Το χρονικό μίας μεγάλης ημέρας των Παριανών και Αντιπαριανών | ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4

 Στο δρόμο…

DSC_0030
Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο υπουργός έκανε δηλώσεις για την υπόθεση μένοντας στα προηγούμενα, ενώ ο εκδότης της εφημερίδας μας Κώστας Δραγάτης έθεσε τα δημοσιογραφικά ερωτήματα, ενώ κατέγραφαν οι τηλεοπτικές κάμερες: «Πότε θα κατέβει στο Κέντρο Υγείας Πάρου ο πρώτος γιατρός;» και το δεύτερο: «Οι γιατροί που θα σταλούν αν θα είναι μόνιμης απασχόλησης με έδρα την Πάρο ή για ένα έτος;»
Και στα δύο ερωτήματα ο υπουργός δεν θέλησε να δεσμευτεί, αλλά προφανώς πιεζόμενος, θέλησε με τις δηλώσεις του να αφήσει ελπίδες για ικανοποίηση των αιτημάτων για να μην μείνει εκτεθειμένος μπροστά στις κάμερες.
Στην συνέχεια…
diafimisi_entipa_mikro_1…δηλώσεις έκανε και ο επικεφαλής του Συντονιστικού των Φορέων Πάρου – Αντιπάρου Κ. Αργουζής. Σε αυτές περιέγραψε το κλίμα της συνάντησης, αλλά με το ύφος των δηλώσεων του έγινε σαφές ότι οι δηλώσεις του υπουργού δεν αφήνουν ικανοποιημένους τους νησιώτες, μέχρι να γίνουν πράξεις οι υποσχέσεις.
Στη συνέχεια, ο Κ. Αργουζής και η αντιπροσωπεία που είχε συναντήσει τον υπουργό, βγήκαν στο δρόμο. Εκεί ενημέρωσαν τους διαδηλωτές για τις εξελίξεις και ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας από την Αριστοτέλους, προς τη Βουλή. Οι Παριανοί και Αντιπαριανοί που δεν βρέθηκαν σήμερα στην Αθήνα θα πρέπει να καταλάβουν ότι η συγκέντρωση έφτασε τα 700 άτομα που είχαν κλείσει στο πέρασμα τους την πλατεία Ομόνοιας, την Σταδίου, την πλατεία Συντάγματος, μέχρι και έξω από τη Βουλή.

Βίντεο από τις δηλώσεις του υπουργού υγείας Α. Λυκουρέντζου:

Βίντεο από τις δηλώσεις Κ. Αργουζή από μέρους του Συντονιστικού Φορέων, μετά τη σύσκεψη: