Τώρα σωθήκαμε!!! | Νεότερα από την κ. Φτακλάκη δια μέσω Κ. Μπιζά

perifereia_notiou_aigaiou_-_logo
Με νεότεραη ανακοίνωση ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μπιζάς νας ενημέρωσε για τις απόψεις της αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κ. Φτακλάκη σχετικά με τις διαμαρτυρίες από την πλευρά του Δήμου Πάρου για διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και την παράληψη της Εκατατονταπυλιανής από την καμπάνια της Περιφέρειας για τον θρησκευτικό τουρισμό. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Σχετικά με τον θρησκευτικό χάρτη των Κυκλάδων και τα όσα γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες, δηλαδή εάν το Πανορθόδοξο Μνημείο της Παναγίας Εκατονταπυλιανής περιλαμβάνεται σε αυτόν, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Φτακλάκη με σημερινή της επιστολή προς τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής Πάρου, την οποία μου κοινοποίησε, αναφέρει σχετικά με τον θρησκευτικό χάρτη τα παρακάτω:
«Αναφορικά με τον θρησκευτικό χάρτη των Κυκλάδων , θα ήθελα να σας ενημερώσω πως εάν είχε εκδώσει τέτοιο έντυπο παλαιότερα η Νομαρχία εμείς δεν είχαμε κάποια εμπλοκή, καθώς επίσης και να σας διαβεβαιώσω πως στους θρησκευτικούς χάρτες που σχεδιάζει να δημιουργήσει επί του παρόντος η ΠΝΑ , οπωσδήποτε θα συμπεριληφθεί ένα τόσο σημαντικό μνημείο όπως η Εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής όπως και άλλα θρησκευτικά μνημεία των υπολοίπων νησιών, μετά από συνεννόηση φυσικά με τους επιμέρους Δήμους».
Θεωρώ ότι το σχετικό περιεχόμενο της απάντησης της κ. Αντιπεριφερειάρχη είναι σεβαστό και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Αναμένουμε τις ενέργειες αλλά και τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η ΠΝΑ με την δημιουργία των θρησκευτικών εντύπων που θα στοχεύουν στην τόνωση του προσκυνηματικού τουρισμού. Ενός τομέα που σίγουρα η Πάρος έχει συγκριτικό πλεονέκτημα. Από την θέση μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος θα παρακολουθώ συνεχώς το θέμα και θα εμημερώσω τους συμπολίτες μου όταν εκδοθούν οι θρησκευτικοί χάρτες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το πάνσεπτο και υπέρλαμπρο Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, το κόσμημα και την ευλογία του νησιού μας, έχουμε ιερή υποχρέωση να το προβάλλουμε αλλά και να αναδεικνύουμε την ιστορική και πνευματική του προσφορά στα νησιά μας, στην Ελλάδα και στον Ορθόδοξο κόσμο γενικότερα.
Με εκτίμηση,
Κώστας Ν. Μπιζάς