Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου 18|12 | Εξελίξεις στο θέμα των παράνομων παρακρατήσεων από μισθούς και επιδόματα εργαζομένων ΔΕΥΑΠ

 

dim_sym_parou

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πάρου στην οποία συζητήθηκε ξανά το ζήτημα της παράνομης παρακράτησης μισθών και επιδομάτων από τους υπάλληλους της ΔΕΥΑΠ. Στην υπόθεση αυτή δεν έχει ακόμα δοθεί λύση. Ο Δήμαρχος Πάρου Χρ. Βλαχογιάννης δήλωσε….
diafimisi_entipa_mikro_1
….ότι πρέπει τα χρήματα να επιστραφούν στους εργαζόμενους (κάτι που θυμήθηκε μετά από ένα χρόνο και μόνο υπό την απειλή εμπλοκής της δικαιοσύνης) , αλλά την ίδια στιγμή δήλωσε ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Στ. Φραγκούλης είναι πολύ καλός πρόεδρος και συνεπώς, δεν πρέπει να αντικατασταθεί (;;;;).

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων που μίλησαν, είπαν ότι το οικονομικό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που έχει επιφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ στην επιχείρηση. Σχεδόν κανένας υπάλληλος δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί του, η επιχείρηση δεν μπορεί να δώσει πίσω τα χρήματα που τους στέρησε με παράνομη απόφαση γιατί δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, τα χρήματα αυτά λείπουν από τους εργαζόμενους τώρα στις γιορτές και κανένας δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες γι’ αυτά τα πράγματα.
Ζήτησαν την αντικατάσταση του, προκειμένου να αποκατασταθεί το κλίμα στην επιχείρηση και η εταιρεία να προχωρήσει μπροστά. Επίσης, ζήτησαν άμεση σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ για να αποκατασταθούν οι μισθοί τους πριν την είσοδο του 2013 προκειμένου να μην περικοπούν οι μισθοί τους με το μνημόνιο 3 από το ποσό που βρίσκονται σήμερα, αλλά από το υψηλότερο στο οποίο βρίσκονταν πριν τους περικόψει παράνομα ο πρόεδρος της εταιρείας πέρσι.

Η παράταξη μείζονος μειοψηφίας «Πάρος ΑΞΙΑ» δια του Γ. Μπαφίτη (απουσίαζε η επικεφαλής Γρ. Πρωτολάτη) υπενθύμισε ότι είχε ζητήσει από το προηγούμενο συμβούλιο την παραίτηση Φραγκούλη. Υπογράμμισε την επιχείρηση «κουκούλωμα» που προσπαθεί να εφαρμόσει η διοίκηση στην περίπτωση της ΔΕΥΑΠ. Το είπε αυτό με βάση του ότι στο δημοτικό συμβούλιο της 10|12 που είχε γίνει για το θέμα, η πλειοψηφία του Δήμου είχε αδειάσει τον κ. Φραγκούλη ο οποίος είχε εμείνει στις αποφάσεις του να μην αποκαταστήσει τους μισθούς που παράνομα είχε περικόψει εδώ και ένα χρόνο. Στο σημερινό συμβούλιο ο δήμαρχος είχε υιοθετήσει την τεχνική Φραγκούλη να αποδώσει το πρόβλημα στο προβληματικό Κράτος!!!!

Η παράταξη της μειοψηφίας ΚΕΠ (Κίνηση Ενεργών Πολιτών) με επικεφαλής τον Μ. Ισιγώνη ζήτησε απερίφραστα να αντικατασταθεί ο πρόεδρος της επιχείρησης, με όλα τα προβλήματα που έχει επιφέρει, ενώ καταλόγησε βαριές ευθύνες στην πλειοψηφία του Δήμου Πάρου και στον δήμαρχο ο οποίος «κάλυπτε» επί ένα χρόνο τις αποφάσεις Στ. Φραγκούλη.

Η έκπληξη

Ο Στ. Φραγκούλης δεν εμφανίστηκε στη συνεδρίαση. Αντί αυτού, διαβάστηκε μία επιστολή του με την οποία προσπαθούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με ένα «κακό θέατρο» που η αντιπολίτευση καταλόγισε στην πλειοψηφία του Δήμου και τον δήμαρχο.
Στο κείμενο ο Στ. Φραγκούλης έγραφε ότι τελικά άλλαξε γνώμη και ότι θα αποκαταστήσει τμηματικά τους μισθούς που περιέκοψε παράνομα.
Απέδωσε το πρόβλημα στο κακό κράτος, μία υπάλληλο που είχε πάει για σεμινάρια και διάφορα άλλα που έκαναν όλους να γελούν στην αίθουσα.
Δεν γελούσαν οι εργαζόμενοι όμως, που βρέθηκαν για μία ακόμη φορά στη συνεδρίαση να γυρεύουν το δίκιο τους. Ένας από αυτούς είπε ότι ο Στ. Φραγκούλης με την επιστολή του «δουλεύει» τον κόσμο και την Παριανή κοινωνία. Οι υπάλληλοι συνεχίζουν να βασανίζονται επί ένα χρόνο, χωρίς κανενός να ιδρώνει το αυτί του. Χωρίς κανένας να αναλαμβάνει την ευθύνη. Χωρίς κανένας να ντρέπεται.