Ψίθυροι … …των Χριστουγέννων και της καλής χρονιάς!

221212_psithiroi
Από την εφημερίδα Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου της 22|12|12

• Ας τραγουδήσουµε γλυκά: «Πάει ο παλιός ο χρόνος…»  Στο διάλο να πάει και να µην ξανάρθει ποτέ!

• Ρε πούστη µου, τι να πρωτοθυµηθώ: Έφυγε ο καταστροφικός Παπανδρέου (+ Ραγκούσης, + Παπακωνσταντίνου, η πρώτη τρόικα που µας «πέταξε» στα µνηµόνια!), ήρθε ο Παπαδήµος και κατέληξα µε Στουρνάρα, Σαµαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη!!
Χωρίς οικονοµία, χωρίς λεφτά, µε εκατοντάδες προβλήµατα στην κοινωνία, αυτοκτονίες, µελαγχολίες, συσσίτια… Στο διάλο να πάει ο γρουζούζης ο χρόνος …

• Να µου πεις, το 2013 θα είναι καλύτερο; Δεν ξέρω φίλοι µου. Έτσι πρέπει να ξεκινήσουµε όµως. Θα λέµε ότι θα είναι καλύτερο το 2013, µέχρι να το πιστέψουµε. Ότι θα τους «φάµε» όλους όσοι κάθονται στο σβέρκο µας και µας αρµέγουν….

• Όµως τι λέω; Η αλλαγή ήδη άρχισε!! Στο τελευταίο δηµοτικό συµβούλιο 18|12 ο δήµαρχος Πάρου (σ.σ: Ήµαρτον! Πήγε 2013 και στην Πάρο έχουµε ακόµα δήµαρχο τον Βλαχογιάννη του Ραγκούση!!!) έφτασε να πει ότι ο Στ. Φραγκούλης είναι αναντικατάστατη ευλογία για την ΔΕΥΑΠ…

• Λογικό: Έκοψε περισσότερα χρήµατα από όλα τα µνηµόνια µαζί από τους εργαζόµενους της δηµοτικής επιχείρησης. Κάλυψε µε τα «κλεµµένα» την τρυπάρα της ΔΕΥΑΠ για το 2012 για να µην µας πάρουν χαµπάρι και έκανε οικογενειάρχες να στερηθούν τα απαραίτητα τις γιορτές, χωρίς ακόµα να έχει δώσει λύση σε κανένα πρόβληµα από αυτά που δηµιούργησε, εκτός από το να κατοχυρώσει τη θέση και το δηµοτικό µισθό του!!!

• Με λίγα λόγια, οδήγησαν στο οικονοµικό αδιέξοδο την ΔΕΥΑΠ µε την τακτική που ακολούθησαν τα τελευταία χρόνια και τώρα, θεωρούν αναντικατάστατους τους εαυτούς τους. Λογικό! Εδώ ο Βλαχογιάννης δεν ενδιαφερόταν για την κατάρρευση του Κέντρου Υγείας ως δήµαρχος για να µη στενοχωρήσει τον τότε υπουργό Ραγκούση. Δήλωνε ότι το «µνηµόνιο 1» του υπουργού του, ήταν ευλογία… Θα κωλώσει τώρα να πει τον Στ. Φραγκούλη «ευλογιά»; Μωρέ, χαρά θεού είναι Χρήστο µου!!! Όπως και τα µνηµόνια που στηρίζεις.

Ωραία φάση: Ναυαγείς µία επιχείρηση και µετά για να µην φανείς ότι απέτυχες, «δανείζεσαι» τους µισθούς των εργαζόµενων για να µην φανεί το έλλειµµα που έχεις δηµιουργήσει!!!

Κύριε Αργουζή µου περαστικά!!! Παραδέχοµαι ότι 10 χρόνια µετά, πήρατε την εκδίκησή σας, τουλάχιστον από τον Βλαχογιάννη. Στην υπόθεση των αγώνων για το Κέντρο Υγείας, ακόµη και εν τη απουσία σας την τελευταία ηµέρα της συγκέντρωσης, πήρατε την εκδίκησή σας!!!
Η συγκέντρωση που διοργανώσατε και καθοδηγήσατε εσείς, είχε τον διπλάσιο κόσµο από αυτή που είχε οργανώσει πέρσι ο Βλαχογιάννης!!! Ο οποίος µάλιστα, σας παραχώρησε τη θέση του επί του θέµατος εφέτος.

• Χρήστο µου, αυτό θα πει έγινες «…η χλεύη των ηττηµένων»  στο µεγαλείο του.

• Ο κ. Μπαφίτης διερωτήθηκε γιατί αφήνονται να διογκώνονται οι τόκοι σε δικαστικές διενέξεις του Δήµου Πάρου µε τους υπάλληλους του και γιατί ασκούνται ένδικα µέσα µέχρι τον ανώτατο βαθµό, αντί να γίνονται κατά πολύ φθηνότεροι για το δηµοτικό χρήµα, συµβιβασµοί. Μικρό, απονήρευτο αγόρι… Θα µάθεις µε τον καιρό!

• Η αντιδήµαρχος κηδειών και Λιβαδίων, βλέπε: «δεν ήξερα τι υπέγραφα στο Λιµενικό Ταµείο», «δεν ήξερα τι υπέγραφα για την λαθροχειρία στο πρώτο δηµοτικό σχολείο», ενώ είναι συνυπεύθυνη για το τρέχον σκάνδαλο της ΔΕΥΑΠ, στο τελευταίο δηµοτικό συµβούλιο (18|12) έκανε και πλακίτσα µε τους αδικηµένους εργαζόµενους.
Όταν αυτοί είπαν ότι το πρόβληµα δεν είναι µόνο η παράνοµη στέρηση µισθών, αλλά το σύνολο της συµπεριφοράς του προέδρου που στηρίζει η πλειοψηφία Στ. Φραγκούλη. Είπε: «ε, άµα δεν είναι το οικονοµικό το µόνο πρόβληµα, να µη σας δώσουµε τους µισθούς σας πίσω…»
Εµ, βέβαια, αν επί δέκα χρόνια για τις παραπάνω ιδιότητες παίρνεις δύο µισθούς, γιατί να σε νοιάζει γι’ αυτά που στερούνται άλλοι; Χέστηκες!!!

• Για τα παραπάνω θέµατα της πολιτικής επικαιρότητας, τοποθετήθηκε και ο αντιδήµαρχος  και αυτο – εκκολαπτόµενος υποψήφιος δήµαρχος Μ. Κωβαίος. Συγκεκριµένα είπε: «Εγώ…πρέπει …εεεεε…η τοπική αυτοδιοίκηση ….µπορεί, ενώ κάποιοι, εεεε … θα έπρεπε, µήπως …εµείς, νοµίζω, εγώ» Σαφέστατο! Μπράβο Μάρκο.

• Χρόνια πολλά και χρόνια – ξανά – καλά! Καλή λευτεριά!!!