Και νόμιζα ότι όλα είναι τυχαία… | Πακέτο μαρίνες και μαρινάκια του Αιγαίου (και της Νάουσας Πάρου) σε Τούρκους
Εκτός από τους Γερμανούς,
τώρα και οι Τούρκοι είναι φίλοι μας!
Αρτέμης Μάτσας
Στην αρχή νόμιζα ότι τα «καημένα» τα τηλεοπτικά κανάλια, που λόγω κρίσης δεν έχουν λεφτά, κατέφυγαν ομαδικά στην αγορά Τούρκικων σήριαλ τα οποία κατέκλισαν την Ελληνική τηλεόραση. Μετά όμως θυμήθηκα ότι τα συγκεκριμένα κανάλια, αντί να βελτιώσουν το πρόγραμμα τους και να το προσαρμόσουν στην σημερινές απαιτήσεις του Ελληνικού κοινού για να βγάλουν μερικά χρήματα, εντούτοις «παίζουν» συνεχώς υπέρ του μνημονίου, το οποίο ως είναι γνωστό η πλειοψηφία του Ελληνικού κοινού δεν εκτιμά και ιδιαίτερα επειδή του διαλύει καθημερινά – όλο και περισσότερο – τη ζωή.
Άρα, τα «αγαπημένα» μας εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα (με εξαίρεση κάποιους δημοσιογράφους που αντέχουν ακόμα να δουλεύουν σε αυτά) δεν προσαρμόζουν…
…την ύλη τους ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις πεποιθήσεις του Ελληνικού κοινού την παρούσα περίοδο, αλλά, πρωτοφανώς για την εμπορική πολιτική και την «ελεύθερη οικονομία» στην οποία υποτίθεται ότι πιστεύουν, δημιουργούν δημοσιογραφικά και ψυχαγωγικά τηλεοπτικά προϊόντα που δεν συμβαδίζουν με το κοινό αίσθημα.
Το συμπέρασμα είναι προφανές: δεν πιστεύουν ότι μπορούν να βγάλουν όσα χρήματα χρειάζονται δημιουργώντας προϊόντα που να παρακολουθούν το κοινό αίσθημα, όσα χρήματα βγάζουν επιβάλλοντας την δική τους άποψη στο κοινό αίσθημα (Ποιός να τους τα δείνει αυτά τα χρήματα άραγε;).
Μία τέτοια πτυχή έχουν μάλλον και τα Τούρκικα σήριαλ. Μας πλασαρίστηκαν και γέμισαν τη ζωή του ταλαιπωρημένου λαού μας με τη δικαιολογία ότι είναι φθηνά και έτσι, μπορούν να τα αγοράσουν τα «καημένα» τα Ελληνικά κανάλια. Όμως, γιατί δεν πήγαν τα «καημένα» τα κανάλια να αγοράσουν Ρώσικα σήριαλ; Γιατί δεν πήγαν να αγοράσουν Ινδικά σήριαλ; Γιατί δεν συνέχισαν να αγοράζουν λατινοαμερικάνικα σήριαλ; (Εμείς, βεβαίως, τα απορρίπτουμε και αυτά, εξαιτίας της αισθητικής τους. Υπάρχουν άλλα, από όλες αυτές τις χώρες που αξίζουν τον κόπο και δεν διαβάλλουν την κρίση).
Από την άλλη, ερώτημα αποτελεί γιατί αγοράζουν προϊόντα που προβάλλουν τον υποτιθέμενο πλούτο της Τουρκικής κοινωνίας;
Μπορεί να είναι τυχαίο…
Όμως να είναι τυχαίο ότι την ίδια εποχή που ο κλεισμένος στην τηλεόραση του πάμπτωχος Έλληνας παρακολουθεί τον Τουρκικό πλούτο και την «καλοσύνη» συγκεκριμένων ηρώων, να εξελίσσεται σχέδιο πώλησης μαρινακίων και μαρίνων σε Τούρκικά συμφέροντα;
Το θέμα αφορά και την Πάρο
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μαρίνα της Νάουσας μαζί με άλλες του Αιγαίου πρόκειται να πωληθεί άμεσα (με μακρά μίσθωση) σε γνωστή εταιρεία Τουρκικών συμφερόντων.
Το ερώτημα είναι τι πρόκειται να κάνουμε εμείς;
Εμάς, μας βγήκε η Παναγία επί σειρά ετών για να μας δώσουν τις άδειες και τα χρήματα για να την φτιάξουμε, μας την παρέδωσαν κουτσά – στραβά, ενώ λειτουργεί χωρίς πλαίσιο γι’ αυτό και έχει προβλήματα εξυπηρέτησης.
Αυτά λοιπόν που δεν μας προσέφερε (λόγω γραφειοκρατείας) τόσα χρόνια το Ελληνικό Κράτος για να μπορούμε να την λειτουργούμε μόνοι μας και σωστά, τα προσφέρει η σημερινή συγκυβέρνηση με συνθήκες Fast Track σε Τούρκους επιχειρηματίες (κολλητούς του εκεί «συστήματος») ;;;!!!
Και μάλιστα, αφού υπάρχει σε εξέλιξη μία επιτηδευμένη προσπάθεια «λείανσης» στις ιστορικές αμφιβολίες του λαού μας για τις Τούρκικες προθέσεις, ενώ υπάρχουν ακόμα ανοικτά εθνικά προβλήματα και εθνικές απειλές (βλέπε Θράκη).
Ένα ακόμα στοιχείο είναι ότι ο λαός είναι και πεινασμένος και το «σύστημα» γνωρίζει ότι θα υπάρξουν Έλληνες που θα πουν: «προκειμένου να βγει και κανένα μεροκάματο για εμάς, ας πάρουν τα νησιά ή τις μαρίνες για την ώρα, οι Τούρκοι».
Πρόταση
Αντί οι έχοντες την ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνεχίσουν να κοιμούνται τον ύπνο της μικροπολιτικής και τον μικροσυμφερόντων τους, καλό θα είναι να αναλάβουν το γρηγορότερο πρωτοβουλίες για την προστασία της περιουσίας μας, που στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει και υψηλή εθνική αξία.
Εδώ δεν φτάνουν οι διαμαρτυρίες. Αντί να φυτεύουμε εθελοντικά δενδράκια και να κάνουμε ποδηλατικούς αγώνες, να οργανώσουμε εθελοντικά – υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών – τον εξωραϊσμό και εξοπλισμό της μαρίνας Νάουσας και να συσταθεί επιτροπή λειτουργίας της και προβολής της, από εχτές. Ακόμα και αν το νομικό πλαίσιο δεν το προβλέπει. Ας ρισκάρουμε μία δημόσια και διαφανή αυτοδικία, προκειμένου να προστατέψουμε στον τόπο μας, την χώρα.
Αυτά για την ώρα
ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΔΡΑΓΑΤΗΣ
Απάντηση