Ο Γιάννης Ραγκούσης είναι εκτός «παιχνιδιού»…

ragousis_pasok_omilia

και «παίζει» ανακοινώσεις…
Ρεπορταζ από την εφημερίδα Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου της 19|01|13

Άπο το συνδυασµό «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΜΑΣ» του Δήµου Πάρου αναδείχθηκε µε τη γνωστή «διαδικασία» των εκλογών του 2010 η παρούσα δηµοτική αρχή Χρ. Βλαχογιάννη. Δηλαδή, τα «ορφανά» που άφησε Γιάννης Ραγκούσης στο πόδι του για να ελέγχει το Δήµο Πάρου, όσο ο ίδιος έκανε καριέρα για την πάρτη του και µίας οµάδας ανθρώπων που ως γνωστό οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή που ζει σήµερα. Λοιπόν, επειδή ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν…
diafimisi_entipa_mikro_1…οι επικεφαλής µίας κυβέρνησης που κατέστρεψε τον τόπο, τώρα:
– ο µέν πρώτος δεν µπορεί να περπατήσει πουθενά αλλού στην Ελλάδα, εκτός από την Πάρο,
– ο δεύτερος δικάζεται ήδη για τις ποινικές ευθύνες του όσο αφορά τη λίστα Λαγκάρντ και
– ο ΓΑΠ βρίσκεται συνήθως στο εξωτερικό, γιατί επίσης, δεν µπορεί να περπατήσει πουθενά στην Ελλάδα, ούτε καν στην Πάρο.

Η μελαγχολία

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο πρώην δήµαρχος Πάρου Γιάννης Ραγκούσης φαίνεται ότι έπεσε σε µελαγχολία στο σπίτι του στον Κώστο και αποφάσισε να ξεσκονίσει τα παλιά του «παιχνίδια», τα οποία πιάνει στα χέρια του όποτε γουστάρει, όπως όλα τα καλοµαθηµένα παιδάκια του πλανήτη. Επειδή δεν τον «παίζει» κανένας µα κανένας στην κεντρική πολιτική σκηνή, αποφάσισε να εκτονωθεί µε την Πάρο. Από την αρχή του χρόνου λοιπόν, αποφάσισε να διαχειρίζεται από το παρασκήνιο την διοίκηση του Δήµου Πάρου και την αντίστοιχη παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΜΑΣ» στο Δήµο Πάρου. Έτσι, άρχισε να συντάσσει και να στέλνει δελτία τύπου προεκλογικού χαρακτήρα. Το περιεχόµενο των πρώτων αυτών ανακοινώσεων βρίθει ανακριβειών, ψευτιών, µεγαλοστοµιών και ΚΥΡΙΩΣ, τεράστιας και αχαλίνωτης αλαζονείας. Δηλαδή, πολύ γνωστών χαρακτηριστικών του Γ. Ραγκούση.


Το σκάμμα (λακκούβα), «πεδίο»
που ονομάστηκε «έργο κατασκευής
νέου αεροδρομίου»

Θα αναφερθούµε σήµερα στο πρώτο σκέλος των ανακοινώσεων του Γιάννη Ραγκούση. Έτσι λοιπόν, για να µην αναφέρει το όνοµα του, µε το «φερετζέ» του ονόµατος της παράταξης της διοίκησης του Δήµου, δηµοσιοποίησε ορισµένα πράγµατα που αφορούν το «έργο κατασκευής νέου αεροδροµίου Πάρου», όπως το λέει. Η φράση ονοµασίας είναι τελείως ψεύτικη και παρελκυστική

Η αλήθεια είναι ότι ο Γ. Ραγκούσης δεν υπέγραψε ποτέ την κατασκευή έργου νέου αεροδροµίου Πάρου. Ούτε και θα το υπογράψει ποτέ, διότι η καταστροφική κυβέρνηση «νεοΠΑΣΟΚ» στην οποία πρωταγωνιστικά συµµετείχε κατέρρευσε ανεπανόρθωτα. Eνηµερώνουµε τους Παριανούς και τις Παριανές ότι το µόνο πράγµα που υπάρχει σε εξέλιξη είναι το σκάµµα, η λακκούβα, το «πεδίο» για ένα αεροδρόµιο που πρόκειται να κατασκευαστεί κάποτε…


ΠΟΤΕ;

1. Όταν τελειώσουν οι µελέτες για το υπόλοιπο, το κανονικό έργο του νέου αεροδροµίου
2. Όταν βρεθούν τα χρήµατα για να πληρωθούν τα υπόλοιπα κανονικά, απτά, χρήσιµα και λειτουργικά έργα γι’ αυτό που ονοµάζουµε νέο αεροδρόµιο Πάρου.
Όταν τελειώσει αυτό που κάνουν τώρα οι µπουλντόζες, θα έχουµε ένα «πεδίο» επί του οποίου θα φτιαχτεί – είπαµε – κάποτε, ένα νέο αεροδρόµιο.

Άµα τελειώσει αυτό που κάνουν τώρα…

Και λέµε «άµα» διότι τα χρήµατα έχει προβλεφθεί να δίνονται γι’ αυτό το σκάµµα από το ταµείο Δηµόσιων Επενδύσεων, δηλαδή, από το πτωχευµένο Ελληνικό Δηµόσιο, και όχι από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε χρηµατοδοτικό πρόγραµµα της οποίας έπρεπε να είχε ενταχθεί ολόκληρο το έργο του νέου αεροδροµίου.

Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι την τελευταία στιγµή – κυριολεκτικά την τελευταία ηµέρα – πριν καταρρεύσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ίδιος «ξεκαρεκλωθεί» από υπουργός, υπόγραψε την δηµοπράτηση ενός σκάµµατος – πεδίου – που από χρόνια είχε ορισθεί να αποτελέσει το υπόβαθρο, για τον χώρο που κάποτε θα κατασκευαστεί το κυρίως έργο του νέου αεροδρόµιου Πάρου. Γι’ αυτό και το έργο ονοµάζεται µε τον τίτλο: «κατασκευή νέου πεδίου ελιγµών Κρατικού Αερολιµένα Πάρου». Πρόκειται για το υπόβαθρο, το «πεδίο» επάνω στο οποίο κάποτε µπορεί να τελειώσει ο τάπητας ενός αεροδροµίου, το οποίο θα λειτουργήσει µόνο όταν υπάρξουν χρήµατα και µελέτες για τα υπόλοιπα πολύ µεγάλα έργα που απαρτίζουν ένα αεροδρόµιο.

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ο Γ. Ραγκούσης µπορούσε να έχει την οποιαδήποτε ανάµειξη µε το έργο του αεροδροµίου. ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ.

Αν κάποτε προχωρήσουν οι µελέτες, βρεθούν τα χρήµατα, ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να φτιαχτεί ένα πλήρες και κανονικό νέο αεροδρόµιο, αυτό θα οφείλεται σε οποιαδήποτε κυβέρνηση του παρόντος και του µέλλοντος, θα οφείλεται σε οποιονδήποτε δήµαρχο του παρόντος και τους µέλλοντος, ΑΛΛΑ δεν θα οφείλεται πλέον στον Γιάννη Ραγκούση, αφού δεν κατέχει εδώ και πολύ καιρό δυνατότητα να κάνει τίποτε. Με αυτό δεν λέµε ότι στο παρελθόν, δεν βοήθησε την υπόθεση του αεροδροµίου, όπως την βοήθησαν πάρα πολλοί µέχρι σήµερα. Αλλά δεν την βοήθησε όσο θέλει να λέει κοµπάζοντας, όταν έγινε υπουργός.


Η ιστορία

Η ιστορία έγραψε και δεν ξεγράφει: Η κοινωνία της Πάρου στην συντριπτική της πλειοψηφία στήριξε τον Γιάννη Ραγκούση µε όλες τις δυνάµεις που είχε, για να κάνει καριέρα στην κεντρική πολιτική σκηνή και να βοηθήσει τη χώρα και το νησί του. Εκείνος ασχολήθηκε µε την πάρτη του επί 6 χρόνια. Χωρίς να κοιτάξει τους Παριανούς στους οποίους δεν µιλούσε ούτε καν στο τηλέφωνο. Την χώρα, συνέβαλε καθοριστικά ώστε να κυλίσει στην άβυσσο των χρεών, των αυτοκτονιών, της διεθνούς απαξίωσης.

Τους τελευταίους δύο µήνες πριν εκπαραθυρωθεί ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ από τις κυβερνητικές θέσεις, κατόρθωσε κακήν – κακώς να ασχοληθεί µόνο µε µία υπόθεση της Πάρου. Γι’ αυτήν κατόρθωσε µε επισφαλέστατο τρόπο να υπογράψει µόνο µία λακκούβα από ένα κανονικό, νέο αεροδρόµιο. Πήρε τα πάντα για τον εαυτό του και τους ντόπιους υποτακτικούς του. Επέστρεψε ελάχιστα στις Παριανές και τους Παριανούς.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΛΕΦΤΑ δεν υπάρχουν για παραπάνω από την κατασκευή του σκάµµατος.
ΜΕΛΕΤΕΣ δεν υπάρχουν για το υπόλοιπο έργο.

Με αυτό ασχολούνται οι µπουλντόζες αυτή την περίοδο. Οι µπουλντόζες τις οποίες φωτογραφίζουν µε µανία οι καλοπληρωµένοι µε δηµοτικές εργολαβίες υποτακτικοί, για να µπορεί ο Γιάννης Ραγκούσης να πει ότι είναι αυτός χάριν του οποίου η Πάρος δήθεν κέρδισε την κατασκευή νέου αεροδροµίου. Πράγµα που είναι παντελώς αναληθές σε σχέση µε το σκάµµα που µόλις και πρόλαβε να υπογράψει πριν φύγει από υπουργός.

Αυτά τα γράφει και η πινακίδα της φωτογραφίας που διένειµε η οµάδα προπαγάνδας του Δήµου µε οδηγίες του Γιάννη Ραγκούση.
Λέει «Νέο Πεδίο Ελιγµών Κρατικού Αερολιµένα»…
Δεν λέει πουθενά κατασκευή «Νέου Αεροδροµίου» !!!

Μοιράζουν φωτογραφίες και βίντεο γιατί η χρονιά που µόλις ξεκίνησε είναι η τελευταία πριν τις δηµοτικές εκλογές του Ιουνίου 2014. Δηλαδή θα γίνουν πολύ νωρίτερα αυτή τη φορά. Ετοιµάζουν λοιπόν προπαγάνδα για να µην χάσουν την τοπική εξουσία και τις «ωφέλειες» που τη συνοδεύουν, που είναι το µόνο που τους έµεινε.

Θυµίζουµε ότι γι’ αυτό το σκάµµα:

  • Η Πάρος έχασε ήδη έξι χρόνια ανάπτυξης, αφού ο Δήµος εγκαταλείφτηκε στα χέρια ενός παρακµασµένου καθεστώτος διαχείρισης µε πάρα πολλές «σκιερές» πτυχές, δηλαδή τη δηµοτική αρχή Χρ. Βλαχογιάννη
  • Η χώρα και η Πάρος υπέστησαν τα δεινά από την πρωταγωνιστική συµµετοχή Γ. Ραγκούση στην τριανδρία που έχει την κυρίαρχη πολιτική ευθύνη για την ένταξη της χώρας στο µνηµόνιο
  • Η τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας και της Πάρου οδηγήθηκαν στην κατάρρευση από την πρώτη και µεγαλύτερη µνηµονιακή πολιτική που εφαρµόστηκε στη χώρα, δηλαδή το νόµο «Καλλικράτης»
  • Η Πάρος ζει την πιο παρακµιακή περίοδο των τελευταίων ετών και στο οικονοµικό επίπεδο, αλλά κυρίως, στο ηθικό επίπεδο, αφού τα συµφέροντα και η λογική της νοµής της τοπικής εξουσίας µε τους «κολλητούς» αποτελεί τον άγραφο νόµο του νησιού.

Μπράβο του!

Και όλα αυτά προκειµένου να διευκολυνθεί, να «κρατήσει» από απόσταση το «µαγαζί», µε τους δικούς του ανθρώπους στη δηµοτική εξουσία, ο πρώην µνηµονιακός υπουργός της πρώτης τρόικα εσωτερικού (οι άλλοι δύο φίλοι του – µέλη – ήταν ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου), ο συµπολίτης µας πρώην δήµαρχος Πάρου Γιάννης Ραγκούσης.
Γιάννη
µας, σε ευχαριστούµε, δεν θα σε ξεχάσουµε ποτέ!

  • Πόσο καθοριστικά συνέβαλες για να µπει η χώρα στο µνηµόνιο…
  • Πόσο καθοριστικά συνέβαλες για να αυτοκτονήσουν από απόγνωση 3.500 άνθρωποι την τελευταία τριετία στην Ελλάδα …
  • Πόσο καθοριστικά συνέβαλες για να µειωθούν οι περιουσίες που τόσα χρόνια έφτιαχναν δουλεύοντας οι Έλληνες …
  • Πόσο καθοριστικά συνέβαλες για να µπουν τα χαράτσια, οι φόροι ακόµα και στα χωράφια των παππούδων µας, εδώ στην Πάρο…
  • Πόσο καθοριστικά συνέβαλες για να ζουν µακριά µας, στο εξωτερικό, τα αδέλφια µας ή τα παιδιά µας για να µπορούν να εργάζονται…
  • Πόσο καθοριστικά συνέβαλες για να βρίσκονται στην ανεργία ή στους µισθούς πείνας όσα από τα παιδιά µας παραµένουν στην Ελλάδα.

Κ. Ν. ΔΡΑΓΑΤΗΣ