Κριτική Κ. Μπιζά στην αντιπεριφερειάρχη Φτακλάκη

kostas_bizas

Επιστολή προς την αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κ. Φτακλάκη έδωσε στην δημοσιότητα ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης της Περιφέρειας κ. Κ. Μπιζάς. Η επιστολή αναδεικνύει θέματα που ο ιστότοπος μας είχε αναφέρει με προηγούμενες αναρτήσεις του. Ακολουθεί η επιστολή:


ΠΡΟΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
κα Φτακλάκη Ελευθερία

«Με αφορμή το έγγραφο του Δημάρχου Πάρου προς το γραφείο της κ. Αντιπεριφερειάρχη στις 28.11.12, διαπιστώνω:
1) την έλλειψη επικοινωνίας με την τουριστική επιτροπή του Δήμου Πάρου και την διαφορετική προσέγγιση στο νέο λογότυπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το οποίο και σας ανέφερα κατά την συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις 26.11.12 στην Σύρο. Εσείς μου απαντήσατε ότι η Περιφέρεια θα έχει το δικό της λογότυπο ενώ όσοι Δήμοι έχουν επίσης λογότυπο προφανώς και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το δικό τους εκτός αν η Περιφέρεια χρηματοδοτήσει κάποια έντυπα οπότε θα είναι υποχρεωτική η χρήση του λογότυπου της περιφέρειας. Τα παραπάνω τα μετέφερα στο μέλος της τουριστικής επιτροπής κ. Στέλλα Φυρογένη και ταυτόχρονα ζήτησα τις προτάσεις του Δήμου Πάρου για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας με e-mail που απέστειλα στις 27.11.12 προς την Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κ. Μαρία Χανιώτη.
2) Σας ενημερώνω ότι στις 3 Δεκεμβρίου συνεδριάζει η τουριστική επιτροπή του Δήμου Πάρου και πρώτο θέμα είναι:
«Συζήτηση για το σχέδιο προβολής και δράσης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου»
Επίσης στο έγγραφο του Δημάρχου Πάρου προς το γραφείο σας γίνεται αναφορά για «… εξαίρεση της Πάρου από το θρησκευτικό χάρτη των Κυκλάδων …» Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε για τον παραπάνω χάρτη, ποια θρησκευτικά μνημεία υπάρχουν σε αυτόν και αν πράγματι έχει εξαιρεθεί η Παναγία Εκατονταπυλιανή. Σας γνωρίζω ότι ο παλαιοχριστιανικός ναός της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής της Πάρου ανεγέρθηκε τον 4ο αιώνα από τον πρώτο χριστιανό αυτοκράτορα τον Άγιο Κωνσταντίνο και ολοκληρώθηκε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό τον 6ο αιώνα. Γιορτάζει με κάθε λαμπρότητα και με παρουσία χιλιάδων πιστών από όλη την Ελλάδα στις 15 Αυγούστου. Μου φαίνεται αδιανόητη η όποια απουσία του Πανορθόδοξου Προσκυνήματος της Παναγίας Εκατονταπυλιανής από τον θρησκευτικό χάρτη των Κυκλάδων. Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε σχετικά για τον παραπάνω θρησκευτικό χάρτη».

Με εκτίμηση,
Κώστας Ν. Μπιζάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου