Νέα ανακοίνωση ενάντια στη δικαστική ταλαιπωρία ιστότοπου

Ο Π. Χρυσαφίδης

Ο Π. Χρυσαφίδης

Οι «Πολίτες Κόντρα»
υπέρ συντάκτη που δικάζεται

Άλλη μία ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε από πολιτικό υποκείμενο των νησιών μας, αυτή τη φορά από πολιτική παράταξη (σ.σ: είχε προηγηθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιος), για την υπόθεση διαχειριστή ιστότοπου της Τήνου ο οποίος δικάζεται για δημοσίευση ρεπορτάζ. Πρόκειται για την ανακοίνωση του συνδυασμού της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» με επικεφαλής τον Π. Χρυσαφίδη. Θυμίζουμε ότι ο δικός μας φορέας στηρίζει την υπόθεση αυτή, και χαιρετίζει τους πολιτικούς και πολιτικούς φορείς που δηλώνουν δημόσια τη συμπαράσταση τους στον υπό κατηγορία συντάκτη. Δείτε γιατί: http://wp.me/pU7eZ-4pc

diafimisi_entipa_mikro_1«Σε καιρούς που η δημοκρατία και οι ελευθερίες που αυτή διασφαλίζει και προστατεύει, δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα, θεσμικά και μη, η ποινική δίωξη του διαχειριστή του τηνιακού ιστότοπου (blog) Ξάνεμο, Παναγιώτη Αλικάρη, επειδή δημοσίευσε επιστολή δημοτικού συμβούλου που αναφερόταν σε προσβλητικές φήμες που κυκλοφορούσαν στο νησί για ιερωμένο, ανοίγει επικίνδυνα μονοπάτια φίμωσης του ελεύθερου λόγου και έκφρασης. Οι «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» δηλώνουν πως στέκονται αλληλέγγυοι στον πολίτη Παναγιώτη Αλικάρη και ως περιφερειακή παράταξη θα βρίσκονται απέναντι σε κάθε απόπειρα λογοκρισίας ή περιορισμού της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, απόψεων, θέσεων μέσα από όλα τα πρόσφορα βήματα έκφρασης, έντυπα, ερτζιανά ή διαδικτυακά.

logo_polites_kontraΣε μια εποχή που βιώνουμε έναν ιδιότυπο κυρίαρχο μιντιακό  ολοκληρωτισμό, σε πανελλαδικό αλλά δυστυχώς και σε τοπικό επίπεδο, όπου οι «δημοκρατικές ευαισθησίες», η έννοια της «ανομίας», της «τιμής», του «ορθού» αναπροσδιορίζονται κατά το δοκούν από τις πολύμορφες θεσμικές «εξουσίες» και τους εκφραστές τους, η υπεράσπιση και η διαφύλαξη νησίδων πολυφωνίας είναι περισσότερο από αναγκαία».