Ο Στουρνάρας και …τα στουρνάρια !

 

malindretos

Άρθρο του Χ. Μαλινδρέτου από την εφημερίδα Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου της 15|12|12

Κι όμως, σ’ αυτή τη δύσµοιρη  χώρα υπουργός οικονοµικών είναι κάποιος Στουρνάρας. Ποιος είναι αυτός; Πάλαι ποτέ φίλος του ανεκδιήγητου Γιάννου Παπαντωνίου και συνοµώτης του Κώστα Σηµίτη  στην εθνική κλεψιά του χρηµατιστηρίου. Κι όµως ο πράσινος αυτός υπουργός µε το παρατσούκλι οικονοµολόγος – σαν τον άλλο τον ευτραφή µε το παρατσούκλι συνταγµατολόγος – κρατά στα χέρια του την οικονοµική «σωτηρία» της χώρας. Ο άνθρωπος αυτός, σήµερα,  προκλητικά και αδίστακτα, απειλεί τους Έλληνες πολίτες γράφοντας…

…στα παλαιότερα των υποδηµάτων του δικαστικές αποφάσεις.

Φαίνεται ότι κάτω από τον υπουργικό µανδύα δεν µπορεί να καταλάβει – ίσως φταίει και το όνοµα – το εγκληµατικό παράδειγµα που δίνει στους πολίτες της δήθεν ευνοµούµενης χώρας µας. Κάποιος που σήµερα συγκυβερνά, πολιτικά αναίσχυντος, βάλθηκε να  µη  µας αφήσει ήσυχους µε το χαράτσι της Δ.Ε.Η. Σίγουρα πρόκειται για την ηλιθιότερη  µεθόδευση είσπραξης φόρου από τον ανεγκέφαλο πολιτικό. Τη δόξα του ευτραφούς αυτού πολιτικού ζήλεψε και ο Στουρνάρας, που δεν εκτελεί τη δικαστική απόφαση αναφορικά µε το χαράτσι και µας απειλεί ότι σε αντίθετη περίπτωση θ’ αναγκαστεί να πάρει…νέα µέτρα (Σαµαρά ακούς;) Όχι λοιπόν υπακοή στο Σύνταγµα και στους νόµους, όχι υπακοή στις δικαστικές αποφάσεις (Χρυσή Αυγή ακούς;)

Κι όµως το φαινόµενο Στουρνάρα δε σταµατά εδώ. Ο κοντοκουρεµένος «τεχνοκράτης» φέρνει στη Βουλή φορολογικό νοµοσχέδιο – το… εξηκοστό ένατο νοµίζω κατά σειρά – που οι ίδιοι οι βουλευτές, που θα σηκώσουν τα χεράκια τους να το ψηφίσουν, παραδέχτηκαν πως δε θα ισχύσει για πολύ , αλλά προσωρινά εξυπηρετεί εισπρακτικούς σκοπούς… Πολιτικοί ηγέτες το µεγαλείο σας !

Μπαίνετε στη Βουλή διψασµένοι για πλουτισµό και βγαίνετε µε σαράντα και πενήντα κι εξήντα ακίνητα, δεξιοί, σοσιαλιστές και απολειφάδια της  αριστεράς της δεκάρας …Φορολογείτε το 25% της βουλευτικής σας αποζηµίωσης – µήπως και τη δουλέψατε – και φορολογείτε τους ιθαγενείς από το πρώτο ευρώ! Στουρνάρα το µεγαλείο της τεχνοκρατικής σου διάνοιας!… Δεν ξέρω, αλλά άκουσα ότι θα σε µηνύσουν για το έγκληµα της απείθειας σε δικαστική απόφαση. Δεν ξέρω επίσης πώς θα σε σώσει ο Σαµαράς, αφού δεν µπορείς να κρυφτείς πίσω από τη βουλευτική ασυλία, µιας και δεν είσαι βουλευτής.

Άκουσε, σεµνά και ταπεινά,
υπουργέ των οικονοµικών Γιάννη Στουρνάρα.

Μήπως µας περνάς όλους για κοροΐδα και στουρνάρια; Γιατί αλλιώς, πώς να εξηγήσω τις απροκάλυπτες και ανόητες κινήσεις σου που πέρα από την οργή του λαού επισύρουν και την άµεση παρέµβαση της   δικαιοσύνης; Σίγουρα για στουρνάρια µας περνάς, καταλύοντας κάθε έννοια ισονοµίας και ισοπολιτείας, εκτελώντας το καταστροφικό σχέδιο της συγκυβέρνησης των τριών ενόχων. Κι από την άλλη λες ότι θα σώσεις την Ελλάδα. Πόσοι άλλοι – σαν κι εσένα – µας το είπαν! Και να που φτάσαµε!

Όχι  Στουρνάρα. Ένα πρέπει να ξέρεις. Δεν µπορεί ο λύκος να φυλάξει τα πρόβατα!
Και για όλους εµάς τους αθλίους  µην ξεχνάς ότι ο θάνατος κάθε ανθρώπου καθ’ έναν µας  λιγοστεύει, γιατί ο καθένας µας είναι ο άνθρωπος αυτός!
Γι’ αυτό, µη ρωτάς για ποιόν χτυπά η καµπάνα.
Για σένα χτυπά.

Υ.Γ.1  Αγαπηµένοι  µου συµπατριώτες, επιτρέψτε µου µια διευκρίνιση, που είναι συνάµα και απόλυτη δέσµευση για τα κείµενα που διαβάζετε.
Στο όνοµα των αδικοχαµένων συµπολιτών µας που καθηµερινά το αίµα τους κυλά κάτω από στέγες και µπαλκόνια…
Στο όνοµα των συµπολιτών µας που µοναδική τους ελπίδα είναι τα αποφάγια και τα σκουπίδια στους δρόµους…
Στο όνοµα
των συµπολιτών µας που έκαναν το λάθος να γεννήσουν  Έλληνες για το αύριο του τόπου µας…
Στο όνοµα όλων εκείνων των ανώνυµων που περνούν το επώνυµο δράµα τους καθηµερινά, ορκίζοµαι ότι δεν θα υποστείλω τη σηµαία της σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης απέναντι σ’ αυτούς που έκαναν εφιάλτες τα όνειρα και το µέλλον της Πατρίδας µας .

Όσον αφορά εκείνους που θίγονται, ευπρόσδεκτη και καλοδεχούµενη η πολιτική αντιπαράθεση µαζί µου. Αν όµως δεν έχουν τη δύναµη να το κάνουν, προσωπικές απειλές και δικαστήρια µε αφήνουν παγερά αδιάφορο…

Ιδού η Ρόδος, ιδού…

Υ.Γ.2 Καλέ µου φίλε, Γιάννη Ραγκούση, δε σε ξέχασα, πόσο µάλλον ακούγοντας τη φιλενάδα σου µε το Νταλαροχώρι των εξήντα ακινήτων… Δεν πιστεύω κι εσύ να µας δουλεύεις και να µας θεωρείς κοροΐδα και στουρνάρια;

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  Γ .  ΜΑΛΙΝΔΡΕΤΟΣ