Δηλώσεις βουλευτή Συρμαλένιου για επιστράτευση

ΣχSirmalenios_Nετικά με την απεργία των ναυτικών και την απόφαση επιστράτευσης της συγκυβέρνησης ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τα εξής:

  • diafimisi_entipa_mikro_1

«Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ καταγγέλλουμε την τρικομματική κυβέρνηση που για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες προχωρά στην επιστράτευση εργαζομένων, χθες των απεργών του Μετρό, σήμερα των απεργών ναυτεργατών. Η πράξη αυτή αποτελεί μια άκρως αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική, αντεργατική εκτροπή που υπονομεύει τη δημοκρατία και καταστρατηγεί τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του Ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση με τις συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με την τακτική της επίταξης οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνους ατραπούς. Αποδεικνύεται ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε μπορεί να εγγυηθεί, ούτε να διαχειριστεί τη δημοκρατική ομαλότητα. Όσο για την επίλυση των αναγκών των νησιών και αυτή είναι υποκριτική, γιατί τα πρόσκαιρα προβλήματα των νησιών λόγω της απεργίας αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις μόνιμες περικοπές δρομολογίων  που έχουν ήδη υποστεί πολλά νησιά εξαιτίας της μείωσης των επιδοτήσεων, όπως και αυτών που θα υποστούν όταν ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας. Ακόμη πολλά νησιά υφίστανται τις επιπτώσεις των  μνημονιακών πολιτικών όπως  το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ, των Ι.Κ.Α,  των τελωνείων, την υποβάθμιση  της δημόσιας υγείας και παιδείας καθώς και την υποβάθμιση  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».