Ενοικιαζόμενα Δωμάτια – Υπουργείο Εργασίας | Δεν κατάφεραν τίποτα οι επιστολές για το ασφαλιστικό

tourism

Από το Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων «Μαντώ Μαυρογέννους» Παροικίας Πάρου δημοσιοποιήθηκε το υπόμνημα που είχε στείλει Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων στο αρμόδιο υπουργείο διά της Βουλής και του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα) για τα προβλήματα του κλάδου στον τομέα ασφάλισης, αλλά και τις απαντήσεις που δόθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας του οποίου επικεφαλής είναι ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός Γ. Βρούτσης.
Συγκεκριμένα δόθηκαν στη δημοσιότητα:
diafimisi_entipa_mikro_1α) την επιστολή των Συλλόγων Ενοικ/νων Δωματίων της Πάρου για το ασφαλιστικό προς τον Υπουργό Εργασίας και β) την απάντηση του Υπουργείου Εργασίας για το σχετικό θέμα.

Πατήστε εδώ: Ερώτημα_Συλλόγου_Μαντώς_Μαυρογέννους
Πατήστε εδώ: Απάντηση_Υπουργείου_Εργασίας

Συμπεράσματα

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση: «Ο Σύλλογος μας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια με ένα τετρασέλιδο υπόμνημα – αναφορά για να αναδείξει τις αδικίες από την εφαρμογή του άρθρου 32 του ν. 4075/2012 και να προασπείσει τα συμφέροντα των μελών του. Δυστυχώς όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου οι επιχειρηματίες που έχουν από 6 – 10 δωμάτια θα ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον Ο.Α.Ε.Ε. στην 1η ασφαλιστική κατηγορία με έκπτωση ποσοστού 30% στο ποσό αυτής. Η παραμονή των ανωτέρω προσώπων στην 1η ασφαλιστική κατηγορία του Ο.Α.Ε.Ε. με ή χωρίς έκπτωση και η μετάταξη τους ανά τριετία στην ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία εξαρτάται από το ύψος του εισοδήματός τους».