Υπόδειξη Γ. Ραγκούση για να μη χαθεί η εξουσία και τα …

arlekinos_apo_kouti
Ρεπορτάζ από την εφημερίδα Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου της 12|01|13
…με καθυστέρηση, λόγω μεταφοράς των γραφείων μας

Στρατιωτάκια Ακούνητα

Πραγµατοποιήθηκαν στις 6|01|13 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δηµοτικού συµβουλίου Πάρου οι προβλεπόµενες διαδικασίες για την ανάδειξη προεδρείου του οργάνου για την επόµενη διετία, καθώς και ανάδειξη µελών στις δύο βασικότερες επιτροπές του Δήµου. Μιλάµε για την Οικονοµική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Για προεδρείο Πάρου αναδείχθηκαν:
diafimisi_entipa_mikro_1
α) Πρόεδρος, ο Λ. Κοντός (κατά πλειοψηφία) που κατείχε τη θέση για λογαριασµό της πλειοψηφίας του Δήµου και κατά την προηγούµενη διετία.
β) Αντιπρόεδρος, ο Γ. Ξένος (κατά πλειοψηφία) που επίσης κατείχε τη θέση κατά την προηγούµενη διετία, αλλά εκπροσωπώντας τον συνδυασµό της µείζονος µειοψηφίας «Πάρος ΑΞΙΑ» που δικαιούται τη θέση σύµφωνα µε τη νοµοθεσία.
γ) Γραµµατέας, η Μ. Χανιώτη (κατά πλειοψηφία) η οποία επίσης κατείχε τη θέση κατά την προηγούµενη διετία για λογαριασµό του συνδυασµού της δηµοτικής αρχής Βλαχογιάννη.

Για την Οικονοµική Επιτροπή αναδείχθηκαν:

α) Μ. Κωβαίος, Γ. Κουτσουράκης, Μ. Φραγκούλης, Π. Ρούσσος (από την πλειοψηφία)
β) Αγγ. Πατέλης (από το συνδυασµό Πάρος ΑΞΙΑ)
γ) Κ. Ροκονίδας (από το συνδυασµό της Λαϊκής Συσπείρωσης)


Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αναδείχθηκαν:

α) Στ. Φραγκούλης, Ν. Ραγκούσης, Στ. Γαβαλάς, Δ. Κάγκανη (από την πλειοψηφία)
β) Ζ. Ρούσσος (από το συνδυασµό Πάρος ΑΞΙΑ)
γ) Β. Πετρόπουλος (από το συνδυασµό Πάρος ΑΞΙΑ)

Λεπτομέρειες & Παρασκήνιο

Για όλες τις θέσεις ορίστηκαν δηµοτικοί σύµβουλοι ως αναπληρωµατικοί των παραπάνω τακτικών. Η συνεδρίαση ήταν η πρώτη του νέου εκπροσώπου του συνδυασµού της µειοψηφίας Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου, Σ. Καστρουνή, ο οποίος ανέλαβε τη θέση µετά την παραίτηση Μ. Ισιγώνη. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζος ο οποίος απηύθυνε χαιρετισµό µε τις παραδοσιακές ευχές. Το ίδιο έκαναν και οι επικεφαλής παρατάξεων. Ο Σ. Καστρουνής στην δική του τοποθέτηση έκανε και σύντοµη πολιτική τοποθέτηση.

Ο συνδυασµός της πλειοψηφίας ψήφιζε τους δικούς της υποψήφιους σε όλες τις ψηφοφορίες «µονοµπλόκ», χωρίς καµία διαφοροποίηση. Και τούτο, παρά την διάρρηξη πολλών σχέσεων για λόγους αντικρουόµενων συµφερόντων, κάτι που είχε φάνει µε τελευταία αφορµή το σκάνδαλο ΔΕΥΑΠ, δέκα µόλις ηµέρες πριν τις 6|1|13, σε σχετική συνεδρίαση του δηµοτικού συµβουλίου. Ασφαλέστατες πληροφορίες αναφέρουν ότι µε «εργαλείο» πειθούς το επιχείρηµα της διατήρηση της δηµοτικής εξουσίας στα χέρια του «καθεστώτος Πάρου» ο Γ. Ραγκούσης καταβάλλοντας µεγάλη προσπάθεια από το παρασκήνιο, άλλοτε παρακαλώντας και άλλοτε κολακεύοντας, κατόρθωσε να «συγκολλήσει» τα δοβλέτια της «οικογένειας».

Εντάσεις

Από την παράταξη της µείζονος µειοψηφίας του Δηµοτικού Συµβουλίου Πάρου «Πάρος ΑΞΙΑ» δηµοσιεύθηκε µετά τη συνεδρίαση του δηµοτικού συµβουλίου δελτίο τύπου. Αναφερόταν στις θέσεις του συνδυασµού όσο αφορά τις εκλογές ανάδειξης οργάνων του Δήµου που πραγµατοποιήθηκαν την Κυριακή 6|01|13. Η ανακοίνωση ανέφερε:
«Η ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ µε αφορµή την συνεδρίαση του Δηµοτικού Συµβουλίου του Δήµου Πάρου της 6ης Ιανουαρίου 2013, για την εκλογή του προεδρείου και των µελών της Οικονοµικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ενηµερώνει τους Παριανούς για τα παρακάτω:

Από το συνδυασµό ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ προτάθηκε και εκλέχθηκε στη θέση του Αντιπροέδρου του Δηµοτικού Συµβουλίου ο γιατρός κ. Γεώργιος Ξένος. Αξίζει να σηµειωθεί ότι η παράταξή µας, όπως και οι άλλες δηµοτικές παρατάξεις της ελάσσονος µειοψηφίας δεν διεκδικήσαµε την θέση του γραµµατέα του Δηµοτικού Συµβουλίου, θέση που κατά τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ανήκει στην µειοψηφία , διότι θεωρούµε ότι είναι θέση πολιτική που τυπικά επικυρώνει την διαδικασία λήψης των αποφάσεων της πλειοψηφίας. Έτσι η θέση καλύφθηκε από την πλειοψηφία και εξελέγη η κ. Μ. Χανιώτη.

Η Ανεξάρτητη παράταξη ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ στο πλαίσιο της διεύρυνσης της δηµοκρατικής συµµετοχής, της δηµιουργικής σύνθεσης των απόψεων και της ευρύτερης συναίνεσης που αναζητά η κοινωνία µας, πρότεινε και εξέλεξε για την Οικονοµική Επιτροπή ως τακτικά µέλη το µέλος της παράταξής µας κ. Άγγελο Πατέλη και το µέλος της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ κ. Κώστα Ροκονίδα, ο οποίος και αποδέχθηκε την πρότασή µας. Για αναπληρωµατικά µέλη πρότεινε και εξέλεξε εκ των µελών της τους κ.κ Ζαχαρία Ρούσσο και Γεώργιο Καρατζά.

Για την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής η παράταξη ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ πρότεινε ως τακτικά µέλη εκ των µελών της, τους κ.κ. Βαζαίο Πετρόπουλο και Ζαχαρία Ρούσσο, τους οποίους και εξέλεξε. Επίσης πρότεινε ως πρώτο αναπληρωµατικό µέλος, το νεοεισερχόµενο σύµβουλο της ΚΕΠ κ. Σωτήρη Καστρουνή, οποίος όµως δεν αποδέχθηκε την πρόταση µας, γιατί όπως δήλωσε, επιθυµούσε την θέση του τακτικού µέλους και τον Γιώργο Καρατζά. Τελικά η παράταξή µας για την ως άνω Επιτροπή εξέλεξε ως αναπληρωµατικούς δύο εκ των µελών της, τον κ. Άγγελο Πατέλη και τον κ. Γεώργιο Καρατζά. Ευχόµαστε καλή και δηµιουργική θητεία τους εκλεγέντες».

Η ΚΕΠ

Στην παραπάνω ανακοίνωση απάντησε η ΚΕΠ µε την δική της ανακοίνωση που δηµοσιοποιήθηκε την Τετάρτη 9|01. Ακολουθεί το σχετικό κείµενο: «Δεν θα ασχοληθούµε µε το χτεσινό Δελτίο Τύπου της Πάρος Αξία, για την στάση της στο Δηµοτικό Συµβούλιο της 6ης Γενάρη. Θα κάνουµε µονάχα ένα σχόλιο:
Πριν από 2 χρόνια, η κ. Πρωτολάτη δεν δέχθηκε να ψηφίσει τον τότε εκπρόσωπο της παράταξης µας, Μανώλη Γλέζο, στο ΔΣ της ΔΕΥΑΠ, γιατί όπως είπε, «ήθελε µε µέλος της παράταξης της να ελέγξει τα οικονοµικά της Επιχείρησης….», και όρισε τον κ. Ζαχαρία Ρούσσο. Αργότερα βέβαια κατάλαβε και παραδέχθηκε το λάθος της, όταν αντιλήφθηκε ότι στο ΔΣ της ΔΕΥΑΠ, ουσιαστικά δεν υπήρχε εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης.
Σήµερα η κ. Πρωτολάτη επαναλαµβάνει επιλεκτικά την ίδια στάση. Δεν δέχθηκε την υποψηφιότητα του σηµερινού εκπροσώπου της ΚΕΠΠ, Σωτήρη Καστρουνή, για Τακτικό µέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, και τον πρότεινε για Αναπληρωµατικό. Όπως είναι φυσικό η υποτιµητική αυτή της πρόταση (σε συνδυασµό µε τη πρόταση της στην Οικονοµική Επιτροπή), δεν έγινε αποδεκτή.
Δεν διαµαρτυρόµαστε για τις αποφάσεις της, άλλωστε αυτές είναι σύµφωνες µε τα οριζόµενα από τον Καλλικράτη, που από την αρχή στήριξε και στηρίζει.
Απλώς τις σχολιάζουµε πολιτικά, ευχόµενοι στην κ. Πρωτολάτη να µην αναγκαστεί ξανά, µετά από 2 χρόνια, να παραδεχτεί τις λάθος Πολιτικές Επιλογές της».