Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πάρου – Αντιπάρου για το Κέντρο Υγείας

IMG_2122

Στις 11:30 σήμερα το πρωί ξεκίνησε η εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας Πάρου – Αντιπάρου για την υποβάθμιση της ποιότητας υπηρεσιών στο τομέα της δημόσιας υγείας στα νησιά μας. Έλλειψη γιατρών, έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, έλλειψη υπαλλήλων ΕΚΑΒ, έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής είναι τα προβλήματα που απασχολούν καθημερινά όσους έχουν επαφή με την μονάδα των νησιών μας.

Γι’ αυτά τα ζητήματα…
diafimisi_entipa_mikro_1
…εκπρόσωποι των διοργανωτών ενημέρωσαν με ομιλίες τους πολλούς πολίτες που παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση. Κεντρικός ομιλητής από μέρους των διοργανωτών, δηλαδή των συλλόγων του νησιού, είχε ορισθεί να είναι ο Σ. Χουλιάρας εξαιτίας αιφνίδιας ασθένειας του π. δημάρχου Πάρου Κ. Αργουζή ο οποίος είχε αναλάβει από την αρχή του Χειμώνα την θέση του προέδρου της επιτροπής οργάνωσης διεκδίκησης.

Ο Σ. Χουλιάρας χώρισε την ομιλία του στο ενημερωτικό σκέλος, αφού όλοι οι πολίτες δεν γνωρίζουν που παρευρέθηκαν δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της σταδιακής κατάρρευσης των τελευταίων ετών του Κέντρου Υγείας, καθώς και στο σκέλος των αιτημάτων και της αιτιολόγησης των αιτημάτων. Εξήγησε πόσα χρήματα έχουν πληρώσει και πληρώνουν οι Παριανοί για τη δημόσια υγεία του νησιού, ενώ αναφέρθηκε και για τις πολυδάπανες προσφορές, όπως την αγορά του υγειονομικού αεροσκάφους και την γενικότερη υποστήριξη του Βελέντζειου ιδρύματος προς το Κέντρο Υγείας Πάρου.

IMG_2141Στην εκδήλωση παρευρέθηκε με σύσσωμο τον κλήρο ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ο οποίος απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους για να δηλώσει τη συμπαράσταση και συμπαράταξη του, ενώ ζήτησε από όλους τους πατέρες από τις εκκλησίες όλης της Πάρου να υπογράψουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας. Στην εκδήλωση μίλησαν και δύο μαθητές (κ. Νίκας Λύκειο Παροικιάς και κ. Βελέντζας από Νάουσα) οι οποίοι υπογράμμισαν την υποστήριξη από την πλευρά της νεολαίας στο πρόβλημα του τομέα υγείας των νησιών μας.
Επίσης, μίλησαν οι δήμαρχοι Πάρου και Αντιπάρου, καθώς και ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων κ. Παπανικολάου.
Το ψήφισμα της εκδήλωσης που τις επόμενες ημέρες θα πάει αντιπροσωπεία Παριανών στην Αθήνα ανέγνωσε η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων  Πάρου – Αντιπάρου. Στη συνέχεια το υπέγραψαν πάρα πολλοί πολίτες.
Από τους διοργανωτές δηλώθηκε ότι θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις με σκοπό την επίτευξη των σκοπών των κινητοποιήσεων.

Στο περιθώριο

Ο κεντρικός ομιλητής Σ. Χουλιάρας αναφέρθηκε στο θέμα που ανέδειξε ο ιστότοπος μας https://parosantiparos.wordpress.com στις 13|11 σχετικά με το ότι την παραμονή της εκδήλωσης διαμαρτυρίας στην Πάρο, με ανακοίνωση του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η αγορά ασθενοφόρων για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Δύο από αυτά θα διατεθούν στην Πάρο. Ο ιστότοπος μας είχε σχολιάσει την συγκεκριμένη ανακοίνωση του Περιφερειάρχη, αφού είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσουν τα υπάρχοντα ασθενοφόρα.
Δείτε εδώ:  http://wp.me/pU7eZ-4d9

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και μίλησε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιος. Ήταν ο μόνος εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου που βρέθηκε στην εκδήλωση.

φωτογραφία (2)