Οι Εμπορικοί Σύλλογοι διαμαρτύρονται και στις Κυκλάδες για την αργία της Κυριακής

louketo_magazi_large

Tα διοικητικά Συμβούλια των Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων, οι εκπρόσωποι των συλλόγων στην ομοσπονδία και την Συνομοσπονδία, θα συνεδριάσουν (με τηλεδιάσκεψη) σήμερα Τετάρτη 12-12-2012  στις 20.00 περίπου στα γραφεία των νησιών,  Σύρο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Μήλο, Άνδρο, Τήνο. Βασικό θέμα συζήτησης. : ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ τις Κυριακές. Στη συνέχεια…
diafimisi_entipa_mikro_1
…παρατίθεται η μέχρι τώρα επίσημη θέση για το θέμα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αθηνών Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε πλέον όλοι, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση για το συγκεκριμένο θέμα, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης εξήγγειλε χθες το άνοιγμα όλων των καταστημάτων κάτω των 250 τμ τις Κυριακές. Η ΕΣΕΕ, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που ζήτησε πάση θυσία διαφύλαξη της Κυριακής αργίας, αντέδρασε άμεσα απέναντι σε αυτές τις εξαγγελίες με Δελτίο Τύπου, με επιστολές διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ανάπτυξης ζητώντας άμεση απόσυρση της σχετική διάταξης και επείγουσες συναντήσεις με τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς. Ωστόσο, σε αυτήν την μάχη υπέρ πάντων, χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων σας.  Όλες οι Ομοσπονδίες και οι Εμπορικοί Σύλλογοι της χώρας πρέπει να κατακλύσουν το Υπουργείο Ανάπτυξης με επιστολές διαμαρτυρίας και παράλληλα να ζητήσουν επιτακτικά από τους τοπικούς βουλευτές να μην υιοθετήσουν με κανένα τρόπο το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Για την υποβοήθησή σας στο έργο αυτό, σας στέλνουμε το σχέδιο νόμου που έδωσε ο Υπουργός στην δημοσιότητα (η διάταξη που αφορά στις Κυριακές είναι το άρθρο 6), μαζί με ένα κείμενο έξι θέσεων για ποιο λόγο δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή. Παρακαλούμε, τις σχετικές επιστολές και άλλες ενέργειές σας να τις κοινοποιήσετε στην ΕΣΕΕ.  Και αυτή τη φορά, η ισχύς εν τη ενώσει και η συλλογική δράση όλων μας θα αποτρέψει τα όποια σχέδια εξυφαίνονται για την απορρύθμιση της αγοράς και την διασάλευση της αργίας της Κυριακής».