινώσεων.

Το μεγάλο έργο της τοποθέτησης των πλωτών εξεδρών ακυρώνεται, αλλά προχωρεί η μελέτη για τα ειδικά ναύδετα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, και για τους  προσκρουστήρες. Επίσης  προτείναμε, εκ μέρους του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου να τοποθετηθούν και στο Βίντσι προσκρουστήρες και ένας  ειδικός κάδος για την διευκόλυνση φόρτωσης των αδρανών ελαχιστοποιώντας τη ρύπανση στη θάλασσα. Ζητήθηκε ακόμη να λειτουργήσει χώρος παραλαβής ενοικιασμένων  και ξενοδοχειακών αυτοκινήτων,  εντός του λιμανιού. Επίσης, ζητήσαμε την φύλαξη των λιμενικών χώρων και τουριστικών σκαφών και μάθαμε ότι φέτος θα υπάρξουν έσοδα από την κατανάλωση του νερού και του ηλεκτρικού  που παρέχονται στα σημεία αυτά.

Έχοντας παρακολουθήσει από κοντά το τεχνικό πρόγραμμα και το προϋπολογισμό που ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο  στις 20/02/2013, βεβαιωθήκαμε ότι όλα αυτά έχουν πάρει το δρόμο τους. Τα έργα ρεκόρ για Πάρο Αντίπαρο, του ποσού των  τεσσάρων εκατομμύριων εφτακοσίων χιλιάδων ευρώ,  εφόσον απορροφηθούν, θα δώσουν ανάπτυξη και ζωντάνια στα νησιά μας.
Μετά από όλα αυτά, είμαστε πεπεισμένοι, ότι τα δρομολογημένα έργα θα γίνουν έγκαιρα και δεν θα χαθούν οι  πόροι του ταμείου».