Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου | Σχόλιο για τη στρατηγική τουρισμού | Καταγγελία για τον Μαχαιρίδη με αφορμή την Πάρο

logo_laiki_sispirosi_notiou_aigaiou

Από το συνδυασμό την μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου «Λαϊκή Συσπείρωση» (στηρίζεται από το ΚΚΕ) δημοσιοποιήθηκε η ανακοίνωση που ακολουθεί σχετικά με τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15|12 (βλέπε σχετικές αναρτήσεις του ιστότοπου μας). Η συγκεκριμένη παράταξη σχολιάζει τη μελέτη που παρουσίασε η διοίκηση της Περιφέρειας (Μαχαιρίδης) για την τουριστική ανάπτυξη στα νησιά μας. Επίσης, καταγγέλλει τη διοίκηση της Περιφέρειας ότι δεν δέχθηκε να συζητηθεί το θέμα για την διαμαρτυρία που είχε γίνει στην Πάρο για την κατάσταση του Κέντρου Υγείας την προηγούμενη ημέρα 14|11:

«Οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Ν. Αιγαίο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 15-12-2012 στη Ρόδο, σχετικά με τα ζητήματα του Τουρισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, τονίζουν τα έξης:
diafimisi_entipa_mikro_1Η παρουσίαση της στρατηγικής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τον Τουρισμό κ του επιχειρησιακού σχεδίου. Δράση της Τουριστικής Προβολής για το 2013-2014 δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στον κλάδο του τουρισμού – επισιτισμού, ούτε και την ανάγκη για διακοπές των λαϊκών στρωμάτων που στενάζουν κάτω από τα βάρη, με τους φόρους – χαράτσια, μείωση εισοδημάτων που επιβάλει η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ η ΕΕ γιατί:

Η πολιτική επιλογή της Περιφερειακής Αρχής  και για το Θέμα του Τουρισμού, είναι ραμμένη και κομμένη στις αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Βλέπουν τον τουρισμό ξεκομμένο από την υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα στα νησιά, και μάλιστα όταν τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην νοτιοανατολική μεσόγειο γιατί απλά στοχεύουν στον τουρισμό πολυτελείας, στον τουρισμό για οφέλη στους μεγαλοξενοδόχους στα μεγάλα τουριστικά γραφεία και στους εφοπλιστές. Άλλωστε, μόνο μια ματιά να ρίξουμε στην σεζόν που πέρασε θα διαπιστώσουμε, πόσα μαγαζιά του χώρου έκλεισαν με ποιες άθλιες συνθήκες δουλεύουν οι εργαζόμενοι, την αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, που κάνουν αδύνατες τις διακοπές έστω και λίγων ημερών για τα λαϊκά στρώματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι: Η πρόσβαση στις διακοπές, στον τουρισμό είναι δικαίωμα για κάθε εργαζόμενο-συνταξιούχο νεολαίο. Αυτό προϋποθέτει ενίσχυση και όχι κατάργηση του κοινωνικού τουρισμού και φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Με τέτοιο εγχώριο λαϊκό τουρισμό, μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και οι χιλιάδες μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις στα νησιά και όχι με τον τουρισμό των κρουαζιερόπλοιων, που δεν αφήνουν σχεδόν τίποτε στην ντόπια μικρή, οικονομική δραστηριότητα, στον χώρο του τουρισμού- επισιτισμού.

Επίσης η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την Περιφερειακή Αρχή  γιατί δεν δέχθηκε να μπει σε συζήτηση το ψήφισμα των μαζικών φορέων και κατοίκων της Πάρου, για την δραματική κατάσταση της Υγείας στο νησί, ψήφισμα που εγκρίθηκε στην μεγάλη συγκέντρωση του Παριανού λαού, στην Πάρο στις 14-12-2012″.