Ο δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης ενώ γυρίζει από τη «συντονισμένη» επιτυχία να μείνει η ΔΟΥ ανοικτή

Έκανε μία στάση από Κώστο
να αφήσει τα πράγματα!

bakalogatos_teliko

Με την ιδιότητα του αρχηγού της παράταξης «ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΜΑΣ» ο δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης ανακοίνωσε με σεμνότητα σε ποιον οφείλεται η αλλαγή της απόφασης της κυβέρνησης για να μην κλείσει η ΔΟΥ Πάρου.
Αφού έγραψε την ανακοίνωση, μετά συνέχισε κανονικά τις δουλειές που του έχουν αναθέσει από Κώστο. Ακολουθεί η ανακοίνωση, όπως εστάλη από την παράταξη του κ. Βλαχογιάννη:

 ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΟΥ ΠΑΡΟΥ

«Έπειτα από μεθοδικές και συντονισμένες κινήσεις του Δημάρχου Πάρου κ. Χρήστου Βλαχογιάννη και του συντονιστικού οργάνου όλων των φορέων και συλλόγων Πάρου – Αντιπάρου, η ΔΟΥ Πάρου, με βάση το εισοδηματικό κριτήριο, θα παραμείνει οριστικά στο νησί μας. Ταυτόχρονα δε θα κλείσουν από τις Κυκλάδες οι εφορίες Μυκόνου και Θήρας.
Η παράταξή μας, «Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον» σε…


Ζήκος ο συντονισμένος

…σύγκριση με άλλους (εκ των οποίων κάποιοι/ες ήταν απόντες/απούσες από τις καταλήψεις – συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας), δε βιάστηκε να θριαμβολογήσει ούτε να οικειοποιηθεί αποκλειστικά τη παραμονή της ΔΟΥ Πάρου. Αντ’ αυτού παραθέτουμε τις μεθοδικές κινήσεις του Δήμου μας, για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος:

  • Εστάλει επιστολή διαμαρτυρίας προς όλους τους αρμόδιους φορείς και υπουργούς
  • Ο Δήμαρχος ήταν παρών στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και το Γεν. Γρ. του Υπ. Οικονομικών.
  • Ο Δήμαρχος συμμετείχε σε κοινή συνέντευξη τύπου στην Αθήνα με δημάρχους από όλα τα νησιά των οποίων καταργούνται ΔΟΥ.
  • Ο Δήμαρχος συμμετείχε σε αντιπροσωπεία που συνάντησε εκπροσώπους σχεδόν όλων των κομμάτων.
  • Ο Δήμος Πάρου προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας με αίτημα την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του υπουργού Οικονομικών και την ακύρωσή της. Το Συμβούλιο Επικρατείας συνεδρίασε τη Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 με θέμα το αίτημά μας. Ο Δήμος Πάρου ήταν ο πρώτος Δήμος που προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας για την κατάργηση της ΔΟΥ του και ο πρώτος Δήμος που κατέθεσε πλήρως αιτιολογημένο φάκελο προς εξέταση. Γι’ αυτούς τους λόγους, ήταν ο πρώτος Δήμος του οποίου το αίτημα εκδικάστηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Επικρατείας με θέμα το αίτημα του Δήμου Πάρου, προηγήθηκε της κυβερνητικής απόφασης για ακύρωση εκτέλεσης αυτής. Σύμφωνα με ανεπίσημες διαρροές του Συμβουλίου Επικρατείας κι έπειτα από την εξέταση του αιτήματος μας, η απόφαση θα ήταν θετική (υπέρ της ακύρωσης – αναστολής κλεισίματος της ΔΟΥ Πάρου) για το Δήμο μας αλλά δεν δημοσιεύτηκε καθώς την αμέσως επόμενη μέρα – τυχαίο;; – η κυβέρνηση αναίρεσε την αρχική της απόφαση.
Συμπέρασμα όλων αυτών είναι πως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη τέτοιων στόχων είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ και η ΕΝΙΑΙΑ κίνηση όλων των πολιτών».
ΣΧΟΛΙΟ:
Ευχαριστούμε πολύ κ. Βλαχογιάννη, να είστε πάντα καλά!
Αν ξαναβγείτε για τα ψώνια του αφεντικού, φέρτε και σε εμάς λίγο από αυτό που πίνετε.
Ευχαριστούμε.

diafimisi_entipa_mikro_1