Η συζήτηση για τη στρατηγική τουρισμού ανοίγει πληγές για την εποχή Κόκκινου στην Περιφέρεια και τα 2 και πλέον εκατομμύρια που είχαν δαπανηθεί μέσα σε δύο χρόνια

kokkinos_istoselida

Π. Χρυσαφίδης: «Αντί τίτλου: Το Portal Τουριστικής Προβολής περιόδου 2004-2009 όπως εμφανίζεται σήμερα στη διεύθυνση dreamislands.com.gr»

Το γάντι σήκωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» (ΣΥΡΙΖΑ) του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Παύλος Χρυσαφίδης, στις χθεσινές προκλήσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χ. Κόκκινου του συνδυασμού «Νέα Εποχή για τα Νησιά μας» (ΝΔ).
Θυμίζουμε ότι ο ιστότοπος μας από τις 15|12 μεταδίδει όλες τις ειδήσεις που αφορούν τη συνεδρίαση της που έγινε εκείνη την ημέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ρόδου, διότι αφορούσε τη στρατηγική τουρισμού για όλα τα νησιά του Νότιου Αιγαίου (άρα την Πάρο και την Αντίπαρο), όπως αποφάσισε να την εισηγηθεί και να την ψηφίσει…
diafimisi_entipa_mikro_1….η διοίκηση της Περιφέρειας, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης τουριστικής πολιτικής κ. Φτακλάκη και ο Περιφερειάρχης Γ. Μαχαιρίδης (ΠΑΣΟΚ).
Ο κ. Κόκκινος στην επίμαχη συνεδρίαση επικρίθηκε από τους συνδυασμούς άλλους συνδυασμούς της μειοψηφίας. Αυτό έγινε διότι κατά την εποχή που ο κ. Κόκκινος ήταν διορισμένος Περιφερειάρχης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του 2004 εκτιμήθηκε ότι «κατανάλωσε» πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ με πρόσχημα την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το επιχείρημα συνδεόταν με το υπονοούμενο ότι κάτι παρόμοιο προσπαθεί να κάνει τώρα η διοίκηση Μαχαιρίδη.
Ο κ. Κόκκινος σε αυτή την κριτική απάντησε με την ανακοίνωση που δημοσιεύσαμε εχθές (Δείτε εδώ: http://wp.me/pU7eZ-4gG | και για όλο το θέμα δείτε και αυτά: http://wp.me/pU7eZ-4f2 | http://wp.me/pU7eZ-4fz | http://wp.m/pU7eZ-4fDhttp://wp.me/pU7eZ-4fO  |   http://wp.me/pU7eZ-4gm | http://wp.me/pU7eZ-4hZ ).

Έτσι, φτάσαμε να απαντά σήμερα στην πρόκληση Κόκκινου, ο Π. Χρυσαφίδης, ο οποίος παραθέτει και ένα δείγμα από την εποχή της «τουριστικής πολιτικής» Κόκκινου, αφού επισυνάπτει στην ανακοίνωσή του την εικόνα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που είχε φτιαχτεί στην εποχή του πρώην Περιφερειάρχη και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ακολουθεί το κείμενο Χρυσαφίδη για τον Χ. Κόκκινο και σχετικά αιτήματα που κατέθεσε στη σημερινή πλειοψηφία της Περιφέρειας:

Ο κ. Π. Χρυσαφίδης

Ο κ. Π. Χρυσαφίδης


Δήλωση Χρυσαφίδη:

«Επιστρέφουμε τους «λεονταρισμούς» και τους λοιπούς χαρακτηρισμούς περί «λαγών» στο στέλεχος της Ν.Δ. κ. Χ.Κόκκινο και τον καλούμε, αντί γενικόλογων δελτίων τύπου, να ενημερώσει τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου πού δαπανήθηκαν τα περισσότερα από 2 εκ. ευρώ της Τουριστικής Προβολής στη διάρκεια της θητείας του και ποιο το αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά τα «συγκεκριμένα έργα και δράσεις» με τα οποία ο κ. Κόκκινος -κατά δήλωσή του- και οι συνεργάτες του «βελτίωσαν τη ζωή των μόνιμων κάτοικων» στα νησιά, η πραγματικότητα -δυστυχώς για τους νησιώτες- τον διαψεύδει οικτρά. Σίγουρα θα διαψεύσει και όσους σήμερα «σχεδιάζουν» με ανάλογο τρόπο χωρίς να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα των μόνιμων κατοίκων και πιστεύουν ότι η ανάπτυξη μπορεί να επέλθει ερήμην των πολιτών, με αυτό το ακτοπλοϊκό, με αυτές τις δομές υγείας, με αυτά τα σχολεία, με απασχόληση χωρίς δικαιώματα, με fast track εκποιήσεις, με ελαστικοποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, με καταργημένες ή τραγικά υποστελεχωμένες υπηρεσίες … στη χώρα του μνημονίου».

Αίτημα αποστολής στοιχείων έργου «Τουριστική Προβολή της ΠΝΑ» περιόδου 2004-2009 (σ.σ: εποχή Κόκκινου).

 Κύριε Περιφερειάρχη,

Σε συνέχεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου (15/12/2012) σχετικά με το θέμα της Στρατηγικής της ΠΝΑ για τον Τουρισμό, παρακαλούμε όπως μας αποσταλούν τα πλήρη στοιχεία που διαθέτετε για το έργο  «Τουριστική Προβολή ΠΝΑ» περιόδου 2004-2009.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό»

Παύλος Χρυσαφίδης
Νεκτάριος Σαντορινιός