Συνάντηση Μαχαιρίδη με Μανιτάκη για τη διαθεσιμότητα στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κυρίους Αντώνη Μανιτάκη και Δημήτρη Στεφάνου, συναντήθηκε σήμερα 18|11 ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης ο οποίος τους εξέθεσε αναλυτικά τις οριακές συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί η ήδη υποστελεχωμένη Περιφέρεια, μετά μάλιστα και την πρόσφατη απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα δέκα οκτώ υπάλληλοι νευραλγικών υπηρεσιών, τονίζοντας τον κίνδυνο αυτές εκ των πραγμάτων…
diafimisi_entipa_mikro_1
…να κλείσουν. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να εξαιρεθεί το Νότιο Αιγαίο με τις πολλές ιδιαιτερότητες από το μέτρο της διαθεσιμότητας,  και να συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει η αποψίλωση του θεσμού σε μια ευαίσθητη από κάθε άποψη νησιωτική περιοχή, όπως επίσης και άλλων δομών όπως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του Πανεπιστημίου Αιγαίου κλπ.

Οι κ.κ. Μανιτάκης και Στεφάνου αναγνώρισαν τα προβλήματα και τις παρενέργειες που προκύπτουν για μια νησιωτική περιφέρεια από την έλλειψη προσωπικού, διαβεβαιώνοντας τον κ. Μαχαιρίδη ότι θα εξετάσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις που τους έθεσε υπόψη, σημειώνοντας πως πριν από την οποιαδήποτε απόφασή τους θα προηγηθεί η διαδικασία αξιολόγησης του συνόλου των υπηρεσιών, των δομών και του προσωπικού του ευρύτερου και στενότερου δημόσιου τομέα.