ΚΚΕ Πάρου | Με το νέο φορολογικό νόμο, πάλι οι «μικροί»» θα την πληρώσουν

kke_ell_perisos

Με αφορμή τη φημολογία για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ δημοσιοποίησε την ανακοίνωση που ακολουθεί:
diafimisi_entipa_mikro_1» Νέα αύξηση στο τέλος επιτηδεύματος που πληρώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι.
Μακραίνει η λίστα με τα χαράτσια.

«Είτε μας αρέσει,είτε όχι πρέπει να φέρουμε νέα έσοδα». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Σε αυτό το πλαίσιο και στη λογική των λεγόμενων ισοδύναμων μέτρων, η αντιλαϊκή λίστα μακραίνει καθημερινά με νέα ασήκωτα χαράτσια.

Ξανά στο στόχαστρο μπαίνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές:

  • Το «τέλος επιτηδεύματος»,το χαράτσι που πληρώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι, ανεβαίνει σε νέα εξουθενωτικά επίπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτινάσσεται τουλάχιστον στα 650 ευρώ, με προοπτική να «κλειδώσει»και στα 700 ευρώ το χρόνο, από τα 500 ευρώ σήμερα. Ανάγλυφα προκύπτει η επιλογή για τη βίαιη έξοδο αυτοαπασχολούμενων και μικροεπιχειρηματιών από το πεδίο της «ανταγωνιστικότητας»και για τη συγκέντρωση της πίτας από τα μονοπώλια και τους ισχυρούς επιχειρηματικούς Ομίλους. Με το συγκεκριμένο μέτρο δίνουν συνέχεια στα προηγούμενα όπως στο χαράτσι 26% από το φόρο εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων. Επίσης στην κατάργηση του αφορολόγητου των παιδιών και των ελαφρύνσεων για τις δαπάνες που αφορούν σε στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης.
  • Για τις εταιρείες(νομικά πρόσωπα)το τέλος επιτηδεύματος διαμορφώνεται στα 900 ευρώ(από 500 ευρώ).Είναι φόρος που θα τον πληρώνει κάθε επιχείρηση, ανεξάρτητα από μέγεθος και τζίρο,είτε έχει 1 εργαζόμενο είτε είναι Ανώνυμη Εταιρεία!!! Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και η κυβερνώσα «Αριστερά»ΔΗΜ.ΑΡ, ενώ κάθε μέρα στα τηλεπαράθυρα σφάζονται ότι δήθεν ενδιαφέρονται για τα «μεσαία στρώματα»,στα οβάλ γραφεία τους ετοιμάζουν την εξόντωσή τους. Οσοι ακόμα τρέφουν αυταπάτες ότι «κάτι θα κάνουν στο τέλος και για μας»ότι «…δεν μπορεί… που θα μας φτάσουν;» πλανώνται πλάνην οικτρά. Αυτοί δουλεύουν βάσει οργανωμένου σχεδίου. Ηλθε η ώρα, εμείς οι πολλοί, να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας για να τους ανατρέψουμε.Στο σημείο που είμαστε μερεμέτια δεν χωράνε…μόνο με γκρέμισμα σώζεται η κατάσταση.

Κ.Ο.Β. ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012