Για τη ΔΕΥΑΠ | Απάντηση Πρωτολάτη σε Βλαχογιάννη

protolati.g
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου Δήμου Πάρου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18|12 (Δείτε εδώ: http://wp.me/pU7eZ-4h2 ) συζητήθηκε ξανά – χωρίς να επιλυθεί – το θέμα που έχει δημιουργήσει η δημοτική αρχή Βλαχογιάννη στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ, με την παράνομη υφαρπαγή μέρους του μισθού τους και επιδομάτων επί ένα χρόνο. Σε αυτή τη συνεδρίαση, ο δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης σε ένα μέρος της τοποθέτησής του υπονόησε ότι η απούσα επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Πρωτολάτη (Πάρος ΑΞΙΑ) δεν έχει σταθερή θέση για το θέμα της ΔΕΥΑΠ.
Σε απάντηση αυτού του υπονοούμενου η παράταξη δημοσιοποίησε ανακοίνωση με το περιεχόμενο που ακολουθεί:

«Η Ανεξάρτητη Παράταξη ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν την εκφράζουν τα σενάρια  ανώνυμου τοπικού  μπλογκ  , αναφορικά με τις  θέσεις της  για την  υπάρχουσα  εδώ  και καιρό ,  οικονομική  και   πολιτική   κρίση   της ΔΕΥΑΠ  του Δήμου Πάρου,   αλλά και  για  την υφέρπουσα  βαθιά  ρήξη   εργαζομένων  και Προέδρου  ΔΕΥΑΠ, όπως άλλωστε έχουμε επισημάνει. Η θέση της παράταξης σχετικά με τα  προβλήματα που τελευταία  προστέθηκαν στην πολύπαθη επιχείρηση του Δήμου Πάρου,  καθώς  και για την διοίκηση της από τον Πρόεδρο  αυτής, είναι  απλή και ξεκάθαρη. Είναι  αυτή που εκφράστηκε κατά την συνεδρίαση  της  10ης Δεκεμβρίου 2012  του Δημοτικού Συμβουλίου, από την επικεφαλής της παράταξής μας  κ. Γρηγορία Πρωτολάτη.

Πιο συγκεκριμένα :
diafimisi_entipa_mikro_1Α) Η ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ ψήφισε σύσσωμη για  την καταβολή στους  εργαζομένους  της ΔΕΥΑΠ ,  των  μη νομίμως παρακρατηθέντων  ποσών του μισθού  τους από τον Πρόεδρο  της ΔΕΥΑΠ  Β) Ζήτησε  την παραίτηση  του Προέδρου  του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης  γιατί πιστεύουμε : 1) ότι  με δική του ευθύνη έχουν διαρραγεί ανεπανόρθωτα οι αρμονικές σχέσεις που πρέπει να διέπουν κάθε διοίκηση με τους εργαζομένους της επιχείρησης.
2) ότι  με τις άστοχες ενέργειες του προξένησε βλάβη στα οικονομικά της επιχείρησης, με αποτέλεσμα  να κληθούν αύριο οι πολίτες της Πάρου να πληρώσουν  το οικονομικό έλλειμμα που δημιουργείται.

Όσον  αφορά τον  κ. Βλαχογιάννη, του επισημαίνουμε, ότι  η παράταξή μας  από την αρχή ως το τέλος είχε και έχει  για την κρίση στην ΔΕΥΑΠ  πάντα την ίδια άποψη, όπως αυτή άλλωστε έχει καταγραφεί  επίσημα στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης και 18ης Δεκεμβρίου 2012. Ας εξηγήσει  λοιπόν ο κ.  Βλαχογογιάννης  στον Παριανό λαό την αλλαγή  στάσης του απέναντι στον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Π  μεταξύ των δύο παραπάνω συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.  Γιατί άραγε  από μαινόμενος κατήγορος στην πρώτη συνεδρίαση, έγινε ξαφνικά υποτακτικός υπερασπιστής του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Π στη δεύτερη συνεδρίαση;  O νοών νοείτο!»

Η επικεφαλής της Παράταξης
Γρηγορία Πρωτολάτη