Οι γονείς στις κινητοποιήσεις για το Κέντρο Υγείας Πάρου

diadilosi_paros_21.03.12

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου – Αντιπάρου δημοσιοποίησαν ανακοίνωση με την οποία καλούν τα μέλη της σχολικής κοινότητας των νησιών μας να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στα νησιά μας. Θυμίζουμε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14|12 στις 11:00 έξω από το Κέντρο Υγείας Πάρου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
diafimisi_entipa_mikro_1«Αγαπητοί μας γονείς,
Αγαπημένα μας παιδιά,
Φίλοι εκπαιδευτικοί,
Συμπολίτες & συμπολίτισσες της Πάρου,

Αυτό που βιώνουμε όλοι μας ανεξαιρέτως στο χώρο της  Δημόσιας Υγείας στην Πάρο, είναι όχι μόνο επικίνδυνο για εμάς και τα παιδιά μας, αλλά απόλυτα προκλητικό και βάρβαρο. Πάνω απ΄ όλα όμως, είναι απροκάλυπτα ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ!

Ούτε ευθυνόμαστε γι αυτό, ούτε δώσαμε σε κανέναν την εξουσιοδότηση να παίζει με το ύψιστο κοινωνικό αγαθό της παροχής Δημόσιας Υγείας και να μας εμπαίζει, πότε με πολιτικάντικες υποσχέσεις και πότε με δικαιολογίες την οικονομική κρίση. Αντίθετα, οι πολίτες αυτού του νησιού, όπως όλος ο κόσμος της εργασίας και της δημιουργικής προσφοράς, έχουμε πληρώσει με ιδρώτα και αίμα το συνταγματικό μας δικαίωμα να έχουμε πρόσβαση στη δημόσια Υγεία. Δεν τους οφείλουμε τίποτα! Αυτοί μας χρωστούν εκείνα που μας αφαίρεσαν με το «έτσι θέλω». Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα, ούτε ψυχρό λογιστικό μέγεθος και δεν μπορεί να υποτάσσεται σε δημοσιονομικές λογικές δήθεν εξυγίανσης.
Όσο αυτοί θα μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς θα τους υπενθυμίζουμε ότι μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!

ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ  Μ Α Ζ Ι ΤΟ ΠΙΟ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ, ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥ,
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ & ΩΡΑ 11.00 Π.Μ.
Στον εξευτελισμό και την επιδεικτική αδιαφορία των «υπευθύνων», απαντάμε με Ενότητα, Περηφάνια, Αξιοπρέπεια και Αγωνιστικότητα».