Αιτήσεις για δωρεάν εισιτήρια | Ταξίδι διαμαρτυρίας Πάρου – Αντιπάρου

diadilosi_paros_21.03.12
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Πάρου ανακοινώθηκε ο τρόπος που οι Παριανοί και Αντιπαριανοί οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην αποστολή διαμαρτυρίας των νησιών στην Αθήνα για το Κέντρο Υγείας, θα μπορούν να εγγραφούν στις λίστες για τα δωρεάν εισιτήρια ταξιδιού με το πλοίο. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:
diafimisi_entipa_mikro_1

 

ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ,
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ,                                               
ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

 ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΩΡΑ, ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ
(για την κράτηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων),
ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΜΑΣ , ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΑΣ,
ΕΙΤΕ ΣΤΟ MAIL ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ- info@esparou.gr ,
ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ,ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ – 2284022262.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου , στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου, συνεδρίασε η ολομέλεια των φορέων της Πάρου με θέμα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για την κάλυψη των οργανικών θέσεων γιατρών ειδικοτήτων στο Κέντρο υγείας και διασωστών στο ΕΚΑΒ. Πριν από τη συζήτηση του θέματος έγιναν εκτιμήσεις για την μέχρι τώρα πορεία  του Συντονιστικού και επισημάνθηκε:

1. Η ενότητα του Παριανού Λαού στην κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών  υγείας στην Πάρο και την Αντίπαρο.
2. Η δυναμική ανταπόκριση των κατοίκων των νησιών μας στο κάλεσμα του συντονιστικού, που είχε ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση της  μεγάλης συγκέντρωση της 14ης Δεκεμβρίου έξω από το Κέντρο Υγείας.
3. Ο μεγάλος αριθμός υπογραφών στο κείμενο- διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Υγείας, που έφτασε τις 5 χιλιάδες.

Μετά την συζήτηση του θέματος που αφορούσε τις παραπέρα ενέργειες των φορέων αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Στις 4 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα, να επιδοθεί το έγγραφο  με τις υπογραφές στον Υπουργό Υγείας , στα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στο Γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύει στην Αθήνα και στα ΜΜΕ.
2. Το πιο πάνω έγγραφο να επιδοθεί από τους Δημάρχους  της Πάρου και της Αντιπάρου, τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων των νησιών μας, τους περιφερειακούς συμβούλους, τον εκπρόσωπο της τοπικής μας Εκκλησίας, τους εκπροσώπους όλων των φορέων και τους πολίτες της Πάρου και της Αντιπάρου που είχαν ενεργό συμμετοχή στις πρόσφατες κινητοποιήσεις.
3. Η αναχώρηση από την Πάρο προγραμματίσθηκε για το πρωί της Κυριακής,  3 Φεβρουαρίου με την BLUE STAR, από την οποία θα ζητήσουμε την δωρεάν μεταφορά και η επιστροφή την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου.
4. Επειδή, αυτού του είδους η κινητοποίηση, απαιτεί  σοβαρή οργανωτική προσπάθεια, καλούνται, οι πολίτες της Πάρου σε συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 6,30 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Πάρου «Αρηίς», στo Ηard Rock, που βρίσκεται στο ποτάμι της Παροικίας.
5. Καλούνται οι Σύλλογοι των Παριανών της Αθήνας και η Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων να συμβάλουν, με την ενεργητική τους συμμετοχή,  στην κοινή προσπάθεια.

Ο Παριανός Λαός ενωμένος, σε έναν αγώνα που θα έχει διάρκεια,  είναι αποφασισμένος  να δώσει τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας και που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή όλων μας.