Ενόψει αλλαγών έγινε η ημερίδα για νησιωτικότητα και ακτοπλοία

 

Ο υπουργός κ. Μουσουρούλης

Ο υπουργός κ. Μουσουρούλης

Πραγματοποιείται σήμερα (10|12) από το πρωί στις εγκαταστάσεις συνεδρίων του ΟΛΠ στον Πειραιά, ειδική ημερίδα για τη νησιωτικότητα και την ακτοπλοία. Την ημερίδα είχε οργανώσει το υπουργείο Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής, ενόψει αλλαγών που πρόκειται να φέρει στο νομικό πλαίσιο που διέπει τον κλάδο της ακτοπλοίας, τη λιμενική πολιτική (αποκρατικοποιήσεις, παραχωρήσεις) δηλαδή, σε βασικά θέματα που αφορούν τα νησιά μας και τα συμφέροντα των πολιτών τους.

Στην ομιλία του…

diafimisi_entipa_mikro_1ο υπουργός Κ. Μουσουρούλης έδειξε το στίγμα των προθέσεων του και τόνισε:
«(…) Στόχος της σημερινής συνάντησης δεν είναι να τα επαναλάβουμε όλα αυτά για μια ακόμη φορά. Ορισμένοι δικαιολογημένα τα θεωρούν κοινοτυπίες. Ούτε σας καλέσαμε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μια ακόμη έκθεση ιδεών, διανθισμένη με κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις τυπικού χαρακτήρα. Ορισμένοι δικαιολογημένα μπορεί να το σκέφτηκαν.

 Στόχος μας δεν είναι απλά η διαμόρφωση μιας κοινής αντίληψης για το περιεχόμενο της νησιωτικής πολιτικής, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό δεν έχει πολλή μεγάλη αξία, αλλά, κυρίως, η συμβολή στην ανατροπή της παρούσας κατάστασης με στρατηγικό και θεσμικό τρόπο. Και πάνω από όλα με αυτοπεποίθηση, γιατί, κυρίες και κύριοι, η ηττοπάθεια μας έχει οδηγήσει στο να μην πιστεύουμε πια στις δυνατότητές μας και να τα περιμένουμε όλα από ένα από μηχανής Θεό ή από το κράτος (…)».

Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Πάρου δεν παρέστη στη συγκεκριμένη ημερίδα, διότι υπήρχε προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο για σήμερα το απόγευμα. Είχε εξουσιοδοτηθεί επιτροπή άλλων συμβούλων να συμμετέχει.