Έτσι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθαρίζει τα «θεματάκια» τουρισμού | Τσσσς!

Η κα Φτακλάκη | Το πουλάκι "τσίου", ... το πουλάκι "τσίου"

Η κα Φτακλάκη | Το πουλάκι «τσίου», … το πουλάκι «τσίου»

Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά το δελτίο τύπου που ακολουθεί για να καταλάβετε πως καταναλώνουν τις ώρες τους και τους μισθούς που προβλέπονται για τις ώρες τους, οι αιρετοί της Δωδεκανήσου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (σ.σ: στο οποίο ανήκουν και οι Κυκλάδες και οι κυκλαδίτες αντίστοιχοι πολιτικοί ως προς τη νοοτροπία).
Δείτε πως νομίζουν ότι λύνονται τα προβλήματα της προβολής στην περιφέρεια των μεγαλύτερων οικονομιών του τουρισμού της χώρας (Ρόδος, Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος κλπ, κλπ).
Ο «μύθος» για τον οποίο θέλει να μας ενημερώσει η κα Φτακλάκη (σ.σ: υπεύθυνη αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου για τον τουρισμό η οποία έχει απασχολήσει ξανά τον ιστότοπο μας) αυτή τη φορά με το δελτίο τύπου που μας έστειλε, είναι το πώς έλυσε – ευφάνταστα – το ζήτημα της προβολής του «γαστρονομικού τουρισμού» για λογαριασμό των επαγγελματιών του κλάδου όλων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, φανταζόμαστε. Έτσι, μέσα σ’ ένα πρωί!!!
Και επειδή το έλυσε το «ζητηματάκι», είπε να μας το στείλει και ένα δελτίο τύπου για να πάρει και την προβολή που της αξίζει και την αντίστοιχη ευαρέσκεια, μήπως και στο μέλλον την ψηφίσει κανένας …
Θαυμάστε:
diafimisi_entipa_mikro_1«Την αντιπεριφερειάρχη Ελ. Φτακλάκη συνάντησε την Παρασκευή, ο  πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Ν. Χριστοφόρου παρουσία της Προϊσταμένης του τμήματος τουρισμού Δωδεκανήσου Χ. Λόη με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων συνεργασίας. Η κα Φτακλάκη ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων  για τη συνεργασία της περιφέρειας  Ν.Αιγαίου με τα επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων στο πλαίσιο της ανάδειξης της γαστρονομίας και της Αιγαιακής κουζίνας, τονίζοντας ότι η γαστρονομία έχει προεξέχουσα θέση ως θεματική μορφή τουρισμού.

Η αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Ν.Χριστοφόρου να υπάρξει μια στενότερη συνεργασία ούτως ώστε, να μπορέσουν σε συνεργασία και με άλλους αρμόδιους φορείς να συμβάλλουν όλοι μαζί στην καλύτερη δυνατή προώθηση της αιγαιακής γαστρονομίας. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η αντιπεριφερειάρχης πρότεινε μια νέα δράση  που θα γίνεται στο πλαίσιο των εκθέσεων στις οποίες θα συμμετέχει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και θα έχει τίτλο «τα Κεράσματα του Αιγαίου» όπου με τη συνδρομή της Λέσχης θα προσφέρονται χαρακτηριστικά κεράσματα των νησιών μας.  Η πρόταση αυτή, η οποία αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία της περιφέρειας, έγινε αποδεκτή από τον κ. Χριστοφόρου, ο οποίος με τη σειρά του έβαλε τη δική του πινελιά στον τίτλο «τα Κεράσματα του Αιγαίου» με το μότο: Σας ανοίγουμε την Όρεξη για να επισκεφθείτε  τα όμορφα νησιά μας.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να δοθεί μια διαφορετική πινελιά στις εκθέσεις, όπου ο επισκέπτης, είτε επαγγελματίας να έχει τη δυνατότητα μαζί με το οπτικοακουστικό υλικό των νησιών μας, να ενεργοποιήσει κι άλλες αισθήσεις, όπως είναι η γεύση, η όσφρηση,  που συμβάλλουν στην δημιουργία μιας ισχυρής ανάμνησης.  Η επίσημη συνεργασία  θα εγκαινιασθεί στις αρχές Φεβρουαρίου  με τη διοργάνωση σχετικής εκδήλωσης, όπου θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένα η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και σαφώς θα προσφερθούν τα κεράσματα των νησιών μας.

Η κα Φτακλάκη με τους συνεργάτες της, κατά τις δημιουργικές στιγμές στις οποίες έλυσε τα "ζητηματάκια" του γαστρονομικού τουρισμού!

Η κα Φτακλάκη με τους συνεργάτες της, κατά τις δημιουργικές στιγμές στις οποίες έλυσε τα «ζητηματάκια» του γαστρονομικού τουρισμού, για εμάς τους ιθαγενείς!

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης, κα Ε. Φτακλάκη, αφού συγχάρηκε τον Πρόεδρο για την πλούσια δραστηριότητα τους και τον αγώνα που δίνουν καθημερινά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, για να αναδειχθεί η γαστρονομία της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, δεσμεύτηκε πως   οι πρωτοβουλίες της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων θα συνεχίσουν να έχουν τη στήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου».