Το ΚΚΕ Πάρου για το εμπόριο

kke

Με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση της Γραμματέα του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα με το Δ.Σ της ΕΣΕΕ (τριτοβάθμιο όργανο εμπορίου) η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ Πάρου δημοσιοποίησε τις δικές τις εκτιμήσεις για τον κλάδο, με την ανακοίνωση που ακολουθεί:

diafimisi_entipa_mikro_1Φορολογικό και ωράριο θα εξοντώσουν τους «μικρούς».
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συνάντηση με εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΣΕΕ ήταν ο πρόεδρός της Β. Κροκίδης και στη συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα του νέου φορολογικού και της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, που προωθεί η συγκυβέρνηση. Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πέρα από τις γενικότερες θέσεις που έχουμε για τα προβλήματα των αυτοαπασχολουμένων, ιδιαίτερα για τους μικρούς, στην περίοδο που διανύουμε συγκεντρώνουμε την προσοχή μας σε δύο πολύ βασικά προβλήματα. Το ένα είναι το φορολογικό και το άλλο είναι η διάθεση που υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης και της μεγάλης καπιταλιστικής ιδιοκτησίας να επικρατήσει ωράριο ζούγκλας. Ολες τις μέρες να είναι τα μαγαζιά ανοιχτά, όχι για να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές, αλλά κυρίως για να συγκεντρωθεί ο τζίρος σε πολύ λιγότερα χέρια.

Φορολογικό και ωράριο, πέρα από όλα τα άλλα πάγια προβλήματα των μικρών επιχειρηματιών, θα λειτουργήσουν κυριολεκτικά εξοντωτικά και θα επιταχυνθεί η συγκέντρωση στα χέρια λίγων και του τζίρου, και του εμπορίου, και των προϊόντων και τα λοιπά. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει κοινός αγώνας ανάμεσα στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και τους εργατοϋπάλληλους, με δεδομένο ότι όταν πλήττονται οι εργατοϋπάλληλοι πλήττονται και τα μικρά μαγαζιά και όταν πλήττονται και τα μικρά μαγαζιά χτυπιούνται και οι εργατοϋπάλληλοι.

Πρέπει να διαμορφωθεί ένα κοινό αγωνιστικό πλαίσιο, με δυναμικές και ουσιαστικές μορφές πάλης, ούτως ώστε να αντιταχθεί ένα ευρύτερο μέτωπο εναντίον αυτών των επιλογών, οι οποίες δυστυχώς είναι επιλογές που προϋπήρξαν της κρίσης. Η κρίση επιταχύνει την προώθησή τους και γενικότερα στο πλαίσιο της Ευρώπης και ιδιαίτερα στην Ελλάδα επιταχύνονται λόγω του μεγάλου αριθμού των αυτοαπασχολουμένων».

Κ.Ο.Β ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.
18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 201