ΚΚΕ Πάρου | Να καταργηθεί το παράνομο και άδικο χαράτσι και από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και από την Εφορία

kke_ell_perisosΑνακοίνωση για την τελευταία απόφαση του Άρειου Πάγου για το χαράτσι στη ΔΕΗ δημοσιοποίησε η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ Πάρου. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής του Ελληνικού Δημοσίου, που ασκήθηκε με εντολή της κυβέρνησης, για την είσπραξη του χαρατσιού των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, είναι απαράδεκτη. Έρχεται να προστεθεί στην πληθώρα των δικαστικών αποφάσεων που στρέφονται ενάντια στο εργατικό κίνημα και τις λαϊκές διεκδικήσεις (πάγια κήρυξη απεργιών ως παράνομων ή/και καταχρηστικών, ποινικοποίηση αγώνων κ.λπ.). Οι αυταπάτες που καλλιεργούνταν…
diafimisi_entipa_mikro_1
…για τον «καλό» Άρειο Πάγο που θα απέρριπτε το αίτημα του «κακού» υπουργού Οικονομικών, διαλύθηκαν. Για μιαν ακόμη φορά, η αδικία και η παρανομία «δικαιώθηκαν». Το άδικο – και για το λόγο αυτό παράνομο – για το λαό χαράτσι κρίθηκε ότι επιτρέπεται να συνεχίζει να εισπράττεται από τη ΔΕΗ, κατά τις επιταγές της κυβέρνησης, εκβιάζοντας με τον τρόπο αυτό τα εργατικά και φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Για να μαζέψει η κυβέρνηση εύκολα και γρήγορα κι άλλα χρήματα, που θα τα χαρίσει στους μεγαλο-επιχειρηματίες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες. Καμιά αυταπάτη. Καμιά αναμονή.

Λαϊκός ξεσηκωμός για την κατάργηση του άδικου και παράνομου χαρατσιού και από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και την Εφορία!

Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.
20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012