Νέο θέμα από παρέμβαση Γ. Μπαφίτη | Σύγκρουση με Ένωση Γονέων Πάρου – Αντιπάρου

bafitisΤην Τετάρτη 20|02 πραγματοποιήθηκε 24ωρη πανελλαδική απεργία. Δράσεις για την απεργία έγιναν και στην πάρο με συμμετοχή πολλών φορέων μεταξύ των οποίων οι σύλλογοι εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στα νησιά μας. Η διαμαρτυρία στρεφόταν κατά των συνεχιζόμενων μνημονιακών μέτρων έναντι της κυβερνητικής πολιτικής που έχει δημιουργήσει τα γνωστά προβλήματα – μέχρι και επιβίωσης – στην συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού. Επίσης, στρεφόταν κατά της διάλυσης των κοινωνικών υποδομών που έχει επιφέρει η κρίση σε τομείς όπως η δημόσια υγεία και η δημόσια παιδεία.

Νέα κόντρα
———————————————————————–

diafimisi_entipa_mikro_telikoΤις διαμαρτυρίες της 20|2 με ομόφωνη απόφαση στήριξε η Ένωση Γονέων Πάρου και μάλιστα δημοσιοποίησε σχετική ανακοίνωση. Η στήριξη δόθηκε υπό το σκεπτικό ότι τα σχολεία υφίστανται υποβαθμίσεις, ενώ οι καθηγητές και οι δάσκαλοι υφίστανται αφόρητες μειώσεις μισθών και παροχών γεγονίς που καθιστά δύσκολο το έργο τους, του οποίου η ποιότητα αφορά τους γονείς για λογαριασμό των παιδιών τους.

Φαίνεται ότι αυτό δεν άρεσε στο πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου Γ. Μπαφίτη (ο οποίος είναι και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πάρος ΑΞΙΑ» της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, ενώ είναι και μέλος της ΝΔ και είναι ασφαλώς και γονιός μαθητών). Ωστόσο, κρατάμε εκτός παρένθεσης την ιδιότητα του προέδρου των Ξενοδόχων Πάρου, διότι έχει σημασία. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων, ο Γ. Μπαφίτης άρχισε να στέλνει e – mail στη δ/νση της προέδρου της Ένωσης κ. Κορδονέλλη με περιεχόμενο διαμαρτυρίες και συστάσεις ότι η συμμετοχή της Ένωσης στις κινητοποιήσεις δεν ήταν θεμιτή. Τις υπέγραφε με την ιδιότητα του Προέδρου των Ξενοδόχων. Βεβαίως, δεν γνωρίζουμε ακόμη τίποτε για την άποψη του Γ. Μπαφίτη και τα κίνητρα του, αφού το θέμα επισήμως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Πέμπτης 21|2 και έτσι, ήταν αδύνατο να μάθουμε τι λέει ο Γ. Μπαφίτης για το θέμα.

Συμπεράσματα …

… μπορούμε να βγάλουμε μόνο από την επιστολή που δημοσιοποίησε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου – Αντιπάρου, ως απάντηση στις ενέργειες του Γ. Μπαφίτη. Η επιστολή της Ένωσης Γονέων έχει ως εξής:

«Κύριε Μπαφίτη,

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου, μετά από σχετική ενημέρωσή του, θεωρεί αυτονόητη υποχρέωσή του να τοποθετηθεί υπεύθυνα και δημόσια πάνω στις θέσεις που διατυπώσατε σε διαδοχικά ηλεκτρονικά μηνύματα που, με δική σας πρωτοβουλία, ανταλλάξατε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, με την Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, κ. Μαρία Κορδονέλλη. Παραβλέποντας την έντονα διαφαινόμενη και ασφαλώς ακατανόητη εμπάθεια στα μηνύματά σας, απαντούμε συνολικά στις αιτιάσεις σας:

«1. Κατηγορείτε στα μηνύματά σας την κ. Κορδονέλλη για την προώθηση προς τους γονείς – μέλη του Συλλόγου Γονέων της Νάουσας, της από 18/2/2013, ανακοίνωσης της Ένωσης Γονέων, η οποία αφορούσε την υποστήριξη της Ένωσης στην Γενική Πανελλαδική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου. Σας ενημερώνουμε ότι η Πρόεδρος απλώς διεκπεραίωσε, ως όφειλε, το εν λόγω έγγραφο της Ένωσης, όπως γίνεται κάθε φορά και με όλα τα άλλα σχετικά έγγραφα. Οι ουσιαστικοί λόγοι της ενόχλησής σας δεν είναι σαφείς. Κατά τα άλλα, διατηρείτε το απόλυτο δικαίωμα να μη συμφωνείτε με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αυτής.

2. Διατείνεστε ότι η θέση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων είναι θέση που θυμίζει άποψη πολιτικού κόμματος. Εμείς αντιθέτως πιστεύουμε ότι η στήριξή μας σε αγώνες των εργαζομένων – και ιδίως των εκπαιδευτικών – που αγωνίζονται καθημερινά δίπλα στα παιδιά μας σε ολοένα και πιο αντίξοες συνθήκες, είναι επιβεβλημένη και αυτονόητη. Αν οι συνθήκες που οδηγούν σε συγχωνεύσεις τμημάτων και Σχολικών Μονάδων, ελλείψεις εκπαιδευτικών και αναγκαίων υποδομών και γενικότερη υποβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης των παιδιών μας, είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών, είναι επίσης υποχρέωσή μας  να πάρουμε σαφή και κρυστάλλινη θέση. Αν αυτό θεωρείται από την πλευρά σας θέση πολιτικού κόμματος, πολύ θα θέλαμε να γνωρίζουμε πού ακριβώς κατευθύνεται ο συλλογισμός σας.

3. Σε ό,τι αφορά τα λεγόμενά σας περί «μικροπολιτικών προσεγγίσεων», τα μαθήματα «υπευθυνότητας» και «ακομμάτιστων τοποθετήσεων», οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων είναι, εξ ορισμού, ακομμάτιστο και δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο (όπως και οι Σύλλογοι Γονέων που τη στηρίζουν) και όλες οι αποφάσεις της έχουν ληφθεί μέχρι τώρα συλλογικά και ομόφωνα. Αν θεωρείτε τις τοποθετήσεις της «απρόσεκτες», «μικροπολιτικές» και «κομματικές», μας δίνετε δυστυχώς το δικαίωμα της ιδιαίτερα λυπηρής διαπίστωσης, ότι διολισθαίνετε ενυπόγραφα, σε συμφωνία με τη συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση των σχολείων του νησιού μας.

4. Καταλήγουμε με μια απορία που έχει δημιουργηθεί σε όλους μας από τον τρόπο διατύπωσης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων σας. Οι απόψεις που διατυπώνετε είναι απόψεις προσωπικού χαρακτήρα ή είναι και απόψεις του ΔΣ της  Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου Αντιπάρου, ως Πρόεδρος της οποίας υπογράφετε; Έχουν ενημερωθεί για τις θέσεις σας τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων την οποία εκπροσωπείτε; Επειδή «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον», είμαστε βέβαιοι ότι θα συνδράμετε επαρκώς προς την κατεύθυνση αυτή τις αμέσως προσεχείς ημέρες, μετά από τις σχετικές διευκρινίσεις τις οποίες θα ζητήσουμε να μας παρασχεθούν εγγράφως από τον φορέα που εκπροσωπείτε.

Κλείνουμε με την ελπίδα, ότι δε θα χρειαστεί να επανέλθουμε στο συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο θεωρούμε ότι δημιουργήθηκε εκ του «μη όντος» και για άγνωστους σε εμάς λόγους και σκοπιμότητες. Δηλώνουμε ότι εφεξής η κάθε ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος πρέπει και θα γίνεται δημόσια».