Συνεχίζεται η αθλιότητα στη ΔΕΥΑ Πάρου

 

bronze_tap_1176

 

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου της 22|12|12


ΔΕΥΑΠ +5 θέματα του δημοτικού συμβουλίου Πάρου

Σε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγιναν οι «κωλοτούμπες» για να διασωθεί η δημοτική αρχή, αλλά δεν δικαιώθηκαν ακόμα οι εργαζόμενοι

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ την Τρίτη 18|12 συνεδρίαση του δηµοτικού συµβουλίου του Δήµου Πάρου κατά την οποία συζητήθηκε ξανά το ζήτηµα της επί έναν χρόνο παράνοµης παρακράτησης µισθών και επιδομάτων από τους υπάλληλους της ΔΕΥΑΠ. Στην υπόθεση αυτή δεν έχει ακόµα δοθεί λύση. Ο Δήµαρχος Πάρου Χρ. Βλαχογιάννης δήλωσε ότι πρέπει τα χρήµατα να επιστραφούν στους εργαζόµενους (κάτι που θυµήθηκε µετά από ένα χρόνο και µόνο υπό την απειλή εµπλοκής της δικαιοσύνης), αλλά την ίδια στιγµή δήλωσε ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Στ. Φραγκούλης είναι…

diafimisi_entipa_mikro_1
…πολύ καλός πρόεδρος και συνεπώς, δεν πρέπει να αντικατασταθεί (;;;;).

Η κωλοτούμπα

Ο δήµαρχος έκανε ανερυθρίαστα άλλη µία από τις γνωστές παραπολιτικές του κωλοτούµπες σε σχέση µε τη συνεδρίαση της 10|12 κατά την οποία είχε συζητηθεί για πρώτη φορά το ίδιο θέµα. Θυµίζουµε ότι σε εκείνη τη συνεδρίαση ο δήµαρχος είχε «σκηνοθετήσει» το άδειασµα του προέδρου της ΔΕΥΑΠ Στ. Φραγκούλη µε σκοπό να µην «φορτωθεί», ενώ γνώριζε από την αρχή τα πάντα, το πολιτικό κόστος από το τεράστιο σκάνδαλο – για τα τοπικά δεδοµένα – στο οποίο έχει εξελιχθεί η υπόθεση της υφαρπαγής µεγάλου µέρος µισθών και επιδοµάτων από τους 47 εργαζόµενους της ΔΕΥΑΠ προκειµένου να καλυφθεί το έλλειµµα που υπάρχει στην εταιρεία.

Ο Χρ. Βλαχογιάννης τελικά, δεν µπόρεσε να «ξηλώσει» µε έµµεσο τρόπο τον Στ. Φραγκούλη αφού, όπως είχαµε γράψει στο προηγούµενο τεύχος της εφηµερίδας µας, δεν διαθέτει το πολιτικό ανάστηµα να το πράξει άµεσα.

Στη «σκηνοθετηµένη» συνεδρίαση της 10|12 ξεδιπλώθηκε η τακτική να «αδειαστεί» από ένα – ένα τα µέλη της δηµοτικής αρχής και ειδικά τα υπόλοιπα µέλη του Δ.Σ της ΔΕΥΑΠ ο Στ. Φραγκούλης, ώστε µαζί µε την αυτονόητη κριτική από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, να οδηγηθεί στην αυτόβουλη παραίτηση. Χωρίς ο δήµαρχος να έρθει σε ρήξη µαζί του. Όµως ο Χρ. Βλαχογιάννης «έχασε» και αναγκάστηκε σε κωλοτούµπα, αφού ο Στ. Φραγκούλης έκτοτε επέµεινε στις θέσεις του, χωρίς να παραιτηθεί. Άλλωστε, δεν είναι εποχή να παραιτηθεί κανείς από το µισθό προέδρου και κυρίως, από τις ανέσεις και «απολαύσεις» που προσφέρει η θέση, όπως η άσκηση τυραννίας επί 47 ανθρώπων και των οικογενειών τους.

Τι είχε συμβεί

Αυτή η επιµονή Φραγκούλη έκαµψε τον Χρ. Βλαχογιάννη στο µεσοδιάστηµα από τη συνεδρίαση της 10|12 έως τη συνεδρίαση της 18|12. Ο δήµαρχος κατάλαβε ότι, αν ζητήσει την παραίτηση του προέδρου της ΔΕΥΑΠ θα δεχθεί µία δριµεία επίθεση σε πολλά θέµατα στα οποία εµπλέκεται ο γηραιός πολιτικός. Από το Δηµοτικό Λιµενικό Ταµείο µέχρι και άλλες υποθέσεις. Έτσι, αφού δεν λειτούργησε η ευθιξία από την µία πλευρά, λειτούργησε η κωλοτούµπα από την άλλη. Μάλιστα, γι’ αυτό το σκοπό πραγµατοποιήθηκε και άτυπη συνεδρίαση της παράταξης της δηµοτικής πλειοψηφίας το Σάββατο 15|12 κατά την οποία ο Χρ. Βλαχογιάννης έδωσε την πρώτη παράσταση κωλοτούµπας για χάρη του Στ. Φραγκούλη, προκειµένου ο τελευταίος να λάβει τις διαβεβαιώσεις ότι θα παραµείνει στη θέση του. Αυτό το γνωρίζουµε διότι µετά το συµβούλιο της 10|12 χολωµένος δεν πατούσε το πόδι του στη ΔΕΥΑΠ, δεν µίλαγε σε κανέναν, αλλά δεν παραιτείτο. Φάνηκε διατεθειµένος να αρνηθεί να υπογράψει την ανατροπή των απαράδεκτων και παράνοµων αποφάσεων που από µόνος του είχε λάβει εις βάρος των απολαβών των εργαζόµενων µε απώτερο σκοπό να διασώσει τα οικονοµικά της εταιρείας από το έλλειµµα που έχει τουλάχιστον για το 2012.

Αυτό θα σήµαινε «έκρηξη», αφού οι εργαζόµενοι θα προσέφευγαν στη δικαιοσύνη, γεγονός που θα δηµιουργούσε ανεξέλεγκτες καταστάσεις µε ποινικές και αστικές ευθύνες για αρκετούς από τη διοίκηση του Δήµου. Προ αυτών των ανεξέλεγκτων εξελίξεων ο Χρ. Βλαχογιάννης είπε στη συνεδρίαση της δηµοτικής παράταξης της διοίκησης ότι στο θέµα των εργαζόµενων διαφωνεί µε τον Στ. Φραγκούλη, αλλά γνωρίζει πως ό,τι έκανε, το έκανε για το καλό της επιχείρησης, και ότι γνωρίζει πόσο καλός πρόεδρος της επιχείρησης υπήρξε όλα τα τελευταία χρόνια και άλλες κολακείες. Εκεί του εγγυήθηκε ότι θα παραµείνει στη θέση του, αρκεί να υποχωρήσει στο θέµα της αποκατάστασης των οικονοµικών των εργαζόµενων άµεσα και να βάλει την υπογραφή του.

Επειδή, όπως είναι γνωστό, η εξουσία ενώνει, αποφάσισαν όλοι µαζί ο µεν Φραγκούλης να παραµείνει στη θέση του, παρά τα όσα τερατώδη έχει κάνει από αυτή και ο δε Βλαχογιάννης κέρδισε την υπόσχεση του Φραγκούλη να κάνει πίσω στην υπόθεση επιστροφής των χρηµάτων στους εργαζόµενους.

Η επιστολή «φιάσκο»

Για να δείξουν ότι όλα όσα έγιναν ήταν απλά µία παρεξήγηση, και όχι ένα θλιβερό αλισβερίσι για τη νοµή της εξουσίας, συµφωνήθηκε να γράψει και να υπογράψει ο Στ. Φραγκούλης µία επιστολή µε την οποία απευθυνόταν προς το Δηµοτικό Συµβούλιο Πάρου µέσα στην οποία υποσχόταν να αποκαταστήσει τους εργαζόµενους και να αποδώσει τις παράνοµες ενέργειες του στο κακό κράτος που δεν βγάζει σαφείς νόµους και άλλες µπαρούφες. Για να «καλυφθεί» το κύρος του Βλαχογιάννη αποφασίστηκε η επιστολή «κωλοτούµπα» του Φραγκούλη να έχει ηµεροµηνία 13|12|12, δηλαδή δύο ηµέρες πριν την άτυπη συνεδρίαση της δηµοτικής πλειοψηφίας στην οποία συµφωνήθηκαν οι από κοινού κωλοτούµπες.

Η επιστολή αυτή αναγνώσθηκε και στη συνεδρίαση της 18|12 για να λήξει το θέµα που είχε ξαναέρθει στο δηµοτικό συµβούλιο για συζήτηση. Και βεβαίως, για να σερβιριστεί η παραµονή Φραγκούλη στο τιµόνι της ΔΕΥΑΠ, χωρίς εντάσεις. Για να γίνει αυτό, εµφανίστηκε µόνο η επιστολή Φραγκούλη, χωρίς να παρουσιαστεί ο ίδιος στο συµβούλιο και να πέσει ακόµα περισσότερο στα µάτια των εργαζόµενων στη ΔΕΥΑΠ. Βέβαια, η «σκηνοθεσία» της κωλοτούµπας είχε δύο προβλήµατα: α) ότι η επιστολή είχε ηµεροµηνία 13|12, ενώ παρουσιάστηκε δηµόσια στις 18|12. Όπως είπαµε, περιείχε τη δέσµευση Φραγκούλη να αποκαταστήσει τους εργαζόµενους, κάτι που είχε αρνηθεί µέχρι τέλους να κάνει στη συνεδρίαση της 10|12. Όµως ο Στ. Φραγκούλης είχε αρνηθεί να αποκαταστήσει τους εργαζόµενους, εµµένοντας στις θέσεις του και σε µία συνεδρίαση του διοικητικού συµβουλίου της ΔΕΥΑΠ που πραγµατοποιήθηκε στις 14|10. Σε αυτή τη συνεδρίαση µπήκε σε ψηφοφορία η αποκατάσταση ή µη των µισθών και επιδοµάτων των εργαζόµενων, και ο Στ. Φραγκούλης είχε ψηφίσει και πάλι αρνητικά!!!

Πως λοιπόν είχε γράψει την επιστολή προς το δηµοτικό συµβούλιο µε την οποία δεχόταν να αποκαταστήσει την αδικία στις 13|12, αφού στις 14|12 έγινε συνεδρίαση στην οποία συνέχιζε να ψηφίζει αρνητικά;
Άρα, µέχρι τις 14|12 δεν τα είχαν βρει. Το αλισβερίσι έγινε, µόνο αφού ξεκαθαρίσθηκε το θέµα της νοµής της εξουσίας από έµµισθες θέσεις, ενώπιον όλων των συµβούλων της πλειοψηφίας στις 15|12.

Οι εργαζόμενοι

Στη συνεδρίαση στις 18|12 οι εκπρόσωποι των εργαζόµενων που µίλησαν, είπαν ότι το οικονοµικό δεν είναι το µόνο πρόβληµα που έχει επιφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ στην επιχείρηση. Σχεδόν κανένας υπάλληλος δεν µπορεί να συνεργαστεί µαζί του, η επιχείρηση δεν µπορεί να δώσει πίσω τα χρήµατα που τους στέρησε µε παράνοµη απόφαση γιατί δεν έχει την οικονοµική δυνατότητα, τα χρήµατα αυτά λείπουν από τους εργαζόµενους τώρα στις γιορτές και κανένας δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες γι’ αυτά τα πράγµατα.

Ζήτησαν την αντικατάσταση του, προκειµένου να αποκατασταθεί το κλίµα στην επιχείρηση και η εταιρεία να προχωρήσει µπροστά. Επίσης, ζήτησαν άµεση σύγκλιση του διοικητικού συµβουλίου της ΔΕΥΑΠ για να αποκατασταθούν οι µισθοί τους πριν την είσοδο του 2013 προκειµένου να µην περικοπούν οι µισθοί τους µε το µνηµόνιο 3 από το ποσό που βρίσκονται σήµερα, αλλά από το υψηλότερο στο οποίο βρίσκονταν πριν τους περικόψει παράνοµα ο πρόεδρος της εταιρείας πέρσι.

Απίστευτο

Ο δήµαρχος Χρ. Βλαχογιάννης, ενώ εδώ και ένα χρόνο δεν έχει κάνει τίποτε για να λύσει (και) αυτό το πρόβληµα, ενώ τον τελευταίο µήνα «παίζει» την κολοκυθιά για τη διαχείριση της εξουσίας εις βάρος των εργαζόµενων, έκανε και τον «νταή» στις απολύτως δικαιολογηµένες διαµαρτίες των εργαζόµενων. Είπε πρωτοφανή πράγµατα, όπως ότι ο Φραγκούλης έκοψε παράνοµα τους µισθούς µε καλή πρόθεση, είπε ότι οι εργαζόµενοι δεν έχουν το δικαίωµα να εκφέρουν άποψη για το αν είναι καλός ο πρόεδρος της επιχείρησης και άλλα παρόµοια πράγµατα που δεν λέγονται ούτε σε νηπιαγωγείο.
Είναι δυνατόν να λέει κανείς ότι ένας υπάλληλος – δηµότης Πάρου δεν έχει το δικαίωµα να έχει άποψη για τη συµπεριφορά του προέδρου της δηµοτικής επιχείρησης Πάρου;
Είναι δυνατόν να λέει κανείς ότι οι εργαζόµενοι δηµοτικής επιχείρησης δεν έχουν δικαίωµα να τοποθετούνται για το αν πρέπει να αντικατασταθεί η όχι ένας πρόεδρος που έχει φέρει σε πολλαπλά αδιέξοδα την ίδια δηµοτική επιχείρηση, την στιγµή που ο νοµοθέτης έχει προβλέψει οι εργαζόµενοι να έχουν εκπρόσωπο µε δικαίωµα ψήφου στο διοικητικό συµβούλιο της ΔΕΥΑΠ;

Η άσκηση της ψήφου δεν σηµαίνει ότι οι απόψεις και η στάση του προέδρου κρίνονται µε αφορµή κάθε ψηφοφορία; Υπάρχει καταστατικό που απαγορεύει στον εργαζόµενο – µέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ να θέσει θέµα µοµφής στον πρόσωπο του προέδρου σε όποια συνεδρίαση θέλει;
Επιτρέπεται να λέει τέτοιες µπαρούφες δήµαρχος και να κάνει και τον «νταή» σε αδικηµένους και παράνοµα ριγµένους εργαζόµενους;

Οι συνδυασμοί

Η παράταξη µείζονος µειοψηφίας «Πάρος ΑΞΙΑ» δια του Γ. Μπαφίτη (απουσίαζε η επικεφαλής Γρ. Πρωτολάτη) υπενθύµισε ότι είχε ζητήσει από το προηγούµενο συµβούλιο την παραίτηση Φραγκούλη. Υπογράµµισε την επιχείρηση «κουκούλωµα» που προσπαθεί να εφαρµόσει η διοίκηση στην περίπτωση της ΔΕΥΑΠ.

Στις 20|12|12 η παράταξη δηµοσιοποίησε ανακοίνωση µε το παρακάτω περιεχόµενο: «Η Ανεξάρτητη Παράταξη ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ δηλώνει ρητά και κατηγορηµατικά ότι δεν την εκφράζουν τα σενάρια ανώνυµου τοπικού µπλογκ, αναφορικά µε τις θέσεις της για την υπάρχουσα εδώ και καιρό, οικονοµική και πολιτική κρίση της ΔΕΥΑΠ του Δήµου Πάρου, αλλά και για την υφέρπουσα βαθιά ρήξη εργαζοµένων και Προέδρου ΔΕΥΑΠ, όπως άλλωστε έχουµε επισηµάνει. Η θέση της παράταξης σχετικά µε τα προβλήµατα που τελευταία προστέθηκαν στην πολύπαθη επιχείρηση του Δήµου Πάρου, καθώς και για την διοίκηση της από τον Πρόεδρο αυτής, είναι απλή και ξεκάθαρη. Είναι αυτή που εκφράστηκε κατά την συνεδρίαση της 10ης Δεκεµβρίου 2012 του Δηµοτικού Συµβουλίου, από την επικεφαλής της παράταξής µας κ. Γρηγορία Πρωτολάτη.
Πιο συγκεκριµένα :

Α) Η ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ ψήφισε σύσσωµη για την καταβολή στους εργαζοµένους της ΔΕΥΑΠ , των µη νοµίµως παρακρατηθέντων ποσών του µισθού τους από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ
Β) Ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου του Διοικητικού Συµβουλίου της επιχείρησης γιατί πιστεύουµε : 1) ότι µε δική του ευθύνη έχουν διαρραγεί ανεπανόρθωτα οι αρµονικές σχέσεις που πρέπει να διέπουν κάθε διοίκηση µε τους εργαζοµένους της επιχείρησης, 2) ότι µε τις άστοχες ενέργειες του προξένησε βλάβη στα οικονοµικά της επιχείρησης, µε αποτέλεσµα να κληθούν αύριο οι πολίτες της Πάρου να πληρώσουν το οικονοµικό έλλειµµα που δηµιουργείται.

Όσον αφορά τον κ. Βλαχογιάννη, του επισηµαίνουµε, ότι η παράταξή µας από την αρχή ως το τέλος είχε και έχει για την κρίση στην ΔΕΥΑΠ πάντα την ίδια άποψη, όπως αυτή άλλωστε έχει καταγραφεί επίσηµα στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δηµοτικού Συµβουλίου της 10ης και 18ης Δεκεµβρίου 2012. Ας εξηγήσει λοιπόν ο κ. Βλαχογογιάννης στον Παριανό λαό την αλλαγή στάσης του απέναντι στον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Π µεταξύ των δύο παραπάνω συνεδριάσεων του Δηµοτικού Συµβουλίου. Γιατί άραγε από µαινόµενος κατήγορος στην πρώτη συνεδρίαση, έγινε ξαφνικά υποτακτικός υπερασπιστής του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Π στη δεύτερη συνεδρίαση; O νοών νοείτο!»

Η παράταξη της µειοψηφίας ΚΕΠ (Κίνηση Ενεργών Πολιτών) µε επικεφαλής τον Μ. Ισιγώνη ζήτησε απερίφραστα να αντικατασταθεί ο πρόεδρος της επιχείρησης, µε όλα τα προβλήµατα που έχει επιφέρει, ενώ καταλόγισε βαριές ευθύνες στην πλειοψηφία του Δήµου Πάρου και στον δήµαρχο ο οποίος «κάλυπτε» επί ένα χρόνο τις αποφάσεις Στ. Φραγκούλη. Ο Μ. Ισιγώνης δεσµεύτηκε για λογαριασµό της παράταξής του να επαναφέρει το θέµα µοµφής εναντίον του Στ. Φραγκούλη σε επόµενη συνεδρίαση που ο τελευταίος θα είναι παρών.


Η έκπληξη παραλόγου

Τελικά, παρά του ότι το θέµα σοβεί εδώ και ένα χρόνο, παρά του ότι τις τελευταίες 20 ηµέρες έχουν γίνει δύο δηµοτικά συµβούλια και ένα συµβούλιο της ΔΕΥΑΠ για το θέµα, τελικά δεν έχει δροµολογηθεί ακόµα ο τρόπος αποκατάστασης των εργαζόµενων !!! Να πληρωθούν τον Δεκέµβριο µε µισθοδοσία προ των παράνοµων περικοπών και να συµφωνηθεί ο τρόπος τµηµατικής επιστροφής των χρηµάτων τους.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, στις 19|12 η διοίκηση του Δήµου έστειλε τον Δ/ντη της ΔΕΥΑΠ κ. Ξαγοράρη απεσταλµένο στους εργαζόµενους για να τους πει τα εξής:

α) ότι δεν µπορεί να γίνει έκτακτη συνεδρίαση Δ.Σ της ΔΕΥΑΠ µέχρι τις 27|12 διότι πολλά από τα µέλη έχουν φύγει στην Αθήνα ταξιδάκι…
β) ότι µόλις επιστρέψουν µε το καλό, θα γίνει η συνεδρίαση, για να αποκατασταθεί η µισθοδοσία και να πάρουν το 1/5 των οφειλόµενων πίσω σαν προκαταβολή. Τα υπόλοιπα, έχει ο θεός!!!

Άλλα θέματα
του δημοτικού
συμβουλίου

670.000 ευρώ σε 62
εργαζόμενους του Δήμου

Την απόδοση οφειλόµενων από το 2001 έως το 2005 θα δώσει τµηµατικά σε 62 µόνιµους εργαζόµενους του ο Δήµος Πάρου µε τους τόκους µέχρι σήµερα, αφού έχουν κερδίσει τελεσίδικη απόφαση από τα αρµόδια δικαστήρια της Σύρου. Ο Δήµος Πάρου έχει καταθέσει αναίρεση κατά της απόφασης.

Οι εργαζόµενοι πρότειναν να παραιτηθούν από το 1/3 των τόκων που τους αναλογούν προκειµένου η διοίκηση του Δήµου να πληρώσει στα επόµενα τρία χρόνια τα ποσά που οφείλει, αλλά να παραιτηθεί από την άσκηση αναίρεσης για να κλείσει η υπόθεση. Η διοίκηση του Δήµου κατά πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση κρατώντας σταθερή τη θέση της να αφήνει τέτοιου είδους υποθέσεις να χρονίζουν µε προσφυγές από τις οποίες συσσωρεύονται τόκοι. Ωστόσο, χωρίς να µπορεί να κάνει αλλιώς, θα καταβάλει το ποσό σε τρεις δόσεις τα επόµενα τρία χρόνια. Οι εργαζόµενοι ζήτησαν τα οφειλόµενα στην συνάδελφο τους Αρσενία Μαύρη να αποδοθούν στους συγγενείς της. Θυµίζουµε ότι πρόσφατα η συγκεκριµένη υπάλληλος έχασε τη ζωή της από ασθένεια.


Υπέγραψε ο Περιφερειάρχης…
…την ένταξη στο ΕΣΠΑ για την ανάπλαση της παραλίας Παροικιάς.

Η ανάπλαση του παραλιακού Παροικιάς είναι µία προσπάθεια εκµετάλλευσης Ευρωπαϊκών πόρων που διεκδικεί ο Δήµος Πάρου τα τελευταία δύο – τρία χρόνια, επειδή υπάρχει σχετικό κονδύλι στο ΕΣΠΑ. Έχουν πραγµατοποιηθεί αρκετές συνεδριάσεις στο δηµοτικό συµβούλιο για τις οποίες έχουµε αναφερθεί µε ρεπορτάζ στην εφηµερίδα µας και από τον ιστότοπο µας. Σύµφωνα µε ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, µε απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραµµα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 το έργο «Αστική ανάπλαση Παροικιάς Δήµου Πάρου – Δηµιουργία υπερτοπικού πόλου έλξης στο παραλιακό µέτωπο του οικισµού από την Εκατονταπυλιανή ως το Αγροκήπιο», προϋπολογισµού 3 εκ. €.

Το έργο αυτό που θα υλοποιηθεί από το Δήµο Πάρου στο πλαίσιο του Ολοκληρωµένου Σχεδίου Αστικής Ανάπλασης που έχει εγκριθεί στο Πρόγραµµα και έχει στόχο την εξασφάλιση και δηµιουργία υψηλής ποιότητας δηµοσίων κοινοχρήστων χώρων, τη δηµιουργία χώρων πρασίνου, αναψυχής και πολιτισµού, τον εκσυγχρονισµό της λειτουργίας τους και της λειτουργίας της πόλης, τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του χώρου, τη βιώσιµη διαχείριση και ανάπτυξη του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της τοπικής οικονοµίας και της τοπικής αγοράς, την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων και των παραγωγών τους, την προώθηση των νέων τεχνολογιών καθώς και την προώθηση δυναµικών πολιτικών επιµόρφωσης, κατάρτισης και απασχόλησης για παιδιά, την ανάπτυξη τοπικών υποδοµών και την εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Βεβαίως, υπενθυµίζουµε ότι η ροή αυτών των κονδυλίων βρίσκεται στα χέρια των δανειστών µας και του περίφηµου επιτρόπου Γιοχάνες Χαν. Εδώ και δύο χρόνια, για έργα που έχουν ενταχθεί πολύ νωρίτερα από αυτό της Πάρου, δεν έχει δοθεί ευρώ!!! Μακάρι, να «σπάσει» το κακό…

Προσφυγή
για κατάργηση
Εφορίας Πάρου

Κατά τη διάρκεια του Δηµοτικού Συµβουλίου της 18|12 από το δικηγόρο του Δήµου Κ. Φιφλή δόθηκε ενηµέρωση ότι η προσφυγή ακύρωσης κατά της απόφασης της συγκυβέρνησης να καταργήσει την εφορία Πάρου κατατέθηκε την εβδοµάδα που πέρασε. Κατά την εκτίµηση του δικηγόρου είναι πολύ πιθανό να εκδοθεί απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου να ανασταλεί προσωρινά η εφαρµογή της απόφασης. Θυµίζουµε ότι η απόφαση της συγκυβέρνησης κατά της οποίας έχουν προσφύγει πολλοί δήµοι της χώρας, προβλέπει ότι από τις 14|01 παύει να λειτουργεί η εφορία Πάρου, αφού συγχωνεύεται – µαζί µε άλλες – στην εφορία Νάξου.

Εκτιµάται λοιπόν, ότι µέχρι την οριστική εκδίκαση της απόφασης, µάλλον θα ανασταλεί η εκτέλεση της, άρα η εφορία θα συνεχίσει να λειτουργεί λίγους µήνες επιπλέον από τον προσεχή Ιανουάριο.

180.000 έσοδα χάθηκαν για το Δήμο Πάρου

Στη συνεδρίαση της 18|12 αναγκαστικά ο Δήµος πέρασε απόφαση παραγραφής εσόδων που δικαιούνταν από καταστήµατα µε τραπεζοκαθίσµατα. Αυτό συνέβη διότι επί σειρά ετών δεν «µπόρεσε» η διοίκηση Βλαχογιάννη να µαζέψει αυτά τα χρήµατα. Έτσι, σύµφωνα µε την νοµοθεσία οι οφειλές παραγράφονται.

Οι περισσότερες οφειλές αφορούσαν ανθρώπους που ακόµα δραστηριοποιούνται επαγγελµατικά, απλά το κάνουν µε άλλες εταιρείες από εκείνες που χρωστούσαν. Αδικηµένοι µένουν εκείνοι που πλήρωναν κανονικά, εκείνοι που χρωστούσαν και είχαν ατοµικές επιχειρήσεις, εκείνοι που δεν είχαν «άκρες» στο καθεστώς.

Παραιτείται ο Ισιγώνης,
αναλαμβάνει ο Σωτήρης Καστρουνής

Με συνέπεια ακολουθείται και αυτή τη χρονιά από το συνδυασµό Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου η διαδοχική αντικατάσταση των µελών του, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι από το ψηφοδέλτιο (4 χρονιές, 4 άτοµα) να περάσουν από τη θέση του δηµοτικού συµβούλου και εκπροσώπου της παράταξης. Θυµίζουµε ότι από τις εκλογές του 2010 ο συνδυασµός αυτός είχε καταταγεί τρίτος. Σύµφωνα µε τον εκλογικό νόµο, αναλογούσε στο συνδυασµό µία θέση στο δηµοτικό συµβούλιο την οποία κατά την πρώτη χρονιά είχε αναλάβει ο επικεφαλής Μ. Γλέζος ο οποίος σήµερα είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Επικεφαλής κατά τη δεύτερη χρονιά της τρέχουσας τετραετίας, δηλαδή εφέτος, είχε αναλάβει ο πρώτος σε ψήφους του ψηφοδελτίου Μ. Ισιγώνης (ο Μ. Γλέζος ως επικεφαλής δεν έπαιρνε σταυρό, εκλεγόταν αυτοδίκαια).

Στη συνεδρίαση του Δηµοτικού Συµβουλίου που πραγµατοποιήθηκε 18|12 η οποία ήταν η τελευταία τακτική για το 2012, ο Μ. Ισιγώνης ανακοίνωσε την παραίτησή του, και την ταυτόχρονη ανακοίνωση ότι τη θέση του θα αναλάβει ο δεύτερος του συνδυασµού σε ψήφους των εκλογών, Σωτήρης Καστρουνής, για το 2013.