«ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ» από την ΚΔΕΠΑΠ

534749_10151126675173583_1479576453_n

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. «στην προσπάθεια της να χαρίσει κάποιες στιγμές ευτυχίας στους μικρούς μας φίλους, πιστή στην αξία της για τη σημασία του θεάτρου στην εκπαιδευτική διαδικασία, προτείνει την παιδική θεατρική παράσταση Το Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας. Στο ταξίδι αυτό συνοδοί είναι ο μαγικός κόσμος του Βιβλίου και το  «Θέατρο Σιλουετών!»
Βεβαίως, η ΚΔΕΠΑΠ το «προτείνει» δεν το «προσφέρει» αφού θα υπάρχει είσοδος στις παραστάσεις, άρα το ερώτημα που μπαίνει είναι τι «προσπαθεί να χαρίσει» η ΚΔΕΠΑΠ;
Ωστόσο, λίγα λόγια για το έργο…

diafimisi_entipa_mikro_1Το μαγικό ταξίδι της Ευγενίας

Μια μικρή ντετέκτιβ, η μικρούλα Ευγενία, που μισούσε τα βιβλία, αποκοιμιέται προσπαθώντας να διαβάσει και βλέπει στον ύπνο της τον χειρότερό της εφιάλτη! Βρίσκεται κλειδωμένη στην Παλιά Βιβλιοθήκη και ο μόνος τρόπος για να βγει είναι να βρει το μαγικό Βιβλίο της Σοφίας! Τι γίνεται όταν ξάφνου ζωντανεύουν μέσα από τα βιβλία ο Ηρακλής και ο Άτλας, η Νυσταγμένη Ωραία Κοιμωμένη, ο Μπετόβεν, ο Δον Κιχώτης -ο Παράφρων Παράφωνος Ιππότης- και πόσοι άλλοι ήρωες; Τι θα συμβεί όταν κάποιες περίεργες συναντήσεις θα θέσουν σε κίνδυνο την αποστολή της;
Η μικρούλα Ευγενία παίζοντας με σκιές και ήχους, έχοντας στο πλευρό της τους τρεις Βιβλιοφάγους, τα σκανταλιάρικα ξωτικά της Βιβλιοθήκης, περιπλανιέται στον χώρο και στον χρόνο. Θα συναντήσει τους χαρακτήρες-ήρωες της, που με τα καμώματά τους τη βάζουν σε περιπέτειες αλλά και με τα μυστικά τους θα την βοηθήσουν να πλησιάσει το Μαγικό Δέντρο της Γνώσεως και να γευτεί τους απαράμιλλους καρπούς του!

Μια κωμική αναζήτηση αυτογνωσίας γεμάτη τραγούδια και ζωντανή μουσική, όπου παρελαύνουν χαρακτήρες διαχρονικοί, που παίρνουν σάρκα και οστά μέσα στην ιστορία μας και ζωντανεύουν στην παιδική ψυχή τη μαγεία των βιβλίων. Μια φαντασμαγορική γιορτή που γνωρίζει στους μικρούς μας φίλους την αξία της γνώσης και της περιέργειας και μας επιτρέπει να βλέπουμε όνειρα πριν κοιμηθούμε!

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου

Aίθουσα «Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ», ΝΑΟΥΣΑ ώρα 4 το απόγευμα
Aίθουσα Π.Σ. «ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ» – ΠΑΡΟΙΚΙΑ ώρα 7 το απόγευμα
Τιμή εισόδου 5 €