Η αναφορά Ν. Συρμαλένιου στη Βουλή για τις ΔΟΥ Κυκλάδων

Sirmalenios_N
Όπως έχουμε αναφέρει στην εφημερίδα μας στο φύλλο της 12|01|13 που βρίσκεται από εχθές στα περίπτερα τύπου των νησιών μας, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιος είχε καταθέσει – μεταξύ άλλων – τροπολογία εντός του νόμου για το νέο φορολογικό. Συζητείται αυτό το παρασκευοσαββατοκύριακο στη Βουλή. Η τροπολογία αφορούσε στο αίτημα αναστολής για ένα χρόνο της απόφασης για κατάργηση των ΔΟΥ στα νησιά των Κυκλάδων. Θυμίζουμε ότι, ως προς την Πάρο, την Μύκονο και τη Σαντορίνη, η απόφαση για κατάργηση, άλλαξε, με σχετική απόφαση του υπουργού οικονομικών την Τετάρτη 09|01|13. Οι εφορίες μας δεν θα κλείσουν. Όμως, με μία τρίμηνη αναστολή, στις 18|3 θα κλείσουν όλες οι υπόλοιπες (σ.σ: 4 για τις Κυκλάδες).
Διαβάστε ποιο ήταν το σχετικό σχόλιο από την ομιλία του βουλευτή κατά την ομιλία του στη Βουλή στις 11|01 για το φορολογικό:
diafimisi_entipa_mikro_1«Στο θέμα της κατάργησης των ΔΟΥ στα νησιά, ανακρούσατε εν μέρει πρύμνα, μπροστά στη γενική κατακραυγή των τοπικών κοινωνιών, των δημάρχων, των κοινωνικών φορέων. Όμως και πάλι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται. Η παράταση μέχρι 18 Μαρτίου αποτελεί ημίμετρο, αφού σύμφωνα και με διευθυντές του ΚΕΠΥΟ, στην καλλίτερη περίπτωση το Taxisθα είναι έτοιμο το Μάιο. Κατά συνέπεια πάλι δεν θα είστε έτοιμοι. Ιδού η Ρόδος λοιπόν: Να ψηφίσετε την τροπολογία που καταθέσαμε για την αναστολή της απόφασης μέχρι τις 31/12/2013.

Όμως το θέμα των ΔΟΥ, δεν εξαντλεί τις σοβαρές φορολογικές αδικίες σε βάρος της νησιωτικής Ελλάδας. Διατηρείτε ακόμα το ΦΠΑ στην εστίαση στο 23 % και στο Αιγαίο στον ανώτατο συντελεστή, χτυπώντας καίρια τον Τουρισμό και χιλιάδες επιχειρήσεις που ασχολούνται στον κλάδο.

Έχετε δρομολογήσει την κατάργηση των όποιων φοροαπαλλαγών στα μικρά νησιά με κάτω από 3.100 κατοίκους, ενώ ο νησιώτικος κόσμος δεν θα ησυχάσει αν δεν δεσμευτείτε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα καταργήσετε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στο Αιγαίο».