Λ. Κοντός: «…τις ευχές εις την κυβέρνηση» | Parosnewsblog: «…πως λέμε, άι στο καλό, άι στο διάλο…»

 

fragoulis_kontos
Ο κ. Κοντός σε παλαιότερη φωτογραφία ενώ εξηγεί
το υποκεφάλαιο της δημοτικής αρχής Χρ. Βλαχογιάννη «ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ».
Πίσω του – χαρούμενο – το «μνημόνιο» αυτοπροσώπως!

Κατά την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας της ΝΔ παρευρέθηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πάρου κ. Λ. Κοντός. Είπε να υπενθυμίσει ότι ανήκει στην πλέον μνημονιακή δημοτική αρχή, αυτή του Χρ. Βλαχογιάννη και πήρε το λόγο να μιλήσει. Δεν του έφτασε λοιπόν να εκπροσωπήσει την μνημονιακή δημοτική αρχή που στήριξε όλες τις πολιτικές του μνημονίου και τις εφάρμοσε στο Δήμο Πάρου πολλές φορές νωρίτερα και από την υπόλοιπη Ελλάδα, είπε να εκφράσει και όλο τον πληθυσμό της Πάρου, όπως αυτός εκπροσωπείται (μη αναλογικά) από τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Πάρου.

Αυτή του η παράσταση προκάλεσε αντιδράσεις, μία εκ των οποίων ήταν αυτή του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου». Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Εύχομαι καλή χρονιά, υγεία, υπομονή και καλή δύναμη.

 Ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου -θεσμικά- θα μεταφέρω τις θερμότερες ευχές όλων των δημοτικών συμβούλων απ’ όπου και αν προέρχονται, τις ευχές εις την κυβέρνηση της οποίας η παράταξή μας ηγείται -για να αποδώσει τα μέγιστα- σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο…»

             Με μεγάλη προσοχή ακούσαμε  τα όσα είπε ο πρόεδρος  του Δ.Σ. του Δήμου Πάρου  Λ. Κοντός, παρουσία του Υπουργού Εργασίας Ι. Βρούτση στην εκδήλωση για την  κοπή  της πίτας της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ και έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

  1. Τα καθήκοντα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με σαφήνεια περιγράφονται από το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Από πουθενά  δεν προκύπτει ότι ο πρόεδρος   εκπροσωπεί τους δημοτικούς συμβούλους, παρά μόνο και αν μεταφέρει συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τέτοια για τον παραπάνω χαιρετισμό δεν υπήρξε ποτέ.
  2. Σε καμιά περίπτωση ο δικός μας πολιτικός  πολιτισμός δεν μας υπαγορεύει  να δΙνουμε « … τις θερμότερες ευχές … εις την κυβέρνηση της οποίας η παράταξή μας ηγείται -για να αποδώσει τα μέγιστα…» και μάλιστα σε αυτούς που εχθρεύονται το λαό.

Αντίθετα εμείς μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο παλεύουμε να ξεσκεπαστούν οι αυταπάτες ότι δήθεν αυτή η πολιτική οδηγεί στην  σωτηρία του λαού μας. Αγωνιζόμαστε για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα εμποδίζουν όλο και περισσότερο αυτή την πολιτική μέχρι την οριστική ανατροπή της. Γιατί η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η αυτή η πολιτική της συγκυβέρνησης συντρίβει δικαιώματα και κατακτήσεις  δεκαετιών, φτωχοποιεί και εξαθλιώνει καθημερινά εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες, θέλει να μετατρέψει  εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους σε σύγχρονους σκλάβους .

Τη ίδια ώρα αφήνει ανέγγιχτους τους  «μεγαλοκαρχαρίες» και φροντίζει όχι μόνο να μην έχουνε χασούρα, αλλά και πως από τα συντρίμμια του λαού αυτοί θα μεγαλώσουν τα κέρδη τους.

Είναι προφανώς δικαίωμα του κ. Κοντού να έχει τις πολιτικές του απόψεις , δεν είναι  όμως δικαίωμα του  να παραφράζει και μάλιστα βάναυσα τις απόψεις των παρατάξεων και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο μόνος δρόμος αποκατάστασης  της αλήθειας είναι η δημόσια αναγνώριση του θεσμικού του ατοπήματος.

Πάρος 21/2/2013
Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου