Χ. Κόκκινος | Η θέση της αντιπολίτευσης (ΝΔ) για τη στρατηγική τουρισμού στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

kokkinos2

Από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Χ. Κόκκινο, δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα (17|12) η θέση του για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 15|12 για την τουριστική πολιτική, όπως της εισηγήθηκε η διοίκηση της Περιφέρειας. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο (15-12-2012) εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (με ψήφους της Περιφερειακής Αρχής και της Μείζονος Μειοψηφίας) η «Στρατηγική της ΠΝΑ για τον Τουρισμό και το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης της Τουριστικής Προβολής της ΠΝΑ».

Η περιφερειακή παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ  , με διαρκείς ανακοινώσεις της και με την πρωτοβουλία που πήρε εδώ και έξι μήνες, ζήτησε να συζητηθεί και να οργανωθεί από την ΠΝΑ η Τουριστική Προβολή των νησιών μας , να αξιοποιηθούν άμεσα τα 3,85 εκ. ευρώ που παραμένουν αδιάθετα και να εκπονηθεί η στρατηγική για τη ΄΄βαριά΄΄ βιομηχανία του Αιγαίου. Ψήφισε το προτεινόμενο Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης στο οποίο προστέθηκαν  οι diafimisi_entipa_mikro_1απόψεις της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ και ζήτησε το Σχέδιο να προσαρμόζεται και να αλλάζει όταν είναι ανάγκη.

Ο Τουρισμός στηρίζεται στην οργάνωση, την ευελιξία , τη διαφάνεια και τη συλλογική προσπάθεια. Επίσης ζήτησε να επισπευτούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των χρημάτων του ΕΣΠΑ για την Τουριστική Προβολή, ενώ εκφράσαμε τη διαφωνία μας για το λογότυπο (brand name) της ΠΝΑ που εμφάνισε η κα Φτακλάκη, διότι είναι ασαφές και ΄΄εμποδιζει΄΄ τη συνέχεια της εθνικής και περιφερειακής προσπάθειας για τον Τουρισμό.

Είναι κοινωνική και αναπτυξιακή απαίτηση να περάσει η περιφερειακή αρχή  από τη θεωρία στην πράξη. Οι νησιώτες μας περιμένουν χειροπιαστά αποτελέσματα και βαρέθηκαν τις ατελείωτες συζητήσεις. Είναι η ώρα των έργων.
Τέλος η παράταξη μας με επόμενο δελτίο τύπου, θα απαντήσει στην επίθεση που δέχθηκε από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στο περιφερειακό συμβούλιο, μόνιμους εκφραστές της άρνησης και της παραπληροφόρησης».