Σχόλιο της ΚΕΠ για τη Δήλωση Βλαχογιάννη περί Κουρέματος ή …

logo_kep

«Κάποιος πήγε για Μαλλί και βγήκε… Κουρεμένος»

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου της 26|01|13

Ανακοίνωση σχετικά με τις θέσεις που διατυπώθηκαν από τη διοίκηση του Δήμου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, του Τεχνικού Προγράμματος για το 2013, δημοσιοποίησε ο συνδυασμός της μειοψηφίας «Κίνηση Ενεργών Πολιτών». Η ανακοίνωση αναφέρει:

diafimisi_entipa_mikro_1«Αντιγράφουµε από το blog της παράταξης της Πλειοψηφίας του Δήµου Πάρου, την δήλωση Βλαχογιάννη, µε την οποία έκλεισε την συζήτηση στο ΔΣ για το Τεχνικό Πρόγραµµα :

«Η διαφορά µεταξύ πλειοψηφίας και µειοψηφίας κατά την συζήτηση του τεχνικού προγράµµατος είναι πως η µειοψηφία µπορεί να παρουσιάζει απόψεις, ιδέες και οράµατα «ακούρευτα», ενώ η πλειοψηφία είναι υποχρεωµένη να τα «κουρέψει» και να τα περιορίσει στις 659.000 ευρώ».

Και σχολιάζουµε:

blaxogiannisΟ κ. Δήµαρχος µας λέει την µισή αλήθεια ξεχνώντας, αθέλητα άραγε; την αιτία, και ποιος τον υποχρεώνει σε ένα τέτοιου είδους «κούρεµα». Κάποια ανώνυµη και αθέατη υπερφυσική δύναµη; Όχι βέβαια.

• Ξέχασε µήπως ποιός έφτιαξε και προώθησε τον «Καλλικράτη»;
• Ξέχασε ότι και ο ίδιος θεωρούσε ότι ο «Καλλικράτης» θα έλυνε όλα τα προβλήµατα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και θα έκανε τους Δηµάρχους µικρούς Κυβερνήτες(τροµάρα τους) ;
• Ξέχασε µήπως ποιος Παριανός πρώην Υπουργός υπέγραψε τα πρώτα µνηµόνια µε τα οποία η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την οικονοµική και όχι µόνον, καταστροφή της Ελληνικής Κοινωνίας ;
• Ξεχνάει, παρά τα εκάστοτε «αντιµνηµονιακά»του ψελλίσµατα, ότι η ευρύτερη πολιτική παράταξη, αυτών που τον στήριξαν και τον στηρίζουν, είναι αυτή που ευθύνεται για την εξαθλίωση της Κοινωνίας, την καταρράκωση των Θεσµών, την διάλυση της Αυτοδιοίκησης, το ξεπούληµα της Πατρίδας ;

Βέβαια όπως λέει ο κ. Δήµαρχος, η Αντιπολίτευση έχει «…απόψεις, ιδέες και οράµατα…», µόνο που σε αντίθεση µε τον ίδιο πιστεύουµε ότι, για να µπορέσουν αυτά να γίνουν πραγµατικότητα, θα πρέπει, πρώτα απ’ όλα, να ανατραπούν αυτές οι Μνηµονιακές πολιτικές που σήµερα εµποδίζουν την πραγµάτωση τους».