Τα «Δελφινάκια» του Δρυού | Απολογισμός

serfing1

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου της 22|12|12
Ο Ναυτικός Αθλητικός Όµιλος Δρυού – Πάρου «ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ» µε το τέλος των δράσεων του για την καλοκαιρινή περίοδο και την έναρξη της εορταστικής περιόδου, δηµοσιοποίησε σύντοµη ανασκόπηση των πεπραγµένων…
diafimisi_entipa_mikro_1
..του.

Κατά το έτος 2012

Σύµφωνα µε τη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, «µε επιτυχία πραγµατοποιήθηκε το παγκόσµιο πρωτάθληµα Slalom Ifca Windsurfing GLOBO 2012 στη Χρυσή Ακτή της Πάρου (10 -15 Σεπτ. 2012). Η διοργάνωση ανατέθηκε στον Όµιλο µε την τεχνική υποστήριξη της σχετιζόµενης ιδιωτικής εταιρείας µετά από ενέργειες του προέδρου του συλλόγου και τη συγκατάθεση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας.

Ο αγώνας δεν θα µπορούσε να πραγµατοποιηθεί χωρίς την αρωγή του Δήµου Πάρου, των ντόπιων επιχειρηµατιών και των 20 και πλέον εθελοντών. Παρόλο που ο χρόνος προετοιµασίας ήταν περιορισµένος, ο αγώνας είχε επιτυχία και έκρινε τον τίτλο του Παγκόσµιου Πρωταθλητή. Επίσης, τα σχόλια των συµµετεχόντων, καθώς και η πρόταση να οργανωθεί αντίστοιχος αγώνας του χρόνου αποτελούν ένδειξη µιας επιτυχηµένης προσπάθειας».

Το γεγονός

Κατά τη γνώµη του συλλόγου όπως εκφράζεται στην ανακοίνωση «Η ΠΑΡΟΣ ξαναµπαίνει στο χάρτη των µεγάλων διοργανώσεων Ιστιοσανίδας, όπως της αξίζει και µπορεί να προβάλλεται και πάλι ως ένας από τους πρώτους αθλητικούς προορισµούς υψηλού επιπέδου παγκοσµίως. Ο αριθµός των αθλητών που συµµετείχαν θα µπορούσε να ήταν µεγαλύτερος, αλλά η ανάληψη του αγώνα έγινε την τελευταία στιγµή.

Το γεγονός αυτό µαζί µε την έλλειψη διεθνούς αεροδροµίου στην Πάρο δυσκόλεψε στο να έρθουν περισσότεροι αθλητές. Οι συνθήκες του καιρού ήταν ιδανικές τις τρεις από τις πέντε ηµέρες, ενώ πραγµατοποιήθηκαν 4 τελικοί. Το χρηµατικό έπαθλο των πέντε χιλιάδων ευρώ το µοιράστηκαν οι τρεις πρώτοι:

Παγκόσµιος Πρωταθλητής: Γκονζάλο Κόστα από την Αργεντινή (2η φορά παγκόσµιος πρωταθλητής)
2ος: ο Μπόρα Κοζάνογλου (πρωταθλητής Τουρκίας) και
3ος: ο Αντρέα Ροζατι (Πρωταθλητής Ιταλίας & Παγκόσµιος Πρωταθλητής Master)».

Τα αποτελέσματα

Σύµφωνα µε το σχετικό κείµενο: «όλοι οι αθλητές έµειναν ενθουσιασµένοι από την ντόπια φιλοξενία και έδωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου και πάλι στη Πάρο». Ο Πρόεδρος και τα µέλη του Οµίλου εκφράζουν τις θερµές τους ευχαριστίες για µια ακόµη φορά σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του παγκοσµίου πρωταθλήµατος.

Τους υποστηριχτές του αγώνα:

– τον Δήµο Πάρου, που αν και διανύουµε δύσκολους καιρούς λόγο της οικονοµικής κρίσης υποστήριξε αυτή την προσπάθεια

  • τον Σύλλογο Γυναικών Μάρπησσας (µε το χορευτικό τους και τις παραδοσιακές γεύσεις που πρόσφεραν στην έναρξη και λήξη)

Την Οµάδα Διάσωσης Πάρου µε επικεφαλή τον Γιώργο Παπαδάκη που ήταν εκεί έτοιµη να βοηθήσει ανά πάσα στιγµή.

– τους σχεδόν 20 εθελοντές του αγώνα που αφιέρωσαν το προσωπικό τους χρόνο για να βοηθήσουν την Πάρο, καθώς και τους χορηγούς. Και τους ντόπιους χορηγούς : “Μαρινόπουλος», ΕΞΠΑ, hotel «POSEIDON», hotel «Saint George», hotel «Captain’s Rocks», «Rebel Bar», εστιατόριο «ΑΓΚΥΡΑ», εστιατόριο «Ξυλαρας», Bit Of Salt”, “Aλιπράντης catering”, “Φυσιλάνης” εστιατόριο, “SOUARE” snack-bar.

  • τέλος, τα µέσα ενηµέρωσης και τους φωτογράφους Νιφλής, Kay και Petros για την προσπάθεια επικοινωνίας του αγώνα..

Τα «Δελφίνια» αν και µικρός – τοπικός όµιλος προσπαθεί να προάγει τον αθλητισµό και να εµπνεύσει κυρίως στους νέους την αγάπη για το άθληµα της Ιστιοσανίδας, γι’ αυτό πραγµατοποίησε και προπονητικό camp στα µέσα Ιουλίου σε συνεργασία µε το Ναυτικό Όµιλο Βουλιαγµένης».

Θυμίζουμε όμως

Ότι σε τελευταία συνεδρίαση του δηµοτικού συµβουλίου Πάρου εκφράστηκαν έντονα αµφιβολίες κατά πόσο η συγκεκριµένη διοργάνωση αγώνα ιστιοσανίδας για την οποία υπερηφανεύεται ο σύλλογος, ήταν επιτυχηµένη και ανταποδοτική στα χρήµατα που έδωσε ο Δήµος.