«Έσφιξαν» οι κ… από το Συντονιστικό Φορέων εφέτος για το Κέντρο Υγείας

kentro_ygeias3

Πέντε μόλις ημέρες πριν το ταξίδι των Παριανών στην Αθήνα, προκειμένου να διαδηλώσουν το πάγιο αίτημα τους για αποκατάσταση του ελάχιστου επιπέδου των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, όπως προσφέρονται από το Κέντρο Υγείας Πάρου στα νησιά Πάρου – Αντιπάρου, η Δημοτική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώνει ότι έρχονται δύο γιατροί για να υπηρετήσουν στα νησιά μας.

Το ερώτημα για το, αν είναι μόνιμοι οι «δανικοί» για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δεν απαντάται στην ανακοίνωση. Επίσης, είναι παράδοξο η ενημέρωση για μία τέτοια εξέλιξη να «φτάνει» στην Πάρο της οποίας οι κάτοικοι αγωνίζονται για το θέμα τρία χρόνια, μέσω πολιτικής οργάνωσης και όχι μέσω επίσημης ενημέρωσης.

Ωστόσο, ό,τι και αν ισχύει από τα παραπάνω, είναι βέβαιο ότι η Συντονιστική Επιτροπή καταγράφει νίκες στον αγώνα για τη δημόσια υγεία των νησιών, αφού η «ηράκλεια» φετινή προσπάθεια της για ανάδειξη του θέματος, φέρνει κάποια αποτελέσματα, ακόμα πριν την κορύφωση της.

Η άρνηση του δημάρχου Πάρου Χρ. Βλαχογιάννη πριν τρία χρόνια να διεκδικήσει την υπόθεση και η ύστερη, καταναγκαστική συμμετοχή του από την «πίεση» των φορέων στην υπόθεση διεκδίκησης, αποδεικνύεται πολιτικά εγκληματική.

Από τις εξελίξεις. εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς πόσα περισσότερα θα είχαμε κερδίσει για το Κέντρο Υγείας Πάρου, αν διαθέταμε έναν δήμαρχο που θα διεκδικούσε οργανωμένα, όπως έκανε εφέτος η Συντονιστική Επιτροπή των φορέων της Πάρου υπό τον πρώην δήμαρχο Κ. Αργουζή. Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δημοτικής Επιτροπής της ΝΔ Πάρου:
diafimisi_entipa_mikro_1Η ανακοίνωση της τοπικής ΝΔ

«Στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης της και στην προσπάθεια συμβολής της στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας η ΔΗΜ.Τ.Ο. Πάρου της Νέας Δημοκρατίας μετά την εισήγηση της στο Υπουργείο Υγείας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Πάρου με δύο Ιατρούς (παιδίατρος και γενικής ιατρικής) και δύο νοσηλεύτριες ώστε να πλαισιώσουν τους νέους, γυναικολόγο καρδιολόγο παθολόγο που έστειλε το υπουργείο προ διμήνου.

Η επιθυμία της τοπικής κοινωνίας και οι αγώνες της για πληρέστερη και αρτιότερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο Νησί μας πιστεύουμε ότι αρχίζουν να υλοποιούνται μέσα από την χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Θέλουμε να τονίσουμε ότι οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια θα μας βρει αρωγούς και συμπαραστάτες, με τις ελάχιστες δυνάμεις μας.

Το επόμενο βήμα είναι η επάνδρωση του Κέντρου Υγείας με μονάδα του ΕΚΑΒ, αρμοδιότητα του Δήμου βάση νομοθεσίας, επιθυμία και ανάγκη όμως όλων μας και στην κατεύθυνση αυτή έχουμε την πρόθεση  και αυτήν την φορά, να είμαστε αρωγοί όπου μας ζητηθεί από τον αρμόδιο φορέα».