Δεν πέρασε η εν λευκώ πώληση περιουσίας της «Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών»

479850-DSCF0520

Πραγματοποιήθηκε εχθές 30|01|13 η Γενική Συνέλευση της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου, νυν Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου (ΑΣΠ). Τα αιτήματα του διοικητικού συμβουλίου ήταν..

α) να εγκρίνει η Γενική Συνέλευση των μελών του Συνεταιρισμού την απόφαση για παραχώρηση στην Αγροτική Τράπεζα σημαντικού μέρους της ακίνητης περιουσίας της εταιρείας, στο όνομα δήθεν απαιτήσεων της τράπεζας για τις οποίες η ΕΑΣΠ έχει προσφύγει με αγωγές οι οποίες δεν έχουν δικαστεί, και
β) να εγκρίνει την εν λευκώ εκχώρηση δικαιώματος στο διοικητικό συμβούλιο της «Ένωσης», δηλαδή στους κ.κ Τσιγώνια και Γκόκα να πουλήσουν την υπόλοιπη περιουσία της «Ένωσης» για να πληρωθούν οι υπόλοιπες καθημερινές ανάγκες λειτουργίας της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ακούστηκαν φοβερά πράγματα για τον τρόπο που διοικούν το συνεταιρισμό οι κ.κ. Τσιγώνιας και Γκόκας. Η εφημερίδα μας Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου στο φύλλο του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί θα έχει εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα. Ωστόσο, για λόγους άμεσης ενημέρωσης, καταγράφουμε ότι μετά από τέσσερα αιτήματα και τον γνωστό εκβιασμό που κάνει στις Γενικές Συνελεύσεις ο κ. Τσιγώνιας: «ή ψηφίζετε αυτά που σας λέω ή παραιτούμαι» ο πρόεδρος κατόρθωσε να του εγκρίνουν οι συνεταιριστές μόνο το πρώτο αίτημα.

Ενημερώνουμε τον κ. Τσιγώνια – σε περίπτωση που δεν το κατάλαβε εχτές – ότι δεν πήρε την εν λευκώ εξουσιοδότηση από τους συνεταιριστές για να πουλήσει ακίνητα της «Ένωσης». Συνεπώς, αναμένουμε να υλοποιήσει την υπόσχεση του. Είχε πει ότι αν δεν του δώσουν την απόφαση, θα παραιτηθεί. Εμπρός λοιπόν!
Και όταν μιλάμε για παραίτηση, μιλάμε για παραίτηση, όχι του τύπου: ..την καταθέτω στο υπάρχον διοικητικό συμβούλιο, αυτοί μου λένε «όχι Νίκο μου δεν την δεχόμαστε» και δήθεν, για το καλό της «Ένωσης» παίρνω πίσω την παραίτηση.
Όταν λέμε κάτι, να το εννοούμε, αλλιώς, είναι απλή τεχνική. Οι τίμιοι άνθρωποι στην πολιτική, δεν κάνουν τέτοια…