Δηλώσεις φορέων και πολιτικών σχετικά με τις αποφάσεις για τις ΔΟΥ νησιών

exo_apo_thn_eforeia_2

Ακολουθούν ανακοινώσεις προσώπων και φορέων σχετικά με την απόφαση του υπουργείου οικονομικών για την μη κατάργηση της ΔΟΥ Πάρου, με τη σειρά που τις παραλάβαμε:

478762-BAFITIS«Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον Παριανό λαό ότι μετά από συντονισμένες και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ενέργειες, η Δ.Ο.Υ. Πάρου και φυσικά όλοι οι υπάλληλοι θα παραμείνουν στο νησί μας. Αυτή η θετική εξέλιξη δίνει την πιο αποστομωτική απάντηση σε όλους όσοι μας κατηγόρησαν για τις όποιες πρωτοβουλίες είχαμε πάρει με σκοπό να έχει το θέμα αυτό αίσιο τέλος!

Με εκτίμηση
Γιώργος Μπαφίτης
Πρόεδρος Ξενοδόχων Πάρου – Αντιπάρου».

logo_emborikouΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΥ:
«Ενημερώνουμε, τα μέλη μας και τους φορολογούμενους Πάρου-Αντιπάρου, ότι σύμφωνα με την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση, του Υπουργείου Οικονομικών, συνολικά έξι ΔΟΥ ΔΕΝ θα κλείσουν σε όλη την Ελλάδα ανάμεσα τους και αυτή της Δ.Ο.Υ Πάρου «λόγω, του μεγάλου ειδικού βάρους, που έχουν στα έσοδα, του προϋπολογισμού». Η απόφαση αυτή, μας ικανοποιεί μιας και οι παρεξηγημένοι αγώνες, των  ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ, που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα, σε όλες τις Δ.Ο.Υ των Κυκλάδων, με απόφαση όλων των Εμπορικών Συλλόγων Νομού Κυκλάδων, κατά την υλοποίηση του 6ου Συνεδρίου, στην Άνδρο και την υιοθέτηση από τους φορείς Πάρου-Αντιπάρου όπως και την στήριξη των Δήμων, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Επίσης, η έγκαιρη παρέμβαση, του Δήμου Πάρου,να καταθέσει προσφυγή, στο Συμβούλιο Επικρατείας, εκδικάστηκε χθες,9/1/2013 και αναμένουμε και αυτή την απόφαση. Ως, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος, θα συνεχίσουμε, τους αγώνες οι οποίοι διασφαλίζουν, τα συμφέροντα των μελών μας αλλά και των συμπολιτών της Πάρου-Αντιπάρου.
ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!

kkeΚΚΕ ΠΑΡΟΥ:
ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ.
Η εφορία παραμένει στο νησί.

«Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών δεν αναστέλλεται η λειτουργία της εφορίας στο νησί μας,όπως επίσης και αυτή της Θήρας και της Μυκόνου. Η άμεση, καθολική και η συντονισμένη αντίδραση όλων των φορέων του νησιού ενάντια στο κλείσιμο της εφορίας,υπήρξε αποφασιστικός παράγοντας στην ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής απόφασης της τρικομματικής συγκυβέρνησης. Συμπατριώτες, γινόμαστε κουραστικοί αλλά θα επαναλαμβάνουμε συνέχεια ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.Χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δίνεται.Αυτό πρέπει να πιστέψουμε και τότε πολλά μπορούμε να καταφέρουμε.Όλα είναι θέμα συσχετισμών.Είμαστε οι πολλοί,είναι οι λίγοι.

Και όμως κάποιοι αυτόκλητοι γαλάζιοι τοποτηρητές- κομματάρχες-σωτήρες της δεκαετίας του ’50,πήραν βόλτα τα μαγαζιά πρωί-πρωί για να οικειοποιηθούν κομματικά την απόφαση,ενώ κάποιοι άλλοι δημόσια έχουν το θράσος να δηλώνουν ότι «μετά από συντονισμένες και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ενέργειες»διατήρησαν τη Δ.Ο.Υ.στο νησί όπως και τους υπαλλήλους.Ναι καλά καταλάβατε.Για τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου μιλάμε.Όλους τους παραπάνω τους αφήνουμε στην κρίση σας».
Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.
10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

rigasΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Π.ΡΗΓΑΣ:
Ως θετική εξέλιξη στο θέμα της κατάργησης των Δ.Ο.Υ. των νησιών των Κυκλάδων χαρακτηρίζει την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Ρήγας. Η κατανόηση από πλευράς της κυβέρνησης των ιδιαιτεροτήτων του νησιώτικου χώρου οδήγησε στη μη κατάργηση των Δ.Ο.Υ.  Σαντορίνης, Μυκόνου και Πάρου με κριτήριο τα εισπραττόμενα έσοδα από αυτές. Για τις υπόλοιπες Δ.Ο.Υ. των Κυκλάδων δόθηκε τρίμηνη παράταση της λειτουργίας τους, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη διατήρησή τους, με κριτήριο την εξυπηρέτηση των νησιωτών που συναλλάσσονται με αυτές. Η προσπάθεια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν οι  Δ.Ο.Υ. στους πολίτες καθώς και για την εμπέδωση των αρχών της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας στη λειτουργία τους θα συνεχιστούν από πλευράς μας με αμείωτο ενδιαφέρον.

sirmaleniosΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΣΥΡΜΑΛΕΣΝΙΟΣ:
«Η κυβέρνηση πανικόβλητη, υπό την πίεση των τοπικών κοινωνιών, της  τοπικής αυτοδιοίκησης, των κοινωνικών φορέων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών, κατάλαβε την τελευταία στιγμή ότι το «ευφυές» σχέδιό της να κλείσει από 14 Ιανουαρίου τις ΔΟΥ επτά νησιών στις Κυκλάδες είναι προβληματικό και άρχισε την αναδίπλωση με ερασιτεχνισμούς. Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε η προχειρότητα της κυβερνητικής πολιτικής σε κρίσιμους τομείς που επηρεάζουν καίρια την οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών μας.

Η λύση την οποία δίνει η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αλλά επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις προφανείς δυσλειτουργίες που θα προκύψουν με επιπόλαιες λύσεις. Ενώ λοιπόν αποφασίστηκε η διατήρηση των ΔΟΥ σε Μύκονο, Σαντορίνη και Πάρο, για τις υπόλοιπες τέσσερις ΔΟΥ (Μήλος, Κέα, Άνδρος και Τήνος) αποφασίστηκε η αναβολή του κλεισίματος μέχρι της 18 Μαρτίου, τη στιγμή που είναι γνωστό σε όλους αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση ότι το ΤΑΧΙS δεν θα είναι έτοιμο στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα η συγκεκριμένη απόφαση και να διατηρηθούν και οι υπόλοιπες 4 ΔΟΥ των Κυκλάδων. Σε αντίθετη περίπτωση, θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες στην οικονομική και κοινωνική ζωή των κατοίκων των νησιών, οι οποίοι έχουν ήδη υποστεί αποκλεισμό από άλλες ζωτικές υπηρεσίες, όπως η υγεία, η παιδεία και η πρόσβαση στη δημόσια διοίκηση. Η  κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ζητήσει συγγνώμη από τις κοινωνίες των νησιών για τη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκαλέσει και συνεχίζει ανερυθρίαστα να προκαλεί».