Δύο δρομολόγια από Πειραία για Πάρο | Το έκτακτο φεύγει για Πειραιά στις 15:30

 

blue_star_paros

 

Κανονικά έφυγαν το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά και τα δύο πλοία της Blue Star μετά την επιστράτευση των απεργών ναυτικών από την κυβέρνηση.
Απέπλευσαν και τα δύο πλοία, το ένα για τακτικό δρομολόγιο και το άλλο σε έκτακτο, προκειμένου να παραλάβει επιβάτες και φορτηγά από τα νησιά μας για Πειραιά. Το πρώτο πλοίο θα φτάσει στην Πάρο γύρω στις 12:00 το μεσημέρι, στην συνέχεια, θα ταξιδέψει για τα υπόλοιπα νησιά καθ γυρίσει το βράδυ για ταξίδι προς τον Πειραιά.
Το δεύτερο πλοίο πλέει αυτή τη στιγμή για τη Νάξο. Θα παραλάβει από εκεί επιβάτες και οχήματα και στις 15:30 σήμερα (6|2) θα καταπλεύσει στο λιμάνι την Πάρου με κατεύθυνση το λιμάνι του Πειραιά.

Εντωμεταξύ, ανακοίνωση για την επίταξη δημοσιοποίησε η ΠΝΟ σήμερα το πρωί, από το λιμάνι του Πειραιά. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο που προμηνύει και νέες εξελίξεις:

«Η Διοίκηση της Π.Ν.Ο, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα (6|2) το πρωί στις 05.00 προκειμένου να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις και να καθορίσει την περαιτέρω στάση της ύστερα από τα πρωτοφανή, δραματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο λιμάνι του Πειραιά. Η Διοίκηση καταγγέλλει και καταδικάζει για μια ακόμη φορά με σφοδρότητα την πολιτική επίταξη των ναυτεργατών, μέτρο αντιδημοκρατικό ενάντια στο Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις, και την πρωτοφανή βία και τρομοκρατία που ασκήθηκε από την μεριά της κυβέρνησης προκειμένου να αποπλεύσουν τα πλοία από το λιμάνι. Οι χώροι του λιμανιού…
diafimisi_entipa_mikro_1…είχαν καταληφθεί από νωρίς το βράδυ από εκατοντάδες μονάδες των Μ.Α.Τ., των Ειδικών Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου με αυτό τον πιεστικό, αυταρχικό και βίαιο τρόπο και κόβοντας σε μερικές περιπτώσεις και τους κάβους πλοίων να οδηγήσουν τα σκάφη στο αγκυροβόλιο και στην Ακτή Βασιλειάδη ούτως ώστε μέσα στον στρατοκρατούμενο πλέον χώρο να αρχίσει η φορτοεκφόρτωση. Η Ομοσπονδία καταγγέλλει προς όλα τα μέσα και σε όλους τους τόνους τα όσα πρωτάκουστα και πρωτοφανή διαδραματιστήκαν στο λιμάνι του Πειραιά τα οποία και παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές καταδικασμένες στην μνήμη και στην συνείδηση του ελληνικού λαού.

Η Διοίκηση απεφάσισε:
Να πάρει νέες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη διαφόρων μορφών αγώνα και με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα αυτής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής. Τη συμμετοχή της ΠΝΟ στην προκηρυχθείσα 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου 2013 η οποία έχει σαν κύριο και κεντρικό θέμα , πέραν των άλλων, την υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που αποτελεί και την βάση για την υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων.
Την πραγματοποίηση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων όταν κατατεθεί στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ΥΝΑ.