Σφοδρή απάντηση Πρωτολάτη στην προβοκάτσια για την λακκούβα – σκάμμα – «πεδίο»

Βραδινό «Ξύλο» Πρωτολάτη
σε Ραγκούση και Βλαχιογιάννη

protolati.gΜε στόχο να διαφύγει από τα αδιαμφισβήτητα ρεπορτάζ τις εφημερίδας Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου ο Γ. Ραγκούσης σε συνεργασία με το Χρ. Βλαχογιάννη συνέχισαν το γαϊτανάκι ανακοινώσεων την προηγούμενη εβδομάδα. Στην τελευταία τους προσπάθησαν με προβοκάτσια να παρασύρουν την επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης «Πάρος ΑΞΙΑ» στο να εμπλακεί στην «κόντρα του «καθεστώτος» με την εφημερίδα μας.
Σήμερα με ανακοίνωσή της η επικεφαλής της μειοψηφίας, δίνει την δική της – ξεχωριστή – θέση για το θέμα, δημιουργώντας με τα στοιχεία που παραθέτει, επιπλέον ηθικά προβλήματα στα σαθρά επιχειρήματα Γ. Ραγκούση και Χρ. Βλαχογιάννη. Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης:


diafimisi_entipa_mikro_1«Αγαπητοί Συμπολίτες!

Εδώ και λίγο διάστημα έχουν αρχίσει οι εργασίες κατασκευής του ΝΕΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΕΛΙΓΜΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ  Πάρου,  γεγονός που ΟΛΟΙ χαιρετίζουμε . Οφείλουμε όλοι να εργαστούμε , ώστε η  τρικομματική κυβέρνηση που ξεκίνησε το έργο, να το ολοκληρώσει  με την κατασκευή του διαδρόμου και των κτιρίων,  για να μπορέσει  η Πάρος να αποκτήσει ένα νέο αεροδρόμιο και μια ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ   τα επόμενα χρόνια.  Αυτό  σε επίπεδο αριθμών σημαίνει  ότι  απαιτείται  εγγραφή  συνολικής πίστωσης 13.749.402 ΕΥΡΩ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων   για το έτος  2013 αφού  για το τμήμα του έργου που εκτελείται εγγράφηκε πίστωση  το 2012 μόνο  1.500.000 ΕΥΡΩ,  το οποίο και διατέθηκε στο σύνολό του για συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις.

Σημαίνει ότι απαιτείται επιπλέον χρηματοδότηση για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων ,ώστε να γίνει  αεροδρόμιο.
Σημαίνει  ότι , όταν με το καλό δούμε το νέο αεροδρόμιο σε λειτουργία ,  να αποδώσουμε σε όσους συνέβαλαν,  τους   Παριανούς ,  τους  Δημάρχους , τους  Επάρχους, του Νομάρχες,   τους  Υπουργούς  και τις Κυβερνήσεις,  την πραγματική συμβολή τους στην  υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου.

Δεν πρέπει όμως  να ξεχνάμε ,  ότι το νέο αεροδρόμιο της  Πάρου, μήκους  μάλιστα    2000μ, για απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό ,   ήταν έτοιμο για  δημοπράτηση   το 1997, με πλήρη χρηματοδότηση  του  συνολικού έργου   όταν  μετά από προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας (με την συμμετοχή  μάλιστα και δημοτικού συμβούλου της παράταξης Βλαχογιάννη ), κινδύνευσε με ολική και διαχρονική  κατάργηση του. Το έργο  που τμήμα του εκτελείται σήμερα  αφορά σε  διάδρομο 1400μ. Η οριστική μελέτη του έργου εγκρίθηκε το 1997 με την  με αριθμό Α/Δ7/Δ/40258/6.10.1997 απόφαση, αλλά επικαιροποιήθηκε, στις 7.11.2011, αφού μόλις στις 25.6.2010 με την απόφαση ΥΠΑ /Δ7/Δ/22320/2968/25.6.2010 το ΥΠΟΜΕΔΙ ανατέθηκε η επικαιροποίηση της μελέτης του 1997  για κατασκευή μέρους του  έργου  « ΝΕΟ ΠΕΔΙΟ ΕΛΙΓΜΩΝ  » και δημοπρατήθηκε  στις 16.1.2012.

Δυστυχώς η ομολογούμενη αδράνεια του τέως Υπουργού και Δημάρχου,- όπως αυτή εκφράστηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του- οδήγησε στο να χαθεί η ένταξή του  Νέου Αεροδρομίου  Πάρου στο ΕΣΠΑ με εξασφαλισμένη  την χρηματοδότηση ολοκλήρου  του  έργου από ευρωπαϊκούς πόρους, με αποτέλεσμα σήμερα να μιλάμε για την δημοπράτηση μέρους του έργου, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τα χρηματοδοτούμενα από Εθνικούς Πόρους  δημόσια έργα.

Είναι λυπηρό, αυτή η μακροχρόνια ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ προσπάθεια , που μόλις τώρα  αρχίζει να υλοποιείται, να γίνεται αντικείμενο  πολιτικής εκμετάλλευσης από την  παράταξη του κ. Βλαχογιάννη,  η οποία με την   εξοργιστική ανακοίνωση « Ένα μεγάλο όνειρο γίνεται πραγματικότητα –ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ!!!» προσπαθεί να το εμφανίσει ως έργο της Δημοτικής Αρχής. Βέβαια στην προσπάθεια αυτή βρίσκει σύμμαχο, τον τέως υπουργό της αποτυχημένης μνημονιακής διετίας μέσα από συνεντεύξεις και  συγγραφές κειμένων .

Άλλωστε αποτελεί  κλασσική πρακτική της παράταξης του κ. Βλαχογιάννη,  με την βοήθεια  κάποιων μέσων ενημέρωσης, να εμφανίζει τις συλλογικές επιτυχίες  των φορέων της Πάρου   ως έργο της. Το  γνωστό «ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΑΣ »   έχει γίνει κανόνας από τη παράταξή του κ. Βλαχογιάννη .

Αγαπητοί Παριανοί, Φίλες και Φίλοι !

Εμείς ,  που  ΖΟΥΜΕ σε αυτό το νησί, γνωρίζουμε  ΠΩΣ   το έργο του αεροδρομίου  έφτασε στη σημερινή του μορφή και  ΠΩΣ για την τελική του ολοκλήρωση,  θα χρειαστεί και πάλι  η συνέργεια   ΟΛΩΝ ΜΑΣ.  Σε αυτές τις δύσκολες εποχές  που διανύουμε, η επιτυχία των προσπαθειών μας  περνάει ΜΟΝΟ  μέσα από συλλογικές ενέργειες και διεκδικήσεις. Οι  αυτόκλητοι,  σωτήρες και προστάτες ,  έχουν επανειλημμένα αποδείξει , ότι  την Πάρο την   χρησιμοποιούν, μόνο  ως εφαλτήριο για  τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και επιδιώξεις. Γι’ αυτό σας καλούμε,  ΕΝΩΜΕΝΟΙ  ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ να προχωρήσουμε για να φέρουμε την πραγματική ΑΛΛΑΓΗ που χρειάζεται το νησί μας .

Η επικεφαλής
Γρηγορία Πρωτολάτη
ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ