Το χρονικό μίας μεγάλης ημέρας των Παριανών και Αντιπαριανών | ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

Τα κάναμε όλα!!!
Μας παραδέχτηκαν όλοι!!!

φωτογραφία (1)

Από τις 9:00 το πρωί της 11|02|13, 500 Παριανοί και Αντιπαριώτες βρέθηκαν στην οδό Αριστοτέλους 17 στη συμβολή της με τη Στουρνάρη, προκειμένου να διαδηλώσουν για το πρόβλημα της υποστελέχωσης και υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Πάρου – Αντιπάρου. Της μονάδας δηλαδή, που σε πολύ δύσκολους καιρούς οικονομικά, καλείται να λειτουργήσει για να διασφαλίσει τις ζωές των παιδιών μας, τις δικές μας και των τουριστών μας οι οποίοι αποτελούν τη ζωογόνο δύναμη της οικονομίας μας.
Η αλήθεια είναι ότι στις 11|02|13 όλη η Αθήνα μιλούσε για τα μικρά νησιά μας των οποίων οι κάτοικοι άφησαν τους καναπέδες και έφτασαν να χτυπήσουν την πόρτα του κράτους των Αθηνών. Να ζητήσουν από τη συγκυβέρνηση να ακούσει και να επιλύσει εδώ και τώρα τα άμεσα προβλήματα στον τομέα της υγείας, τα οποία υπάρχουν…
diafimisi_entipa_mikro_1…τα τελευταία τρία χρόνια σε βαθμό επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.

Ο αρμόδιος υπουργός Α. Λυκουρέντζος δέχτηκε την αντιπροσωπεία Παριανών και Αντιπαριανών, αφού η εικόνα νησιωτών έξω από το υπουργείου του ήταν εξαιρετικά δυνατή, με το φορτίο συμβολισμού που εξέπεμπε. Μιλάμε για δύο μικρά νησιά του Αιγαίου, των οποίων οι κάτοικοι είναι φιλήσυχοι και μαθημένοι στην ηρεμία και διακριτικότητα από την ισχυρή ενασχόληση με τον τομέα των υπηρεσιών, μεταξύ άλλων. Κάποιοι άλλοι, ονομάζουν συντηρητικές τις κοινωνίες μας, με την έννοια ότι δεν παρακολουθούν εύκολα ριζοσπαστικές ενέργειες. Τουλάχιστον, αυτό έχει να διδάξει η ιστορία μας των τελευταίων δεκαετιών.

Τελικά όμως η Πάρος και η Αντίπαρος στις 11|02|13 έγραψαν λαμπρή ιστορία, αφού δίδαξαν πως η διεκδίκηση είναι δικαίωμα το οποίο οι πολίτες και οι κοινωνίες δεν πρέπει να παραδώσουν σε κανένα μνημόνιο, σε καμία τρόικα, σε καμία κυβέρνηση ή αντιπολίτευση που θα θελήσει να ξεχάσει τις βασικές υποχρεώσεις της.