Το χρονικό μίας μεγάλης ημέρας των Παριανών και Αντιπαριανών | ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3

Στον υπουργό

DSC_0018

Μετά τη συνέντευξη στο MEGA αντιπροσωπεία των διαδηλωτών εισήλθε στο κτήριο του υπουργείου προκειμένου να συναντήσει τον υπουργό. Ο υπουργός Α. Λυκουρέντζος συνάντησε τους Παριανούς και Αντιπαριώτες στην αίθουσα τύπου του υπουργείου. Άκουσε την ανάλυση των προβλημάτων από την αντιπροσωπεία και στη συνέχεια εξέθεσε τις απόψεις του. Η συνάντηση κράτησε 45’ λεπτά, που για τις συνήθειες υπουργών σε παρόμοιες περιπτώσεις, δεν είναι λίγο.
Ο υπουργός είπε:

diafimisi_entipa_mikro_1– ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιλύσει τα προβλήματα που άκουσε,

  • ότι θα ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να δεχθεί να διορίζονται γιατροί σε νησιωτικές περιοχές με Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) και οι διορισμοί να αφορούν σε μόνιμες θέσεις.
  • Επίσης, είπε ότι θα εξετάσει το ζήτημα της διευθέτησης λειτουργίας του αεροπλάνου υγείας Πάρου.

Δεν δεσμεύτηκε για τίποτε πιο συγκεκριμένο, ενώ η αναφορά του: «στο πλαίσιο των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της χώρας» ανησύχησε πολύ τους εκπροσώπους μας. Το μόνο που ζήτησε ήταν να του δοθεί πίστωση χρόνου μέχρι το τέλος Απριλίου για να υπάρξουν εξελίξεις.

Βίντεο με στιγμιότυπο από σύσκεψη με τον υπουργό υγείας Α. Λυκουρέντζο:

 

Η πόρτα της αίθουσας τύπου του υπουργείου υγείας πίσω από την οποία πραγματοποιήθηκε η 50′ λεπτη σύσκεψη των Παριανών και Αντιπαριανών με τον υπουργό:

DSC_0016
Την ώρα της εξόδου:
DSC_0028