Τα πολιτικά ερπετά και η «παρθένος»…

malindretosΆρθρο του Χ. Μαλινδρέτου από την εφημερίδα Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου της 26|01|13

Αγαπητοί µου συµπατριώτες.
Χαιρετίζουµε την παραµονή της Δ.Ο.Υ στο νησί µας και µαζί όλους τους απλούς πολίτες, τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς για τη µεγάλη τους προσπάθεια, που κατέληξε  στην επικράτηση του δικαίου σε βάρος της συνταγµατικής παρανοµίας  που επιχειρήθηκε από τους κυβερνώντες. Επισηµαίνουµε βέβαια την προκλητική στάση απόντων που προσπαθούν εκ των υστέρων να καρπωθούν πολιτικό όφελος από έναν  αγώνα που δεν τους ανήκει…Φαίνεται ότι στην πατρίδα µας δεν υπάρχουν προ πολλού κόκκινες γραµµές ήθους και πολιτικής αξιοπρέπειας.

Είναι ανάγκη από την αρχή να ξεκαθαρίσω ότι…

…το κείµενο δεν αφορά τους έντιµους ανθρώπους, του ΠΑΣΟΚ  και της Νέας Δηµοκρατίας, που προδοµένοι και αηδιασµένοι από τις ηγεσίες τους, αναζητούν διέξοδο στον πολιτικό τραγέλαφο. Άλλωστε η απόγνωση η δική τους είναι σίγουρα και δική µου…

Τα πολιτικά ερπετά βγήκαν ακόµη µια φορά από τις τρύπες τους… Και αυτή τη φορά κουνώντας µας απειλητικά τα άνοµα χέρια τους, ξεστοµίζοντας οχετούς δηλητηρίου, αποδεικνύοντας τον τρισάθλιο και ανήθικο τρόπο που κυβέρνησαν και συνεχίζουν να κυβερνούν τη δύσµοιρη αυτή χώρα… Πριν καιρό, σε κείµενό µου για τον Β. Βενιζέλο, µε το παρατσούκλι  συνταγµατολόγος, δέχθηκα κριτική. Σήµερα τί έχουµε να πούµε όλοι µας;
Τί να πούµε για τον άνθρωπο που εµπνεύστηκε την αθλιότητα της ευθύνης υπουργών αποθρασύνοντας τόσο τον εαυτό του όσο και τους οµοίους του!

Τον άνθρωπο που υποστήριζε µε τις «νοµικές» του γνώσεις το συνερπετό του και θρασύτατο Γ. Παπακωνσταντίνου και απέδιδε τις αιτιάσεις της Νέας Δηµοκρατίας σε σκευωρία.
Τον άνθρωπο που συνέχισε να υπογράφει τις µαύρες αγορές πολεµικού υλικού και άξιο συνεχιστή του έγκλειστου Α. Τσοχατζόπουλου!
Τον άνθρωπο που στήριξε νοµικά το πρώτο παράνοµο µνηµόνιο και µε το θολωµένο του µυαλό συνέλαβε το ανόσιο κούρεµα των οµολόγων των ασφαλιστικών ταµείων και των απλών πολιτών, µε αποτέλεσµα την καταστροφή τους.

Τον κλέφτη των καταθέσεων των φτωχών που επένδυσαν τα χρήµατά τους στο βενιζελικό κράτος – οπερέτα και συνάµα τον υβριστή, γιατί όλοι αυτοί, ως προδότες  της Πατρίδας, απαίτησαν… τις οικονοµίες  µιας  ζωής.

Τον άνθρωπο των χαρατσιών και τον συντάκτη χουντικών πράξεων νοµοθετικού περιεχοµένου, πέρα από κάθε έννοια δικαίου και ηθικής.

Τον άνθρωπο που στο γραφείο του σπιτιού του φύλαγε τη λίστα των ανήθικων, ενώ η Πατρίδα µας χαροπάλευε στον οικονοµικό όλεθρο.

Τον άνθρωπο που στο διπλανό συρτάρι διατηρούσε τα απόρρητα αµυντικά σχέδια της δύστυχης χώρας, προσωπικό λάφυρο  από το πτώµα της Πατρίδας «του».

Τον άνθρωπο  που χαριεντίζοντας το λιπαρό κορµί του, αστειεύονταν σαν θλιβερός γελωτοποιός από το βήµα της Βουλής ( ποιας Βουλής;)

Η µαύρη χορεία των ερπετών συνεχίζεται µε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Τον άνθρωπο  που  θεώρησε κτήµα του µια ολάκερη Πατρίδα, µας έβαλε στο νοµισµατικό ταµείο, έκλεψε και έχασε ονόµατα οικονοµικών εγκληµατιών και προστάτεψε ξαδέλφες και ξαδέρφους εµπόρους όπλων. Τον άνθρωπο που ψήφησε φυλάκιση δύσµοιρων πολιτών για οφειλές µερικών εκατοντάδων ευρώ, διέσυρε και εξευτέλισε τη χώρα κάτω από το ειρωνικό και προκλητικό γυάλινο ύφος του…

Τον άνθρωπο που τολµά να µας κοροϊδεύει και σήµερα µε τις ανοησίες του, ότι τάχα έφερε τις λίστες στη χώρα και έκανε ό,τι µπορούσε για να µην καταρρεύσουµε οικονοµικά.

Στο χορό ακολουθεί ο διόλου αθώος, λόγω βλακείας, πρώην «πρωθυπουργός» Γιωργάκης Παπανδρέου. Ο µοιραίος άνθρωπος, που οι κηπουροί του σήµερα προσπαθούν να καλύψουν τα ανοµήµατα του, πίσω από τη νοητική και πολιτική του ανικανότητα.

Ο οµιλητής του Χάρβαρντ περιοδεύει σαν ένας άνθρωπος-τέρας, θιάσου των περασµένων αιώνων, αξιοπερίεργο και θλιβερό θέαµα του έσχατου πολιτικού εξευτελισµού και της τραγικής προδοσίας. Ήταν ο «πρωθυπουργός» που τίποτα δεν γνώριζε, τίποτα δεν καταλάβαινε, τίποτα δεν έκανε! Οι κηπουροί του αλώνιζαν συνοδεύοντας τον στον πρωινό ποδηλατικό του περίπατο, θεωρώντας ότι η πτώση και η καταστροφή της χώρας είναι το ίδιο πράγµα µε τις κωλοτούµπες  από  το ποδήλατο του αρχηγού τους… Είναι η εδραίωση ενός παρία που µετατράπηκε σε λέκτορα, σύµβολο νεποτισµού µιας ελίτ στα χρονοντούλαπα της ιστορίας, σύµφωνα µε τη γαλλική Le Monde!

Πίσω του  ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο άνθρωπος που απείλησε µε µακελειό τη χώρα αν πειράξουµε τον ποδηλάτη «πρωθυπουργό» του! Και σήµερα, µε το µάτι του να γυαλίζει, είναι ο άνθρωπος που θέλει να βάλει τέλος στην Ελλάδα των κηπουρών και των κηφήνων…

Είναι ο δολοφόνος της υγείας του ελληνικού λαού, µε το γεννοκτόνο κατασκεύασµα του ΕΟΠΠΥ. Σήµερα ο άνθρωπος αυτός, που ανήκει σε νέο πολιτικό σχηµατισµό, διαρρηγνύει τα ιµάτια του, δηλώνοντας ότι είχε αντιρρήσεις στα σχέδια Παπανδρέου για το νοµισµατικό ταµείο, ασήµαντος και ψοφοδεής ανθρωπάκος – ποντικός, που προσπαθεί να σωθεί από το πολιτικό ναυάγιο…

Το χορό κλείνουν και άλλοι κηπουροί και κηφήνες, τύπου Κουκουλόπουλου και Μπεγλίτη, ανάξιοι κάθε αναφοράς.

Θαυµάστε τη χορεία των πολιτικών ερπετών! Θαυµάστε τους ανθρώπους  που η χώρα µας είχε την κατάρα να την κυβερνήσουν!

Υποκλιθείτε στο µέγεθος του ανθρώπινου θηρίου που εξευτελίζει τη δηµιουργία πάνω στη γη!

Πέρα όµως από όλους αυτούς υπάρχει και ένας πολιτικός «ανανήψας», έστω και όψιµα. Ένας άνθρωπος, που τον καιρό που διαπράττονταν τα εθνικά εγκλήµατα ήταν ο πρωθυπουργεύων  της χώρας. Ο πιστός και κολλητός του ευεργέτη του Γιωργάκη Παπανδρέου, καθοδηγητής και µέντορας του πολιτικά ανίκανου αρχηγού του. Όταν  υπογράφονταν παράνοµα µνηµόνια, όταν πηγαινοέρχονταν λίστες µε ξαδέλφια και εµπόρους όπλων, όταν χάνονταν στοιχεία ή τα έπαιρνε ο καθένας σπίτι του προς ίδιον όφελος, πού ήταν ο συµπατριώτης µας Γιάννης Ραγκούσης; Ξεκίνησε την υπουργική του σταδιοδροµία µε τη µεγαλειώδη πολιτική κίνηση της απαγόρευσης των υπουργικών και βουλευτικών αυτοκινήτων και κατέληξε µε τη λεηλασία και την καταστροφή της χώρας.

Σήµερα δεν έχει την τόλµη να παραδεχτεί τις πράξεις του. Ιδιωτεύει συντάσσοντας ανακοινώσεις ότι και αυτός είχε διαφωνίες και αντιρρήσεις  για το ανήθικο πρώην κόµµα του, αλλά… τότε όλα τα ψήφιζε και όλα τα εφάρµοζε!

Σήµερα αναζητά την κολυµπήθρα του Σιλωάµ στο αεροδρόµιο της Πάρου… Προσπαθεί να µη θυµάται , προσπαθεί να ξεχάσει την καταστροφή του νησιού του και της χώρας και προσπαθεί να αναγεννηθεί ως άλλη παρθένος…

Ευχαριστούµε για τα έργα στο νησί µας που υπέγραψες τις τελευταίες ώρες της θητείας σου!

Όµως προέχει  και θα µείνει στη ιστορία η πορεία η δική σου και των άσπονδων συντρόφων σου που µας έφεραν στην καταστροφή.

Η Πατρίδα δεν χρειάζεται πολιτικούς και πατερούληδες ολοκληρωτισµού.

Έχει ανάγκη απλών πολιτών, απλών ανθρώπων που τιµούν και αγαπούν τα χώµατα που γεννήθηκαν…

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Γ. ΜΑΛΙΝΔΡΕΤΟΣ