Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Χ. Κόκκινος διαφωνεί για την παράταση θητείας

 

kokkinos2

 

Ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κος Χαράλαμπος Κόκκινος, με αφορμή   δημοσιεύματα σε ΜΜΕ αλλά και τοποθετήσεις ομιλητών  στο 1ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ για πιθανή  παράταση της θητείας των Αιρετών στην Αυτοδιοίκηση αλλά και για τον τρόπο αλλαγής της εκλογής τους δήλωσε τα εξής:
——————————————————————————————
diafimisi_entipa_mikro_teliko«Η κοινωνία , όπως είχε εξαγγελθεί και θεσμοθετηθεί  στον «Καλλικράτη», ψήφισε με ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου της Αυτοδιοίκησης τον Ιούνιο του 2014 και ταυτόχρονη διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές. Είναι πέρα από κάθε λογική η παράταση της θητείας και η καταστρατήγηση παρόμοιων  πλαισίων, καθώς ουδέποτε έχει ανακύψει τέτοιο θέμα σε καμία άλλη εκλογική θητεία και μάλιστα όταν αυτό συζητείται αόριστα και χωρίς τεκμηριωμένο λόγο. Τα τρεισήμισι έτη θητείας είναι αρκετά στο να ολοκληρωθεί το έργο για το οποίο ψηφίστηκε η Περιφερειακή Αρχή και να κριθεί ο ρόλος και ο τρόπος άσκησης της Αντιπολίτευσης. Η πιθανή και αστήριχτη παράταση της θητείας των Αιρετών Αυτοδιοικητικών Οργάνων πέρα του 2014 θα αποτελέσει συνταγματική εκτροπή.

Όσο για την αλλαγή στον τρόπο εκλογής των Αυτοδιοικητικών Οργάνων, επιβάλλεται να γίνουν αλλαγές στο εκλογικό σύστημα καθώς ο κος Ραγκούσης έχει κάνει «τερατουργήματα», έχοντας καταστρατηγήσει την έννοια της αναλογικότητας. Προηγουμένως πρέπει να αναλυθούν όλοι οι παράμετροι , να αξιολογηθούν οι λόγοι των αλλαγών αυτών, να εκτιμηθεί η λειτουργικότητά τους  και εν πάση περιπτώσει   να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και ευρύτερη πολιτική και  κοινωνική συναίνεση. Με την Αυτοδιοίκηση δεν παίζουμε…»