Τα καταφέραμε και φέτος να παρέχουμε βασική ιατρική στα παιδιά μας

 

giatros_skitso

 

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου της 24|11|12

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεµόνων Δήµου Πάρου σε συνεργασία µε το Γενικό Νοσοκοµείο Σύρου ολοκλήρωσαν τον ετήσιο αντιφυµατικό εµβολιασµό των µαθητών της πρωτοβάθµιας εκπαίδευσης των νησιών Πάρου και Αντιπάρου. Επίσης, σε συνεργασία µε το Νοσοκοµείο Σύρου και το Δήµο Πάρου πραγµατοποίησαν την ετήσια εξέταση των µαθητών της Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης των νησιών Πάρου και Αντιπάρου, προκειµένου να εγγραφούν τα παιδιά στις σχολικές µονάδες, αλλά και να προµηθευτούν τα Ατοµικά Δελτία Υγείας, έτσι, ώστε να µπορούν να συµµετέχουν στις αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου.

Με αφορµή την µεγάλη προσπάθεια…
diafimisi_entipa_mikro_1…που έγινε για να επιτευχθούν τα παραπάνω, η «Ένωση Συλλόγων Γονέων» δηµοσιοποίησε ανακοινώσεις για να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν για να ολοκληρωθεί το εγχείρηµα. Επίσης, η «Ένωση» δεν παραλείπει να υπενθυµίσει στα µέλη της και την παριανή κοινωνία ότι, αν δεν έµπαινε σε εφαρµογή ένας χρονοβόρος και πολυδάπανος «έρανος δυνάµεων» από Παριανούς – Αντιπαριώτες και εκτός των νησιών µας γιατρών, οι οικογένειες των παιδιών µας θα είχαν πολύ σοβαρό πρόβληµα να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των ιατρικών ελέγχων για τη φετινή χρονιά. Δεδοµένου ότι το Κέντρο Υγείας δεν µπορεί να εξυπηρετήσει πια βασικές ανάγκες για τη λειτουργία της κοινωνίας των νησιών µας.

Στην ανακοίνωση τους οι γονείς αναφέρουν:
«Ως γονείς αισθανόµαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουµε:
1) Τους Επισκέπτες Yγείας, Ταξίδη Αντώνη από το Γ.Ν. Σύρου και Δρακοτού Σοφία από το Γ.Ν. Κέντρο Υγείας Νάξου και την αγροτική γιατρό του κέντρου υγείας Πάρου, Χατζηαλή Σάαντα για την υποµονή, το ζήλο και την αγάπη που έδειξαν κατά τη διάρκεια του εµβολιασµού των παιδιών µας.
2) Την πρόεδρο της ΚΔΕΠΑΠ, κα Κάγκανη Άννα και το Δ.Σ. για τη φιλοξενία που παρείχαν στους επισκέπτες υγείας στο σπίτι της λογοτεχνίας.
Επίσης θέλουµε να ευχαριστήσουµε το κατάστηµα ενοικιάσεως αυτοκινήτων του κου Π. Μαρκόπουλου για την διάθεση ενός αυτοκινήτου για δύο εβδοµάδες προκειµένου το κλιµάκιο που θα έκανε τους εµβολιασµούς να µετακινείται στις σχολικές µονάδες των νησιών µας.
3) τους παρακάτω γιατρούς Α. Σκούρτη Σωτήρη, γενικό γιατρό επιµελητή Α´ Κέντρου Υγείας Πάρου

Β. Τρέζου Χρυσούλα, αγροτική γιατρός Κέντρου Υγείας Πάρου, Γ. Μαστραντωνάκη Νικολέττα, παιδίατρο επιµελητή Β´ Κέντρου Υγείας Ίου και τους επισκέπτες υγείας, Α. Ταξίδη Αντώνη, από το Γ.Ν. Σύρου, Β. Δρακοτού Σοφία, από το Γ.Ν. Κέντρο Υγείας Νάξου τόσο για την υποµονή, το ζήλο και την αγάπη που έδειξαν κατά τη διάρκεια της εξέτασης των µαθητών, όσο και γιατί µας απάλλαξαν από µία µεγάλη ταλαιπωρία και έξοδα, αφού το Κέντρο Υγείας Πάρου στερείται γιατρών -ιδιαίτερα παιδιάτρου- καθώς και ειδικευµένου νοσηλευτικού προσωπικού».