Χωρίς εκπλήξεις η ανάδειξη οργάνων στο Δήμο Πάρου

proedrio_paros_foto_2

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (06|01|13) στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Πάρου οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανάδειξη προεδρείου του οργάνου για την επόμενη διετία, καθώς και ανάδειξη μελών στις δύο βασικότερες επιτροπές του Δήμου. Μιλάμε για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Γιο προεδρείο Πάρου αναδείχθηκαν:

diafimisi_entipa_mikro_1

  • α) Πρόεδρος, ο Λ. Κοντός (κατά πλειοψηφία) που κατείχε τη θέση για λογαριασμό της πλειοψηφίας του Δήμου και κατά την προηγούμενη διετία.

β) Αντιπρόεδρος, ο Γ. Ξένος (κατά πλειοψηφία) που επίσης κατείχε τη θέση κατά την προηγούμενη διετία, αλλά εκπροσωπώντας τον συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας «Πάρος ΑΞΙΑ» που δικαιούται σύμφωνα με τη νομοθεσία τη θέση.
γ) Γραμματέας, η Μ. Χανιώτη (κατά πλειοψηφία) η οποία επίσης κατείχε τη θέση κατά την προηγούμενη διετία για λογαριασμό του συνδυασμού της δημοτικής αρχής Βλαχογιάννη.

Για την Οικονομική Επιτροπή αναδείχθηκαν:

α) Μ. Κωβαίος, Γ. Κουτσουράκης, Μ. Φραγκούλης, Π. Ρούσσος (από την πλειοψηφία)
β) Αγγ. Πατέλης (από το συνδυασμό Πάρος ΑΞΙΑ)

γ) Κ. Ροκονίδας (από το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης)

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αναδείχθηκαν:

α) Στ. Φραγκούλης, Ν. Ραγκούσης, Στ. Γαβαλάς, Δ. Κάγκανη (από την πλειοψηφία)
β)
Ζ. Ρούσσος (από το συνδυασμό Πάρος ΑΞΙΑ)
γ)
Β. Πετρόπουλος (από το συνδυασμό Πάρος ΑΞΙΑ)

  • Για όλες τις θέσεις ορίστηκαν δημοτικοί σύμβουλοι ως αναπληρωματικοί των παραπάνω τακτικών.
  • Η συνεδρίαση ήταν η πρώτη του νέου εκπροσώπου του συνδυασμού της μειοψηφίας Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου, Σ. Καστρουνή, ο οποίος ανέλαβε την θέση μετά την παραίτηση Μ. Ισιγώνη.
  • Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζος ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό με τις παραδοσιακές ευχές. Το ίδιο έκαναν και οι επικεφαλής παρατάξεων. Ο Σ. Καστρουνής στην δική του τοποθέτηση έκανε και σύντομη πολιτική τοποθέτηση.