Συνεδρίασε το συντονιστικό για την υγεία | Μετά τα Χριστούγεννα στο «φουλ» οι μηχανές

sigkentrosi_kentro_ygeias_141212

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου , στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου, συνεδρίασε η ολομέλεια των φορέων της Πάρου με θέμα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για την κάλυψη των οργανικών θέσεων γιατρών ειδικοτήτων στο Κέντρο υγείας και διασωστών στο ΕΚΑΒ. Πριν από τη συζήτηση του θέματος έγιναν εκτιμήσεις για την μέχρι τώρα πορεία  του Συντονιστικού και επισημάνθηκε:
diafimisi_entipa_mikro_11. Η ενότητα του Παριανού Λαού στην κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών  υγείας στην Πάρο και την Αντίπαρο.
2. Η δυναμική ανταπόκριση των κατοίκων των νησιών μας στο κάλεσμα του συντονιστικού, που είχε ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση της  μεγάλης συγκέντρωση της 14ης Δεκεμβρίου έξω από το Κέντρο Υγείας.
3. Ο μεγάλος αριθμός υπογραφών στο κείμενο- διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Υγείας, που έφτασε τις 5 χιλιάδες.

Μετά την συζήτηση του θέματος που αφορούσε τις παραπέρα ενέργειες των φορέων αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Στις 4 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα, να επιδοθεί το έγγραφο  με τις υπογραφές στον Υπουργό Υγείας , στα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στο Γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύει στην Αθήνα και στα ΜΜΕ.
2. Το πιο πάνω έγγραφο να επιδοθεί από τους Δημάρχους  της Πάρου και της Αντιπάρου, τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων των νησιών μας, τους περιφερειακούς συμβούλους, τον εκπρόσωπο της τοπικής μας Εκκλησίας, τους εκπροσώπους όλων των φορέων και τους πολίτες της Πάρου και της Αντιπάρου που είχαν ενεργό συμμετοχή στις πρόσφατες κινητοποιήσεις.
3. Η αναχώρηση από την Πάρο προγραμματίσθηκε για το πρωί της Κυριακής,  3 Φεβρουαρίου με την BLUE STAR, από την οποία θα ζητήσουμε την δωρεάν μεταφορά και η επιστροφή την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου.
4. Επειδή, αυτού του είδους η κινητοποίηση, απαιτεί  σοβαρή οργανωτική προσπάθεια, καλούνται, οι πολίτες της Πάρου σε συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 6,30 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Πάρου «Αρηίς», στην Chart Rock, που βρίσκεται στο ποτάμι της Παροικιάς.
5. Καλούνται οι Σύλλογοι των Παριανών της Αθήνας και η Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων να συμβάλουν, με την ενεργητική τους συμμετοχή,  στην κοινή προσπάθεια.

Ο Παριανός Λαός ενωμένος, σε έναν αγώνα που θα έχει διάρκεια,  είναι αποφασισμένος  να δώσει τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας και που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή όλων μας.