10|12|12 | Άλλη μία μέρα παρακμής του δημοτικού συμβουλίου στα χρόνια που είναι δήμαρχος Πάρου ο Χρ. Βλαχογιάννης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην ιστορία θα μείνει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου που πραγματοποιήθηκε σήμερα 1o|12 για το χαμηλό της επίπεδο. Εκτός από κάποια διαδικαστικά θέματα, το δημοτικό συμβούλιο ασχολήθηκε με το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει ο Στ. Φραγκούλης Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής της οποίας επικεφαλής είναι ο δήμαρχος Χρήστος Βλαχογιάννης.

Θυμίζουμε και επισημαίνουμε:

diafimisi_entipa_mikro_1Ο Στ. Φραγκούλης πριν ένα χρόνο «κούρεψε» κατά το 1/3 τους μισθούς των εργαζόμενων της ΔΕΥΑΠ – έτσι, επειδή γούσταρε – με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αξιώνουν μετά από ένα χρόνο τα λεφτά τους πίσω και να μην τους τα δίνουν…
Αυτά τα χρήματα έχουν φτάσει τα 300 χιλιάδες ευρώ με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με ζημιά η ΔΕΥΑΠ, αφού πρέπει να βρει ρευστότητα για να τα αποδώσει, χωρίς να αναστείλει άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις της…
Εδώ και ένα χρόνο η εταιρεία υπολειτουργεί, αφού οι εργαζόμενοι έχουν αγανακτήσει με τη συμπεριφορά του προέδρου της επιχείρησης στην οποία εργάζονται, ο οποίος, καίτοι του επιδεικνύουν έγγραφα με τα οποία πέρα από κάθε αμφιβολία καταδεικνύεται το παράνομο των περικοπών που έχει επιβάλλει, εκείνος αρνείται πεισματικά να αποδώσει δικαιοσύνη, και να ανακαλέσει την απαράδεκτη και αψυχολόγητη ενέργεια του.

Στη σημερινή συνεδρίαση καταδείχθηκε ακόμη ένα πρόβλημα. Ότι εξαιτίας της εφαρμογής από την 1|01|13 των προβλέψεων του μνημονίου 3, οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΠ πρόκειται να υποστούν νέες μειώσεις στη μισθοδοσία τους, αυτή τη φορά νόμιμες.
Αυτές όμως θα γίνουν επί του ποσού που μειώθηκε παράνομα εδώ και ένα χρόνο από τον κ. Φραγκούλη και όχι επί του ποσού που θα έπρεπε να ανέρχεται κανονικά ο μισθός τους. Οπότε, η ζημιά από την αυθαιρεσία Στ. Φραγκούλη πρόκειται να πολλαπλασιαστεί.

Κάθε λογικός άνθρωπος θα υπέθετε ότι με όλα τα παραπάνω ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ θα αναγκαζόταν σήμερα από το δημοτικό συμβούλιο να ανακαλέσει την από έτους παράνομη απόφαση του. Όμως όχι. Μόνο το δημοτικό συμβούλιο Πάρου επί εποχής δημάρχου Χρήστου Βλαχογιάννη, έχει το προνόμιο να παρατείνει ξεδιάντροπα μία αδικία, εις βάρος εργαζόμενων και των οικογενειών τους οι οποίοι σε εποχές κρίσης, στερούνται ακόμη περισσότερο από την πολιτική διαστροφή των ανθρώπων του καθεστώτος το οποίο διοικεί το Δήμο Πάρου τα τελευταία χρόνια.

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο δεν προέκυψε λύση, όμως θα προκύψει τις ερχόμενες ημέρες. Θα προκύψει, διότι, η πολιτική ηγεσία του Δήμου γνωρίζει πως αν κάποιος εργαζόμενος «στραβώσει» και απευθυνθεί στη δικαιοσύνη με «ειδικό» τρόπο, τότε κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα υποστούν ποινικές συνέπειες, καθώς και αστικές συνέπειες. Ωστόσο, η απόφαση που θα έλυνε το πρόβλημα δεν ελήφθη σήμερα, διότι ο Χρ. Βλαχογιάννης δεν έχει το πολιτικό ανάστημα και κύρος να διοικήσει το Δήμο Πάρου ασκώντας πολιτική και γι’ αυτό προσπαθεί να επιβιώσει στην εξουσία ασκώντας παραπολιτική μέχρι αηδίας.
Αναλυτικό ρεπορτάζ με αποκαλύψεις για όλους και για όλα στο φύλλο της εφημερίδας μας «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» το προσεχές Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Προς τους εργαζόμενους…

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΠ δεν πρέπει να ανησυχούν. Σε λίγα 24ωρα το συγκεκριμένο πρόβλημα τους θα έχουν πάρει το δρόμο της επίλυσης. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να επαγρυπνούν καθημερινά, τουλάχιστον για όσο καιρό θα διοικεί το Δήμο ο Χρ. Βλαχογιάννης (ο οποίος τον τελευταίο χρόνο και σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο, κορόιδευε τους εργαζόμενους με απίθανα ψέματα).
Η εφημερίδα μας «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» και ο ιστότοπος μας «parosantiparos.wordpress.com» που ανέδειξαν το πρόβλημα τους, συγχαίρουν τους εργαζόμενους για τις προσπάθειες τους και κυρίως, αυτούς που με επιμονή και αξιοπρέπεια βοήθησαν τους συναδέλφους τους να «σηκώσουν κεφάλι» και να κερδίσουν δικαιοσύνη.